مولانا عبدالحمید در مراسم نماز جمعه زاهدان:

اقتدار نظام به تسلیحات و قدرت نظامی نیست

شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، در خطبه‌های نماز جمعه ۱۶ دی ۱۴۰۱ با اشاره به تداوم اعتراضات در کشور پس از گذشت بیش از سه ماه، از حاکمیت خواستند به جای بازداشت و اعدام مخالفان، به تغییر سیاست‌ها بپردازد.

 

اعتراف اجباری و شکنجه جایی در شریعت و قانون ندارند
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولانا عبدالحمید حکومت را نوعی نمایندگی از جانب خدا و مردم برشمردند و با بیان اینکه مقتضای هردوی این نمایندگی‌ها، ترحم بر خلق خداست، افزودند: «هر حکومتی در دنیا باید نسبت به مردمش مهربان باشد. حاکم باید بیدار باشد و وضعیت مردم را زیر نظر داشته باشد. نمایندگی خدا همین است. خدا بر هیچ‌کسی به اندازه نخ سفید پشت هسته خرما هم ظلم نمی‌کند. حاکم هم باید چنین باشد. همان شفقتی را که پدران و مادران بر فرزندان دارند، باید حاکم بر مردم داشته باشد. حاکم باید همان آزادی‌هایی را که خدا به مردم داده است، قائل باشد. حاکم باید تسامح و چشم‌پوشی داشته باشد و خطاها و اشتباه‌ها را نادیده بگیرد.»
امام جمعه اهل‌سنت زاهدان در ادامه اظهار داشتند: «آن‌حضرت صلی‌الله‌علیه‌وسلم در منبر به تسامح و چشم‌پوشی امر کردند، اما الآن اگر کسی اتهامش را قبول نمی‌کند، شکنجه‌اش می‌کنند تا آن اتهام را قبول کند. اعتراف به اجبار و کتک‌زدن متهم از لحاظ شریعت و قانون اساسی کشور ما هیچ جایگاهی ندارد. حکومت‌ها باید به مردم خدمت کنند نه اینکه عذابی بر مردم باشند. در هیچ حکومتی حاکم حق ندارد تکبر کند. آن حاکمی نماینده خداست که میان مردم با شفقت و تواضع رفتار کند. حاکم یکی از همین مردم است؛ از آسمان نیامده و اختیاراتی از سمت خدا ندارد. خداوند به هیچ حاکمی اختیار مطلق نداده است.»
ایشان با تأکید بر حقوق شهروندی همه ملت ایران، گفتند: «حالا سه ماه تمام است که اعتراضات در کشور ما جاری است و ما این را می‌بینیم که مردم گرفتار هستند. مردم به خاطر هیچ قدرت و ملتی این زحمت‌ها را به خود نمی‌دهند که به خیابان بیایند و به زندان بروند. ملت مشکل دارد؛ از معاش که روز‌به‌روز وضعیت بحرانی‌تر می‌شود و سفره‌شان خالی می‌شود تا مشکلات آزادی. همه اقوام و طیف‌های مختلف، از روزنامه‌نگاران، نویسندگان، اهل قلم و سیاستمداران و اقوام، مذاهب و ادیان همه طبق قانون و شریعت اسلام حق شهروندی دارند و هیچ استثنایی وجود ندارد. باید به همه مردم سرزمین ایران و همه مردم دنیا حقوق انسانی‌شان را داد.»

 

سه ماه زندان کردید، این‌بار مذاکره و گفت‌وگو را تجربه کنید
مولانا عبدالحمید درباره برخورد با معترضان هشدار دادند:‌ «ملت دردها و مشکلاتی دارد. ما خیرخواه و دلسوزیم. دشمن نیستیم. سه ماه است که شما زندان کرده‌اید، بر سر معترضان مشکلاتی هم آمده اما ول‌کن نیستند. این‌ها چه می‌خواهند؟ به جای برخوردهای سخت و اعدام و زندانی‌کردن، این‌ها را رها کنید و حرف مردم را بشنوید. ببینید ملت چه می‌گوید. این‌ها مردم ایران هستند. این زنان و جوانان مشکلاتی دارند. این‌بار مذاکره و گفت‌وگو را تجربه کنید. زندان‌کردن و دادن احکام سنگین به کودکان، زنان و جوانان فایده‌ای ندارد.»

