شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید طی سخنانی در همایش دانش‌آموختگی مکتب حضرت اسماء وابسته به حوزه علمیه قاسم‌العلوم جاده قدیم زاهدان، که عصر یکشنبه 30 فروردین 1394 (29 جمادی‌الثانی) برگزار شد، با اشاره به جایگاه بانوان در جامعه اظهار داشتند: ما هرگز نمی‌توانیم برنامه‌ای را پیش ببریم و در جامعه تحول ایجاد کنیم مگر اینکه مادران همراه باشند. دامان مادران اولین مکتب برای تربیت فرزندان است و هیچ جلسه‌ای کامل نیست مگر اینکه بانوان هم در آن همراه باشند. زنان در جامعه می‌توانند ایفای نقش‌ کنند؛ زیرا همین مادران هستند که با تلاش‌شان فرزندان حافظ قرآن، عالم دین و متخصص و خدمت‌گذار جامعه می‌شوند. زنان باهمت جدایی فرزندان‌شان را تحمل کردند تا شیرمردان و مجاهدان را تربیت کنند.
مدیر دارالعلوم زاهدان با اشاره به نمونه‌هایی از مادران موفق و تاثیرگذار در صدر اسلام، خاطرنشان کردند: محمد رسول‌الله صلی‌الله‌علیه‌و‌سلم در خانه آمنه به دنیا آمد و حلیمه او را بزرگ کرد. در سال‌های آغازین زندگی همه فرزندان در دامان مادر هستند و همه چیز را از مادران یاد می‌گیرند. حضرت عیسی علیه‌السلام را حضرت مریم تربیت و تکفل کرد. مادر حضرت موسی نیز شیرزنی بود که وقتی جلادان فرعون خواستند موسی را ذبح کنند با الهام الهی او را در صندوق گذاشت و به دریا انداخت و فراق او را تحمل کرد تا به‌حکم الهی حضرت موسی در کاخ فرعون زبان دیپلماسی و سیاست را یاد بگیرد.
ایشان افزودند: حضرت خدیجة الکبری از اسلام و پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وسلم با مال و حیثیت و جایگاه‌اش بسیار حمایت کرد و به آن‌حضرت صلی‌الله‌علیه‌وسلم خدمت کرد. حضرت عایشه صدیقه دو هزار و اندی حدیث را در خانه نبوت فرا گرفت؛ همه علومی که با زنان مهاجر و انصار بود یک طرف و علوم حضرت عایشه رضی‌الله‌عنها یک طرف؛ او از مکثرین حدیث بود، شاگردان زیادی تربیت کرد که دین و احادیث در دنیا به‌وسیله آنان نشر شد. گاهی خلفای راشدین برای مسائل به حضرت عایشه مراجعه می‌کردند. این جایگاه و نقش زنان صدر اسلام را در جامعه نشان می‌دهد.
مولانا عبدالحمید در ادامه بر اصلاح قشر بانوان تاکید کردند و خاطرنشان کردند: زنان اگر تربیت اسلامی نشوند و تحت تأثیر فرهنگ‌های غلط قرار بگیرند، می‌توانند کل جامعه را به فساد بکشند. زنان اگر از عفاف و حیا و اسلام پا را فراتر بگذارند، می‌توانند برای جامعه مشکل ایجاد کنند. برای جامعه مایه افتخار است که زنان امروز علم و فقه و حدیث و قرآن یاد می‌گیرند.
*قرآن نزدیک‌ترین و درست‌ترین راه به سعادت است
امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان در ادامه به آیه تلاوت‌شده در آغاز سخنرانی اشاره کردند و ابراز داشتند: آیه تلاوت‌شده حاوی مطلبی بزرگ و جامع است و مانند کوزه‌ای است که خداوند اقیانوسی از معانی را در آن گنجانده است. به‌همین دلیل الله تعالی به تدبر و تفکر در آیات دستور داده است. قرآن پیام رب‌العالمین و حضرت رسول صلی‌الله‌علیه‌و‌سلم پیام‌آور پروردگار است. این کتاب جامع و کامل که پاسخ‌گوی نیازهای ما تا قیامت است، نزدیک‌ترین و درست‌ترین راهی است که انسان را به سعادت و الله می‌رساند. اگر قرآن را بخوانیم و بفهمیم و عمل کنیم و آن را نشر کنیم، بهترین قلعه برای ما خواهد شد.
ایشان با اشاره به انواع نعمت‌های الهی، ابراز داشتند: نعمت‌هایی را که خداوند به ما عطا فرموده است دو نوع هستند؛ یک نوع نعمت‌هایی است که فقط خودمان از آن استفاده می‌کنیم، می‌خوریم و می‌سازیم و می‌پوشیم. اما منزل، لباس و دیگر اسباب راحت کهنه می‌شوند یا پشت‌سر ما می‌مانند. ولی اگر از این مال شما چیزی را پیش خدا بفرستید مثلا به خانواده‌های زندانیان، یتیمان و مستمندان کمک کنید و در ساخت مساجد هزینه کنید، این مال پیش خدا می‌ماند بلکه چندبرابر اجروپاداش حاصل می‌کنید. بسیار جای حسرت است که بسیاری از ثروتمندان چنان گرفتار حب مال هستند و بخل دارند که حاضر نیستند مال‌شان را برای خود و برای آخرت خود ذخیره کنند.
