مولانا عبدالحمید در مراسم نماز جمعه زاهدان:

«تقوا» قدرت تشخیص حق از باطل را به انسان می‌دهد

شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در مراسم نماز جمعه زاهدان (5 آبان 1402)، از تقوا به‌عنوان «محور مهم نجات در دنیا و آخرت» یاد کردند و با اشاره به ثمرات تقوا در زندگی دنیا و آخرت، «تشخیص حق از باطل» را یکی از ثمرات مهم تقوا برشمردند.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه زاهدان، شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید ضمن تلاوت آیۀ «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ تَتَّقُوا اللَّهَ يَجْعَلْ لَكُمْ فُرْقَانًا وَيُكَفِّرْ عَنْكُمْ سَيِّئَاتِكُمْ وَيَغْفِرْ لَكُمْ وَاللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِيمِ» [انفال: 29] اظهار داشتند: الله تعالی در آیه 29 سورۀ مبارکۀ انفال یکی از محورهای بزرگ دین و نجات در دنیا و آخرت را بیان کرده است و این محور «تقوا» است. خداوند متعال می‌فرماید: ای کسانی که ایمان آورده‌اید! اگر شما از الله بترسید و پرهیزگاری اختیار کنید خداوند به شما این امتیاز و نعمت را می‌دهد که حق را از باطل تشخیص بدهید. تقوا در نجات انسان از مشکلات دنیا و آخرت بسیار مؤثر و مهم است.
ایشان گفتند: تقوا این است که «حقوق‌الناس» و «حقوق‌الله» را مراعات کنیم. نهایت سعی را بکنیم که حقوق والدین، فقرا، یتیم‌ها، زندانی‌ها و خانوادۀ زندانی‌ها و همۀ اصناف را رعایت کنیم و حق هیچ‌کسی بر گردن ما نماند. الله تعالی بر رعایت حقوق مردم بسیار تأکید می‌کند. بعد از توحید، حقوق‌الناس را مطرح می‌کند. بسیاری هستند که شاید به نماز و روزه و سایر عبادات پایبند باشند، اما حق زن و فرزند و حق مردم را رعایت نمی‌کنند. وقتی غیبت کنیم و یا به کسی تهمت بزنیم هم حق خدا و هم حق مردم را نادیده گرفته‌ایم. نسبت به دیگران گمان نیک داشته باشیم و نسبت به خود بدبین باشیم.
خطیب جمعه زاهدان در ادامه اظهار داشتند: بخش دیگر تقوا مراعات حقوق خداست. اولین حق خدا «توحید» و اعتقاد به وحدانیت است. وقتی بنده کسی را با الله شریک بگیرد حق خدا ضایع می‌شود. «شرک» بزرگترین تضییع حق خداست. حق خدا این است که بنده از او اطاعت کند. وقتی ما از خدا و رسول‌الله اطاعت کنیم حق‌الله را رعایت کرده‌ایم و با ترک عمل و نافرمانی خدا بر خلاف تقوا حرکت کرده‌ایم.
ایشان خاطرنشان کردند: انبیا متقی بودند. متقیان در مسیر حضرت ابراهیم علیه‌السلام و رسول‌الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم و صالحین و در مسیر خدا هستند. خداوند متعال می‌فرماید اگر انسان تقوا را رعایت کند به او این امتیاز داده می‌شود که خوب و بد و حق و باطل را تشخیص می‌دهد و اگر انسان آلوده به گناه باشد قدرت تشخیص او ضعیف می‌شود. یکی از امتیازات پرهیزگاران همین است که خداوند به آنان قدرت تشخیص می‌دهد. متقی کسی‌ست که درست را از نادرست تشخیص بدهد.
مولانا عبدالحمید در ادامه ضمن برشمردن برخی از «اثرات تقوا»، ابراز داشتند: الله ‌تعالی هرچه اراده کند بر آن قادر است و اگر شما از خدا بترسید خدا به شما نعمت تشخیص حق و باطل را عنایت می‌کند. تأثیر دیگر خداترسی آن است که خاتمۀ انسان با ایمان می‌شود و انسان با ایمان از دنیا می‌رود. همین‌طور اگر انسان از خدا بترسد و تقوا داشته باشند خداوند برایش راه نجات از تنگناها در دنیا و آخرت نشان می‌دهد. مشرکین مکه برای بازداشت و قتل رسول‌الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم برنامه‌ریزی کردند و ایشان را محاصره کردند، اما آن‌حضرت صلی‌الله‌علیه‌وسلم به سلامتی از خانه بیرون شدند و به مدینه رفتند. الله تعالی بر اثر تقوا و پرهیزگاری آن‌حضرت صلی‌الله‌علیه‌وسلم، ایشان را از مشکلات و تنگنا نجات داد.
امام‌جمعه زاهدان ادامه دادند: خداوند به پرهیزگاران از جایی که گمان نمی‌کنند رزق و روزی فراهم می‌کند. هر کس بر خدا توکل کند خداوند برایش کافی است. تقوا و سالم زندگی‌کردن سبب نجات می‌شود. یکی دیگر از ثمرات تقوا این است که خدا گناهان انسان را می‌بخشد. الله تعالی صاحب فضل است و فضل خدا شامل حال انسان متقی می‌شود. این فضل خداست که برای تقوا چنین ثمراتی را مرتب کرده است.