 

مردم زاهدان از بازداشت‌های فله‌ای نگرانند
امام جمعه اهل‌سنت زاهدان با ابراز نگرانی از بازداشت فله‌ای شهروندان زاهدانی در روزهای گذشته، تصریح کردند: «اخیرا در زاهدان بسیاری از جوانان را به صورت فله‌ای بازداشت کرده‌اند. همه ما مردم زاهدان از این مسئله نگرانیم و امیدواریم تدبیری شود. با فشار آوردن به مردم کاری درست نمی‌شود. ما خیرخواه شما هستیم که شما را خطاب قرار می‌دهیم. شما با معلول مبارزه کرده‌اید نه با علت. شما نارضایتی را دیده‌اید اما نپرسیده‌اید که چه شده که شما به خیابان آمده‌اید و هرچه به شما می‌گویند به خانه بروید باز برمی‌گردید. خواسته‌های مردم را برآورده کنید.»
ایشان افزودند:‌ «توصیه من نه‌تنها به جمهوری اسلامی و مسئولان ایرانی که به همه حکومت‌ها و دولت‌ها آن است که با ملت‌هایتان کنار بیایید. خواسته مردم را بشنوید. مردم با بن‌بست مواجه شده‌اند. اگر ملت نارضایتی داشته باشد و از دولت جدا باشد، کل مملکت با بن‌بست مواجه می‌شود. این حکومت نمایندگی ملت است و باید دید در سیاست‌های داخلی و خارجی و قانون چه تغییراتی لازم است. هر تغییراتی که مردم می‌خواهند باید انجام بگیرد. این راه‌حل است نه اینکه کسی را بگیرید و زندان کنید و خودتان و مردم را به زحمت بیندازید.»
مولانا عبدالحمید درباره لزوم تغییر قوانین نیز اظهار داشتند: «هیچ قانونی در ایران، نه قانون اساسی و نه قوانین قضایی، وحی منزل نیست. قوانینی وجود دارد که در ۴۰ سال گذشته نشان داده‌ شده که مشکل دارند. قوانین قضایی ساخته دست بشر هستند و قابل اصلاح هستند. ملت درباره این قوانین حرف‌هایی دارد. بسیاری از قوانین، مخصوصا قوانین اعدام، با شریعت اسلام مطابقت ندارند.»

 

ایران متعلق به همه است / برای بهبود اقتصاد، سیاست‌ها را تغییر دهید
امام جمعه اهل‌سنت زاهدان بار دیگر تأکید کردند: «ملت دشمن شما نیست و شما هم دشمن ملت نیستند. اختلاف ملت و دولت باید عاقلانه و با تدبیر و دوراندیشی حل شود. وقتی یک جوان کشته می‌شود یا یک زن زندانی یا کشته می‌شود، بسیار سخت است. این‌ها همه ملت ایران هستند. با ملت ایران مهربان باشید. ملت ایران از مردمان خوب دنیا هستند. رضایت پروردگار در همین است که مردم راضی باشند. تنها بی‌دینان ناراضی نیستند بلکه دین‌داران هم ناراضی هستند. هم آن که قرآن تلاوت می‌کند و هم آن‌که دین ندارد ناراضی هستند. ما نمی‌توانیم بگوییم کسی که دین ندارد را ول کنیم. همه این‌ها ملت ایران هستند. نمی‌توانیم بگوییم چون کسی دین ندارد حقی در ایران ندارد. اینطور نباشد که تنها کسانی را راضی کنید که در مراسم‌ها شرکت می‌کنند. ایران متعلق به همه است چه به نظام و رئیس‌جمهور رأی داده باشند یا رأی نداده‌ باشند.»
ایشان با اظهار تأسف از کاهش ارزش پول ملی و رسیدن ارزش دلار به بالای ۴۰۰ هزار ریال، بیان داشتند: «پول ما واقعا وضعیت بدی پیدا کرده است. اینطور نمی‌شود زندگی کرد. مسئولان امر باید به این فکر کنند. من مطمئنم و یقین دارم که اگر سیاست‌ها تغییر کند و تحولات رخ بدهد، یک میلیون تومان شما هزار دلار می‌شود و زندگی‌ها تأمین می‌شود. این اتفاق با تغییر سیاست اتفاق می‌افتد. اقتصاد تابع سیاست است. با متخصصان، نخبگان و زندانی‌ها و علما بنشیند و نظر آن‌ها را بخواهید و تغییر ایجاد کنید. هر قانونی باید به نفع مردم تغییر کند. در جمهوری‌ها، اصل حاکم خود مردم هستند. در حکومت‌های اسلامی حاکم خدا و مردمند و خدا هم به همین راضی می‌شود که رضایت مردم تأمین شود.»

