شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید بر لزوم اصلاح و تزکیه نفس تاکید کرده و ارزش انسانی را در میزان ایمان، تقوا و پرهیزگاری هر شخص عنوان کردند.

امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبه های نماز جمعه (6 دی 1392) فرمودند: رسول اکرم- صلی الله علیه وسلم- ارشاد می فرمایند: «الناس معادن کمعادن الذهب و الفضة خیارهم فی الجاهلیة خیارهم فی الاسلام إذا فقهوا» همه انسان‏ها معادن هستند؛ هر قوم و هر ملت یک معدن محسوب می شود. شعوب و قبائل در واقع از معادن مختلف هستند و اختلاف در حد ذهب و فضه (طلا و نقره) است. از بعضی معادن طلا استخراج می شود و از بعضی نقره، اما هر دوی آنها نقد هستند و معنای حدیث نیز همین است که از بین همه مخلوقات انسان‏ها نقد هستند. رسول اکرم – صلی الله علیه وسلم- انسان را به معدن دیگری تشبیه نکردند، به معدن مس و آهن و زغال سنگ اشاره نفرمودند، بلکه فقط به طلا و نقره تشبیه کردند. معلوم می شود که انسان نسبت به سایر موجودات بسیار ارزشمند است.
مولانا عبدالحمید در تشریح این حدیث پیامبر اکرم- صلی الله علیه وسلم- خاطرنشان کردند: نکته قابل توجه این است که وقتی طلا را از معدن استخراج می کنند به شکل شمش طلا نیست، بلکه باید آن را در کوره ذوب کنند تا از سنگ و خاک جدا شود. انسان نیز وقتی از مادر متولد می شود خالص نیست، بلکه باید تزکیه و اصلاح شود تا اخلاق و طبیعت نادرست از او جدا شده و ناخالصی‏هایش برطرف شوند.
ایشان در ادامه افزودند: انسان در نزد خداوند متعال چنان جایگاهی دارد که از فرشتگان نیز محبوبتر است. الله تعالی به انسان کرامت بخشیده است. انسان‏های مومن از فرشتگان محبوبترند و خواص انسان‏ها از خواص فرشتگان محبوبترند. مقام حضرت محمد- صلی الله علیه وسلم- و انبیای الهی از فرشتگان مقرب الهی بالاتر است. صالحین و اولیای امت نزد خداوند متعال از فرشتگان مقرب‏تراند. اما ابتدا در وجود هر انسان خصلت‏هایی همچون خودخواهی، حب جاه و مال، بغض و کینه و هزاران عیب دیگر نهفته است که باید خود را اصلاح و تزکیه نماید.
خطیب جمعه اهل سنت زاهدان گفتند: انسان‏هایی بر روی زمین هستند که محبوب و مقرب درگاه الهی اند و انسان‏هایی نیز هستند که نزد خداوند متعال چنان منفورند که از حیوان نیز بدترند. الله تعالی در توصیف این دسته از انسان‏ها می فرماید: «أُوْلَئِكَ كَالأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُوْلَئِكَ هُمُ الْغَافِلُونَ» گاهی انسان از درنده ها بدتر است و گاهی از فرشتگان مقرب تر. ارزش انسان به میزان ایمان، تقوا و پرهیزگاری اوست. انسانی که ایمان و پرهیزگاری ندارد انسانی بی ارزش و نزد خداوند متعال منفور است. انسانی که دست به جنایت، آدمکشی، قتل و دزدی می زند ارزش خود را از بین می برد.همه انسان‏ها نزد خدا ارزشمند نیستند،‌ بلکه انسان‏هایی ارزش دارند که ارزش‏های انسانی خود را از دست نداده باشند و بر صراط مستقیم قرار داشته و قدرشناس خدایشان باشند و از او اطاعت کنند. انسان بی بند بار و بی اخلاق و بی نماز انسانی بی ارزش و بی معرفت است.
مولانا عبدالحمید عذاب پروردگار را نتیجه مخالفت انسان‏ها با قانون الهی  دانستند و گفتند: اینکه الله تعالی انسان را به جهنم می برد،‌ یا در قبر عذابش می دهد و یا در دنیا خانه اش را بر سرش ویران می کند، به این خاطر است که انسان خودش را با قانون و برنامه انسان ساز خدا وفق نداده است. ارزش انسان وقتی است که انسان زندگی خودش را مطابق زندگی رسول الله- صلی الله علیه وسلم- بگذراند و مطیع خدا و رسول باشد.
مدیر دارالعلوم زاهدان در پایان این بخش از سخنان خود با بیان اینکه «هیچ‏کدام از دستورات شریعت خالی از حکمت نیست» همگان را بر عمل به شریعت تاکید و توصیه کردند و گفتند: هیچ دستوری از دستورات خداوند متعال خالی از حکمت نیستند، و اگر خالی از حکمت می بودند باز هم ما اطاعت می کردیم، ولی همه حکمت دارند و در جهت ساختن و ارزشمند کردن انسان‏ها هستند. عمل به دستورات شریعت انسان را به قرب الهی می رسانند و گناه و معصیت ارزش انسان را از بین برده و او را از نگاه خداوند متعال می اندازد.