 

حملات وحشیانه اسرائیل به غزه هیچ توجیهی ندارد
شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنان‌شان در مراسم نماز جمعه زاهدان، حملات اسرائیل به غزه و بمباران این شهر را «تکان‌دهنده» و «غیرقابل توجیه» دانستند و گفتند: این روزها در سرزمین فلسطین و غزه شرایط بسیار سخت و بی‌سابقه‌ای حاکم است. شاید ما در گذشته می‌دیدیم که مردم فلسطین و غزه مظلومانه زده می‌شوند و با آنان بی‌رحمانه رفتار می‌شود، اما شرایط فعلی در فلسطین بسیار سخت است که مشاهدۀ آن برای هیچ‌کسی قابل تحمل نیست.
ایشان ادامه دادند: امروز پیشرفته‌ترین و مخرب‌ترین بمب‌ها را بر سر مردم غزه می‌ریزند که زنان و کودکان و افراد بی‌گناه و بی‎دفاع بیشترین تلفات این بمب‌ها هستند و اموال و دارایی مردم غزه می‌سوزند و ازبین می‌روند. این صحنه‌ها برای کسی که کمترین وجدان و ترحمی داشته باشد بسیار تکان‌دهنده، تلخ و غیرقابل تحمل هستند.
امام‌جمعه زاهدان اظهار داشتند: یکی از مسئولان اسرائیل گفته بود که همۀ مردم غزه مجرم و گناهکار هستند. آیا زنان و کودکان هم گناهکار هستند؟ کدام عقل قبول می‌کند که همۀ اینها گناهکار باشند؟! عموم مردمی که در بمباران غزه کشته می‌شوند افراد بی‌گناه هستند. آمار شهدای غزه به بیش از هفت هزار نفر رسیده است که بیشتر آنها کودکان و زنان و افراد کهنسال هستند.
ایشان تصریح کردند: جهانیان هیچ توجیهی را برای بمباران و حملۀ وحشیانه بر مردم غزه قبول نمی‌کنند. ارتش اسرائیل و سیاسیون نمی‌توانند هیچ توجیهی برای این حملات بیاورند. این حملات یک قتل‌عام و نسل‌‎کشی است. این حملات به ضرر خودِ اسرائیل است، زیرا انسان‌ها وجدان دارند و وقتی این صحنه‌ها را مشاهده می‌کنند قضاوت می‌کنند.
مولانا عبدالحمید گفتند: اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها باید دست اسرائیل را بگیرند، زیرا خودِ آنها نیز زیر سؤال هستند که چرا دست اسرائیل باز گذاشته شده تا بتواند دست به چنین جنایتی بزند. اگر کسی تلفاتی دیده و یا ضایعاتی متحمل شده نباید به‌گونه‌ای عمل کند که هیچ ترحمی بر بی‌گناهان و اطفال و اموال نشود؛ هیچ‌کس در دنیا چنین حقی ندارد.
ایشان تاکید کردند: امیدواریم جامعه جهانی و کشورهای اسلامی و همۀ جهانیان برای توقف فوری این جنگ ویرانگر و تباه‌کننده تلاش و اقدام کنند. این جنگ سبب نارضایتی و خشم پروردگار می‌شود، زیرا بندگان بی‌گناه و بی‌دفاعش کشته می‌شوند.