 

باید چندساعت قبل از شلیک موشک همۀ پروازها را ممنوع می‌کردید
مولانا عبدالحمید درخصوص سالگرد شلیک به هواپیمای اوکراینی گفتند: «امروز سالگرد شلیک به هواپیمای اوکراینی است که با موشک هدف قرار گرفت و ۱۷۶ نفر انسان توانمند و متخصص در این پرواز شهید شدند. این یکی از بزرگترین مصیبت‌ها برای مردم بود که ۱۷۶ نفر دسته‌جمعی یکجا زده بشوند. دل انسان به درد می‌آید که این‌ها در کشورهای دیگر دادگاه به دادگاه دنبال حق خودشان هستند. در این موضوع یک تقصیر بزرگ حکومت این بود که وقتی به یک دولت خارجی موشک می‌زد، باید این پروازها را لغو می‌کرد. هر انسانی با دودو تا چهار تا می‌فهمد که وقتی به آمریکا موشک شلیک می‌کنید، احتمال این وجود دارد که آمریکا واکنش نشان بدهد و باید چند ساعت قبل از شلیک موشک همۀ پروازهای داخلی و خارجی را ممنوع می‌کردید. وقتی موشک زده‌اید یعنی وارد جنگ شده‌اید. حالا اینکه آمریکا چرا جوابی نداد و ترسید یا چه شد، بحث من نیست اما ضعیف‌ترین کشور را هم که بزنید باید احتمال این را بدهید که آن کشور واکنش نشان بدهد.»
ایشان افزودند: «باید با صداقت به میدان می‌آمدید. من مطمئنم اگر از روی صداقت واقعیت‌ها را به مردم می‌گفتیم، مردم قانع می‌شدند و نمی‌رفتند در کانادا و اروپا شکایت کنند. چند سال است که این پرونده در جریان است. این‌ها همه ایرانی و عزیز این ملت هستند. من اتفاقا به خود آقای رئیسی گفتم که من حیرانم از اینکه در تمام دنیا این اتفاقات پیش می‌آید و رئیس‌جمهوری می‌گوید من اشتباه کرده‌ام و استعفا می‌دهد اما چرا مسئولان ما نتوانستند این مسئله را حل کنند؟ دولت آن زمان، شورای امنیت ملی و حاکمیت باید هرچه را واقعیت بود بیان می‌کردند. ما نمی‌دانیم چه شده اما می‌دانیم مسئولان تقصیری داشته‌اند و عذرخواهی کنند.»

 