سفر مسئولین به سیستان و بلوچستان نشانه توجه ویژه دولت به این استان است
امام جمعه اهل سنت زاهدان در بخش دوم سخنان خود با اشاره به سفر اخیر برخی مسئولین به استان سیستان و بلوچستان خاطرنشان کردند: هفته گذشته شاهد سفر برخی از مسئولین کشوری، منجمله جناب دکتر نوبخت، معاون برنامه‌ ریزی و نظارت راهبردی و سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس ‌جمهور و نیز حجت الاسلام یونسی، ‌دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و مذاهب و تنی چند از مسئولین محترم به استان سیستان وبلوچستان بودیم که همه اینها نشانه توجه ویژه دولت تدبیر و امید به این استان است.
ایشان در ادامه اظهار داشتند: بسیاری از استان‏ها که قبلا محروم بوده اند، در حال حاضر جزو استان‏های برخوردار قرار گرفته اند، اما استان سیستان وبلوچستان به علت عدم برخورداری از صنعت و کارخانه کافی و وجود زمین‏های خشک و لم یزرع و سایر مشکلات، جزو استان‏های محروم به شمار می رود.
مولانا عبدالحمید در عین حال به برخی استعدادهای نهفته استان اشاره کرده و گفتند: البته استان سیستان وبلوچستان دارای استعدادهای نهفته ای است که اگر این استعدادها مورد بهره برداری قرار گرفته و از آنها کار گرفته شود و مسئولین و دولت‏ها دقت نظر داشته و به این موضوع توجه نمایند، ‌این استان به سرعت پیشرفت کرده و حتی می تواند به مرکز کشور نیز کمک کند.
خطیب جمعه اهل سنت زاهدان “نیروی انسانی و اقوام و مذاهب موجود در استان” را از استعدادهای بارز استان سیستان و بلوچستان برشمردند و تاکید کردند: نیروی انسانی، وجود انسان‏های فرهیخته و وجود اقوام و مذاهب استان از جمله استعدادهای نهفته و مهم در استان سیستان وبلوچستان به شمار می روند که اگر مورد توجه قرار گیرند می توانند استان را متحول کنند.
ایشان در ادامه “توجه مزید دکتر روحانی” و “سفر ایشان به استان سیستان وبلوچستان” را خواستار شده و گفتند: همانطور که می دانید دولت جناب دکتر روحانی توجه خاصی به این استان دارند و امیدواریم این توجه را افزایش دهند و در آینده ای نزدیک به این استان سفر کرده و از نزدیک با مردم دیدار کنند و به مشکلات استان رسیدگی نمایند.
مدیر دارالعلوم زاهدان در ادامه سخنان خود یادآور شدند: مردم این استان و عموم جامعه اهل سنت ایران در مسیر تقریب، اخوت و برادری قرار داشته و از هر گونه افراط، خشونت و تندروی بیزار و از تکفیر و گروههای تکفیری مبرّا هستند. الحمدلله در جامعه اهل سنت ایران دوراندیشی و سعه صدر وجود داشته و اتحاد مسلمانان جهان جزو تفکرات و اندیشه های جامعه اهل سنت ایران است.
مولانا عبدالحمید در پایان تاکید کردند: ملت عزیز ایران،‌ اعم از شیعه و سنی و…، و همچنین مردم استان متعلق به هر قوم و مذهب و گرایشی که هستند، باید از تندروی دوری کنند و به منظور آبادانی کشور و استان در کنار یکدیگر قرار گیرند و توجه داشته باشند که دوراندیشی و سعه صدر از خصوصیات ملت‏های فهیم و برخوردار از درک و اندیشه است.
 

 

 

 

چاپ

1912 بازدید

منتشر شده در تاریخ : 7 دی, 1392


تمامی حقوق طرح برای پایگاه اطلاع رسانی دفتر شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید محفوظ است. Copyright ©