مولانا عبدالحمید در خطبه های این هفته نماز جمعه با تلاوت آیه «یرفع الله الذین آمنوا منکم والذین أوتوا العلم درجات» به بیان اهمیت علم و نیاز جامعه بشری به دانش پرداخت و ملتهای صاحب تاریخ را ملتهایی دانست که در زمینه علمی پیشرفت کرده اند.
ایشان با اشاره به بازگشایی مدارس دینی و مدارس آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: جایگاه علم و دانش برای هیچ کسی مخفی و پوشیده نیست. همۀ پیشرفتهای ظاهری و معنوی که در دنیا مشاهده می شود از ثمرات و نتائج علم هستند؛ لذا فراگیری علم در هر زمینه ای نیاز جامعه بشری است. دستاوردهای علم در زمینه های مختلف طبابت و پزشکی و نیز پیشرفت در زمینه اختراع و صنعت و تکنولوژی در سطح دنیا مسئله ای غیر قابل انکار است.
مولانا عبدالحمید “پیشرفت در علوم عصری” را از موارد فخرفروشی جهان غرب بر جهان اسلام عنوان کرد و گفت: یکی از مواردی که دنیای غرب بر ما فخرفروشی می کند، پیشرفت و ترقی آنها در زمینه علوم عصری است و در این شکی نیست که آنها در این زمینه از ما سبقت گرفته اند، اما در عین حال چیزی که آنها کمبود دارند علم “خداشناسی” و علم “خودشناسی” است؛ آنها در این زمینه که انسان چگونه خدا را بشناسد و او را عبادت کند دچار کمبود هستند. اگر چه پیشرفت مسلمانان در علوم عصری چندان زیاد نیست، اما باز هم مسلمانان در کنار علوم عصری از علوم شرعی برخوردار هستند و به آن افتخار می کنند. مسلمانان با برخورداری از این دو عرصۀ علمی (دینی و دنیوی) می توانند علاوه از اینکه به اختراعات و اکتشافات جدید دست حاصل کنند، در عرصه علوم دینی و تعالیم انبیا نیز پیشرفت کرده و انسانها را به کرامت و تعالی برسانند تا بشریت از لحاظ عقیدتی و اخلاقی نیز پیشرفت حاصل نماید.
امام جمعه اهل سنت زاهدان “علم شریعت” و “علوم عصری” را به منزله دو بال پیشرفت و ترقی بشر عنوان کرد و گفت: جامعه بشری به هیچ وجه از فراگیری این دو علم مستغنی نیست. اگر بشر می خواهد پرواز کرده و ترقی کند باید به تحصیل علوم قرآن و سنت و نیز فراگیری علوم عصری مبادرت ورزد. اما متاسفانه جای افسوس است که امروزه مسلمانان در هر دو زمینه عقب مانده اند. ولی بحمدالله در کشورهای اسلامی برای رفع این کمبود کارهای خوبی صورت گرفته و می گیرد و مسلمانان استعداد پیشرفت در هر دو زمینه را دارند و با تلاش و کوشش می توانند این عقب ماندگی را جبران کنند.
خطیب جمعه اهل سنت زاهدان در پایان این بخش از سخنان خود تاکید کرد: هیچ قومی و ملتی در دنیا به پیشرفت و ترقی نرسیده و صاحب تاریخ نشده است و مورد غبطه دیگران قرار نگرفته، مگر اینکه در زمینه علم پیشرفت کرده است؛ لذا ما باید در زمینه علوم دینی و عصری با دنیا رقابت کنیم و برای تحصیل فرزندانمان هزینه کنیم.
مولانا عبدالحمید افزود: به فرزندان خود اجازه ندهیم ترک تحصیل کنند، بلکه با حمایت از آنان زمینه را برای تحصیلات عالیه فرزندانمان در دانشگاه ها فراهم کنیم.

آموزش و پرورش از معلمان و مدیران بومی اهل سنت استفاده کند
امام جمعه اهل سنت زاهدان در ادامه سخنان خود گفت: آنچه موجب تأسف و مایه حسرت ماست، آن است که علیرغم علاقمندی مردم و دانش آموزان در روستاها و بسیاری از نقاط دورافتاده استان، برخی معلمان و آموزش و پرورش در انجام وظایف خود کوتاهی کرده و آنگونه که باید به انجام وظایفشان نمی پردازند.
ایشان به مسئولان آموزش و پرورش توصیه کرد: معلمین باید از مناطق خود استخدام و به کار گرفته شوند تا با دلسوزی بیشتری به مردم خدمت کنند. اعتراض ما به آموزش و پرورش آن است که چه سیاستی در این سازمان وجود دارد که مانع از به کارگیری مدیران بومی اهل سنت در مناطق بلوچستان می شود؟! آموزش و پرورش باید در سیاستهای خود تجدید نظر کند و از مدیران اهل سنت در مراکز شهرستانها و شهرهای سیستان و بلوچستان استفاده کند.