 

حماس اسیران زن، کودک و سالخوردۀ اسرائیلی را «بدون هیچ قید و شرطی» آزاد کند؛ این تاثیر مثبت خواهد داشت
امام‌جمعه زاهدان در ادامه «پیشنهادی» هم به جنبش حماس داشتند و گفتند: پیام و پیشنهاد بنده به حماس آن است که اسیران اسرائیلی را که زن و کودک و سالخورده هستند بدون هیچ قید و شرطی آزاد کند؛ این تاثیر مثبتی خواهد داشت و سبب خیر می‌شود و قدمی در جهت جلب رضایت الله تعالی و بسیاری از مردم دنیا خواهد بود.

 

مردم و مأموران مواظب «شرایط حساس» باشند و از خودشان «خویشتن‌داری» نشان دهند
مولانا عبدالحمید در بخش پایانی سخنان‌شان در مراسم نماز جمعه زاهدان، مردم و مسئولان و مأموران را به «خویشتن‌داری» توصیه کردند و گفتند: در جمعه گذشته بنده تاکید کردم که آرامش رعایت شود، اما برای ما ثابت شده که عوامل نفوذی در بین مردم می‌آیند و مردم را تحریک می‌کنند تا مشکلات درست کنند. لذا مردم مواظب عوامل نفوذی باشند و مراعات کنند و بعد از نماز با آرامش و ذکر الله تعالی از مصلا به خانه‌هایشان برگردند. ما باید شرایط را مدنظر قرار دهیم و به نحوی رفتار کنیم که مشکلات بیشتری پیش نیایند.
ایشان در ادامه افزودند: مردم بدانند حق و حقوق‌شان پیگیری شده و اکنون هم پیگیری می‌شود. بنده همواره گفته‌ام که بزرگترین حقوق ما حقوق تمام ملت ایران است، زیرا ما هم جزو ملت ایران هستیم و اگر مشکلات ملی حل شوند مشکلات ما هم حل می‌شوند. رسیدگی به مشکلات قومی و مذهبی و منطقه‌ای در اولویت دوم قرار دارند.
امام‌جمعه زاهدان ادامه دادند: توصیه و تاکید بنده به مسئولان و مأموران نیز آن است که مواظب شرایط حساس باشند و از خودشان خویشتن‌داری نشان دهند. در جمعۀ گذشته بسیاری از مردم که از خیابان‌ها جمع‌آوری و دستگیر شدند نمازگزار بودند که امیدواریم تمام زندانیان به‌ویژه زندانیان سیاسی آزاد شوند. هر دو طرف باید سعه‌صدر و دوراندیشی داشته باشند تا مشکلات به جای حساس نرسند.

 

[گفتنی‌ست؛ به علت بارش باران و عدم امکان برگزاری نماز جمعه در مصلای اهل‌سنت به دلیل مسقف‌نبودن محل برگزاری نماز، مراسم نماز جمعۀ این هفته زاهدان در مسجد جامع مکی و به‌صورت مختصر برگزار شد.]

 

چاپ

411 بازدید

منتشر شده در تاریخ : 6 آبان, 1402


تمامی حقوق طرح برای پایگاه اطلاع رسانی دفتر شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید محفوظ است. Copyright ©