مولانا عبدالحمید، خطبه های این هفته نماز جمعه اهل سنت زاهدان را با تلاوت آیه «وبشر المخبتين الَّذِينَ إِذا ذُكِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ وَالصَّابِرِينَ عَلى ما أَصابَهُمْ وَالْمُقِيمِي الصَّلاةِ وَمِمَّا رَزَقْناهُمْ يُنْفِقُونَ» آغاز کرد، و بر لزوم شکر نعمت های الهی تاکید کرد.
ایشان افزود: چیزی که همه ما در آن کوتاهی و سستی داریم، شکر نعمت های پروردگار است. متاسفانه ما از نعمت های الهی غافلیم، و به ارزش و قیمت نعمت ها فکر نمی کنیم. وقتی که انسان از نعمت خدا غافل باشد از شکرش هم غافل می ماند؛ انسان زمانی می تواند شکر نعمت ها را بجا بیاورد که ارزش و قیمت نعمت های پروردگار را بداند، که خداوند چه نعمت بزرگ و با ارزشی به او عنایت کرده است، اما متاسفانه ما آنقدر در نعمت های الهی غرق هستیم که از شکر آن غافل مانده ایم.
ایشان با اشاره به  بعضی از نعمت ها، به ارزش واهمیت آنها اشاره کرد و گفت: اگر ما تنها همین نعمت اکسیژن را در نظر بگیریم، نعمتی که بوسیله آن به بقا و زندگیمان ادامه می دهیم، درمی یابیم که اکسیژن چه نعمت بزرگی است و ما متوجه آن نیستیم. مریضی که عاجز است و توانایی تنفس را ندارد، به او دستگاه اکسیژن وصل می کنند تا بتواند زندگی کند، او ارزش این نعمت را می داند.
همچنین اگر نعمت کلیه را در نظر بگیریم، زمانی که سالم است خواب و زندگیمان راحت است و در آسایش بسر می بریم، اما زمانیکه همین کلیه از کار بیفتد و دچار اختلال شود، زندگی سخت می شود. قدر و ارزش این نعمت را کسانی می دانند که نارسایی کلیوی دارند و حاضرند هزینه های گزاف را پرداخت کنند تا بتوانند این نعمت را جبران کنند.
مولانا عبدالحمید در ادامه خاطرنشان کرد: همه اینها نعمت های پروردگار هستند و ما باید تک تک نعمت های پروردگار را یاد کنیم و در مقابل وی عاجزی و فروتنی کنیم و خدای تعالی را بندگی کنیم و شکر او را با بندگی و با اقرار به نعمت ها در دل و با انجام عمل صالح و فرمانبرداری و پرهیز از گناه و معاصی انجام دهیم.
ایشان یادآور شد: تنها شکر زبانی کافی نیست؛ شکر هم با زبان و هم با دل و هم با عمل باید انجام بگیرد، لهذا کسی که در فرائض کوتاهی می کند او بنده شاکری نیست. کسی که معصیت و گناه می کند او بنده شاکری نیست. اگر می خواهیم بنده شاکر الله تعالی باشیم، باید به نعمت های الله اقرار داشته باشیم و از معصیت و گناه و دورغ و غیبت بپرهیزیم و به سجده خدا بیفتیم و به خاک و زمین پیشانی بگذاریم.  باید به بارگاه رب العالمین دست ببندیم و با دل و جان الله تعالی را یاد کنیم و بندگی او را انجام دهیم.
یکی از بندگان خدا از نعمت دست و پا محروم بود، هم چنین نابینا وناشنوا بود و به یاد و ذکر الله مشغول بود و به بارگاه خداوند نیایش می کرد و به تضرع و زاری و فروتنی مشغول بود؛ کسی او را دید که دست و پا ندارد، نابینا و ناشنواست، و با این وجود به بارگاه الهی عاجزی می کند؛ در دلش گفت: خدا این بنده اش را از همه نعمت ها محروم کرده؛ مگر به او چه نعمتی داده که وی به بارگاه خدا عاجزی و تضرع و زاری می کند. الله تعالی این  خیال را به دل آن شخص بی دست و پا الهام کرد. آن بنده خدا گفت: ای باطل! مگر همین کم است که الله تعالی به من زبانی عنایت کرده که با آن او را یاد می کنم و قلبی داده است که با آن خدا را می شناسم و معرفت خود را در دل من نهاده است.