مسئولان برای مصیبت اقتصادی کشور چاره جویی کنند

مولانا عبدالحمید، در بخش دیگری از خطبه های نماز جمعه اهل سنت زاهدان با اشاره به تنزل شدید ارزش پول ملی و مشکلات اقتصادی موجود در کشور گفت: تورم و گرانی بی سابقه اخیر ملت ایران را تکان داده و به شدت نگران کرده است و مسئولان برای مصیبت اقتصادی کشور باید جاره جویی کنند.
وی افزود: چرخش اقتصاد هر کشوری با اعتبار پول ملی آن کشور است و هر کشوری که پول ملی آن از اعتبار ساقط شود ضربه سنگینی خواهد خورد. متأسفانه اعتبار پول ملی ما به شدت تنزل یافته و این امر ضربه بزرگی در عرصه بین المللی به ما زده و مصیبت بزرگ و فاجعه سنگینی بر مردم وارد کرده است. مسئولین نباید به هیچ قیمتی اجازه دهند که ارزش پول ملی تنزل پیدا کند.
مولانا عبدالحمید گفت: در همسایگی ما دو کشور فقیر افغانستان و پاکستان هستند که متأسفانه هم اکنون ارزش افغانی و روپیه آنها از ریال ما بسیار بیشتر است. شنیده ام که زمانی در افغانستان مردم یک کیسه پول را برای خرید یک گوسفند حمل می کردند ولی در حال حاضر ارزش پول افغانستان به مراتب از پول ما بیشتر است و کشور ما با وجود منابع و معادن غنی و ثروت فراوان دچار بحران اقتصادی شده و معیشت و زندگی و کار و تجارت مردم ما با مشکل اساسی مواجه شده است.
امام جمعه اهل سنت زاهدان افزود: قشر متوسط، که بیشترین جمیعت کشور ما را تشکیل می دهند، نمی توانند با درآمدهای کنونی ادامه حیات دهند و بخش بزرگی از جامعه ما به ویژه در استان سیستان و بلوچستان بیکارانی که هیچگونه درآمدی ندارند افزوده می شوند و پرسش ما از مسئولین آن است که در شرایطی که حتی افراد شاغل نمی توانند با درآمدهای فعلی زندگی کنند سرنوشت افراد بیکار در جامعه چگونه خواهد شد؟ تعطیلی کارخانجات و فعالیتهای عمرانی به خاطر تورم و گرانی، بیکاری فاجعه باری ایجاد کرده است.
وی گفت: در شرایط کنونی یارانه دولت هیچ فایده ای برای مردم ندارد و مشکلی را حل نمی کند، زیرا پول ملی ارزشی ندارد و قیمتها ساعت به ساعت در حال افزایش هستند و توان خرید مردم به شدت کاهش یافته است. در چنین شرایطی مسئولان نباید بخوابند، بلکه باید برای مصیبتی که بر سر مردم آمده چاره اندیشی جدی کنند.

نیروی انتظامی مردمی بودن خود را حفظ کند
امام جمعه اهل سنت زاهدان در پایان سخنان خویش با اشاره به فرا رسیدن هفته نیروی انتظامی گفت: برادران نیروی انتظامی برای تامین نظم و آرامش مردم تلاش می کنند و دعای خیر مردم بدرقه راهشان است تا بتوانند رسالت خود را بهتر انجام دهند. ما علاوه بر آنکه از مردم می خواهیم با نیروی انتظامی برای تامین امنیت خود همکاری کنند به نیروی انتظامی نیز توصیه می کنیم که مردمی بودن خود را حفظ کند تا مردم با دیدن مأموران نیروی انتظامی بیشتر احساس آرامش و امنیت کنند.

{phocadownload view=fileplay|id=39|playerwidth=328|playerheight=200|playerheightmp3=30}
{phocadownload view=file|id=39|text=دانلود فایل صوتی|target=s}

چاپ

1454 بازدید

منتشر شده در تاریخ : 15 مهر, 1391


تمامی حقوق طرح برای پایگاه اطلاع رسانی دفتر شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید محفوظ است. Copyright ©