به قضات دادگاه جمعه خونین فشارهایی وارد می‌شود
امام جمعه اهل‌سنت زاهدان با اشاره به عدم دلجویی مقامات از شهدا و مجروحان حادثه جمعه خونین زاهدان نیز اظهار داشتند: «در همین مسئله‌ای که برای خود ما پیش آمد هنوز برای ما قابل درک نیست؛ چون ایرانی یک ترحمی نسبت به هم‌وطنانش دارد. هنوز مسئولان ما نتوانسته‌اند آن طرف را ملامت کنند و بگویند مردم مظلومانه کشته شده‌اند. از دل مردم نتوانسته‌ایم دربیاریم. دادگاه تشکیل شده و ۳۰ نفر را احضار کرده و می‌گویید ما رسیدگی می‌کنیم اما ما کم‌وبیش اطلاعاتی داریم که بر سر قضات این دادگاه فشارهایی وارد می‌شود. این شهدا و زخمی‌ها شهروند این کشور و ایرانی هستند. ملت ایران ملت باگذشتی است و مردانگی دارد. ملت ایران غیور است. با ملت ایران باید مردانه رفتار شود.»
ایشان در ادامه خاطرنشان کردند: «اگر با بازماندگان هواپیمای اوکراینی مردانه رفتار می‌کردید، این مسئله حل شده بود. الآن هم توصیه ما این است که به آن‌ها بگویید نیازی نیست در کشورهای دیگر این پرونده را پیگیری کنید و ما هرچه شما بگویید می‌پذیریم. مگر چیزی از ما کم می‌شود؟ من معتقدم که اقتدار نظام با سلاح هسته‌ای نیست؛ البته اینجا کسی نمی‌خواهد سلاح هسته‌ای درست کند اما با قدرت هسته‌ای، تسلیحات و قدرت نظامی اقتدار نظام نیست بلکه اقتدار نظام در این است که رضایت مردم را داشته باشد و مردمی باشد، در مقابل مردم سر فرود بیاورد و حق و واقعیت‌ها را بپذیرد و عدالت را اجرا کند.»
امام جمعه اهل‌سنت زاهدان افزودند: «بعضی‌ها می‌خواهند این اعتراضات را به غرب و آمریکا نسبت بدهند. آمریکایی‌ها چه‌کاره‌اند؟ این ملت شماست. اگر به فرض دیگران تحریک کنند، شما چرا گذاشته‌اید ملت را تحریک کنند؟ اگر شما پشتیبان ملت باشید چه نیازی به کشورهای دیگر دارند؟‌ عدالت را اجرا کنید تا مردم قانع شوند. این اقتدار نظام است. اشتباه می‌کند کسی که فکر کند اقتدار نظام این است که حرف هیچ‌کس را نباید بپذیرد و کنار نیاید. هرجا بویی از حرف حق بیاید باید تسلیم شد.»

 

می‌گویید آزادی هست اما نمی‌گذارید علما برای تسلیت به زاهدان بیایند
مولانا عبدالحمید با ابراز تأسف نسبت به ممانعت از سفر مولانا مطهری، مدیر حوزه علمیه احناف خواف، به زاهدان، گفتند: «مولانا مطهری، مدیر مدرسه احناف خواف و هیئتی از علمای برجسته خراسان به قصد تسلیت می‌خواسته‌اند به اینجا بیایند و ایشان را برگردانده‌اند که این بسیار جای تأسف است. اگر نظر حاکم تنگ باشد خودش به تکلیف و رنج می‌افتد. این کشور خودِ ایرانیان است و کسی نیاز به گذرنامه ندارد. حق این بود که شما به مولانا می‌گفتید شما که به آنجا می‌روید سلام ما را هم برسانید. شما می‌گویید آزادی هست که شما حرف می‌زنید اما این بُعد دیگر را هم ببینید که علما و بسیاری از مردم را نگذاشته‌اید که برای تسلیت به اینجا بیایند. این خلاف آزادی است. بگذارید بیایند و خودتان آسوده باشید. هیچ اتفاقی نمی‌افتد.»
ایشان در پایان ضمن ابراز همدردی با مردم جوانرود و سمیرم، ابراز داشتند: «ما برای همه مردم که گرفتار مشکلات هستند، دعای خیر می‌کنیم؛ به‌خصوص برای مردم جوانرود در کرمانشاه و سمیرم در اصفهان. اخیرا بر مردم این شهرها زحمت زیادی وارد شده است. توصیه ما به مسئولان آن است که اجازه ندهید عده‌ای بر مردم ایران فشار وارد کنند و عقده‌ها خالی کنند. همه این‌ها حرمت دارند و راه‌حل ما همین است که حرف مردم شنیده شود.»

چاپ

2497 بازدید

منتشر شده در تاریخ : 16 دی, 1401


تمامی حقوق طرح برای پایگاه اطلاع رسانی دفتر شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید محفوظ است. Copyright ©