عالم برجسته‌ی اهل‌سنت ایران در ادامه افزودند: الله تعالی فقط مال را تذکره نمی‌کند، بلکه در آیات ماقبل معاهده و قرارداد را تذکره می‌کند. بنابراین کسی که به‌خاطر منافع دنیا عهدشکنی نکند، قسم نخورد و خلاف شرع نکند این پایبندی به عهد و سایر عبادات و طاعات پیش خدا می‌مانند و ماندگار هستند. اما آنچه فقط برای منفعت شما است، فانی و ناپایدار است. طلایی که امروز استفاده می‌کنید در اختیار شماست، اما بعد از مرگ دیگران آن را ارث می‌برند. اما جواهراتی را که در راه خدا خرج کردید در بانک خدا ذخیره می‌شوند.
مولانا عبدالحمید ضمن تاکید بر رعایت حقوق والدین، اظهار داشتند: حق والدین بعد از حق خدا بزرگترین حق است. اگر از مادر و پدر اطاعت کردید، آنها را راضی کردید و پیش آنها تواضع کردید، و حقوق دیگر انسان‌ها را رعایت کردید و رضایت مردم را گرفتید، همه‌ی این نیکی‌ها و خیری که به جهانیان برسانید ذخیره آخرت شما خواهند بود. تلاش و کوشش ما محصول زندگی ما است. عمل صالح، کردار درست، اعتقاد صحیح و اخلاق درست ذخیره آخرت برای شما هستند.
*فرار از گناهان ذخیره آخرت می‌شود
ایشان در ادامه خاطرنشان کردند: پرهیز از گناهان ذخیره‌ی آخرت برای شما است. اگر به گناه دسترسی داشتید، ولی خواهشات خود را کنترل کردید و صبر کردید این صبر ذخیره آخرت شما است. حضرت یوسف جوان بود و گناه یوسف را دنبال کرد، اما حضرت یوسف از گناه فرار کرد. حضرت یوسف امانت‌دار و پرهیزگار بود، این پرهیزگاری او پیش خدا ذخیره می‌شود. چشم شما کسی را پسند کرد، ولی شما دنبال نکردید این عمل برای شما ثبت می‌شود و می‌ماند. مال مدرسه را برای خود خرج نکردید، این عمل برای شما ثبت می‌شود و می‌ماند. آنهایی که پاکی را رعایت می‌کنند و در صدد هستند از گناهان ظاهر و باطن خود را پاک نگه دارند این عمل‌شان نزد خداوند ذخیره می‌ماند.
حضرت شیخ‌الاسلام در ادامه افزودند:‌ نکته‌ی دیگر این است که گاهی خداوند حرام را جلوی انسان می‌آورد و او را آزمایش می‌کند. ما در یک آزمایش قرار داریم و خداوند ما را کنترل می‌کند؛ او می‌بیند چه کسی بهتر عمل می‌کند، چه کسی با بی‌حالی عبادت می‌کند و چه کسی با انگیزه عمل می‌کند. گاهی متوجه نیستیم که در نماز در مقابل چه ذاتی ایستاده‌ایم، گویا محبت خدا در دل نیست.
ایشان ادامه دادند: نباید برای مومن قابل تحمل باشد که در خانه او بی‌نمازی باشد. اگر شما واقعا جدی باشید و مدیریت قوی داشته باشید، خانواده و حتی خویشاوندان خود را می‌توانید پایبند نماز بگردانید. اگر ما همت کنیم گناهان ریشه‌کن می‌شوند. کسی که دروغ می‌گوید، غیبت می‌کند، زنا می‌کند، رشوه می‌خورد و از نماز و روزه غافل است، به سمت آتش می‌رود.
مدیر دارالعلوم زاهدان خاطرنشان کردند: ما باید خود را و جامعه خود را از آتش جهنم نجات دهیم و برای هدایت همه دعا و تضرع کنیم و بی‌توجه نباشیم. حضرت ابراهیم برای فرزندان خود و اقامه نمازشان دعا و تضرع کرد. برای کسب علم فرزندان خود دعا کنید. ما به دین و دنیا نیاز داریم. علم نیاز دنیا و دین ما است. ما باید جامعه را با علم بسازیم.
شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در پایان خطاب به حضار، به‌ویژه خواهران تصریح کردند: نباید آرایش و طلا و جواهر خواهران و زنان را مردان بیگانه ببینند. زنانی که در شهر با آرایش ظاهر می‌شوند و راهی بازارها می‌شوند، زنان همین شهر زاهدان هستند. مسئولیت مردان سنگین است. همچنین مسئولیت زنان به‌ویژه خواهران فاضله سنگین است. فاضلات باید زنان جامعه را حجاب، قرآن و احکام را یاد بدهند. ما باید جامعه را اصلاح کنیم. همه اقشار جامعه مسئولیت دارند به اندازه توان خود امر به معروف و نهی از منکر کنند. مکاتب و مدارس دینی را با مال و دعا و مشورت حمایت کنید. مهم‌تر از همه اینکه کارهای ما برای خدا باشد.

چاپ

1471 بازدید

منتشر شده در تاریخ : 7 آذر, 1394


تمامی حقوق طرح برای پایگاه اطلاع رسانی دفتر شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید محفوظ است. Copyright ©