امام جمعه اهل سنت زاهدان افزود: امسال در این منطقه خشکسالی است. الله تعالی روی حکمتهایی که می داند خشکسالی را می آورد. در تمام کارهای الله حکمت موجود است و از جمله حکمت ها آن است که الله می خواهد به ما هشدار بدهد که اعمال شما خوب نیست.
مولانا عبدالحمید گفت: الله می خواهد با این خشکسالی به ما گوشزد کند و هشدار دهد که دام ها و حیوانات و حشرات به خاطر عملکرد شما گرفتار شده اند؛ این موجودات الهی گرفتار اعمال ما هستند. الله تعالی می خواهد بوسیله این خشکسالی و طوفانها ما را بسازد و ما را اصلاح کند و ما را متوجه بگرداند.
ایشان در ادامه افزود: خدایی که این همه نعمت های بزرگ و کوچک را عنایت کرده است، باید شکر او را با جان و دل و با زبان انجام بدهیم و در نعمت های او فکر کرده و تنها به استفاده کردن و خوردن اکتفا نکنیم. «فلینظرالانسان الی طعامه». انسان باید به غذایش بنگرد که خداوند چه خوراکهای زیبا و لذیذی را به او داده است.
مولانا خاطرنشان کرد: اگر خداوند نعمتی را از انسان میگرد او باید صبر و استقامت کند؛ صبر در مقابل نفس اماره و شیطان و استقامت، ایستادگی و پایمردی در بندگی خدا و نهراسیدن و عقب نشینی نکردن. انسان مسلمان و مومن باید تا آخرین لحظه حیات بر صراط مستقیم بماند و استقامت کند. خداوند از بندگان نیز همین را می خواهد که تا لحظه موت او را بندگی کنند.

اتحاد ملی با رعایت کامل و صحیح قانون اساسی محقق می شود

مولانا عبدالحمید در بخش دوم سخنان خود، با اشاره به فرارسیدن سالروز جمهوری اسلامی گفت: 12 فروردین روزی است که همه اقشار ملت ایران اعم از شیعه و سنی، دانشگاهی، حوزوی، بازاری و همه، پس از پیروزی انقلاب بهمن 57 با شرکت در همه پرسی، به نظام جمهوری اسلامی که خواسته همه آنان بود رای آری دادند. جمهوری اسلامی که مردم به آن رای دادند به معنای مردم‏سالاری و حاکمیت مردم بر سرنوشت خود و حق انتخاب آنان است. در دنیا نیز جمهوریت به مفهوم انتخاب آزاد و حق پرسش مردم از حاکمان است.  تشکیل مجلس خبرگان پس از برگزاری این همه پرسی برای تدوین قانون اساسی بر مبنای جمهوریت و اسلامیت نظام انجام گرفت و علیرغم برخی اشکالات در آن از جمله رسمی بودن مذهب شیعه اثنی عشری که مورد اعتراض و انتقاد بسیاری قرار گرفت و حضرت مولانا عبدالعزیز نیز در یک سخنرانی تاریخی در مجلس خبرگان که شیعه و سنی را متاثر کرد، نسبت به این اصل اعتراض کرده و اظهار داشتند همین که دین رسمی کشور اسلام است کفایت می کند و نباید مذاهب اسلامی را از یکدیگر جدا کرد ، این قانون با اکثریت آرا به تصویب رسید و در همین اصل نیز آزادیهای اساسی دیگر مذاهب اسلامی مانند تعلیم و تربیت و آزادی های دینی و مذهبی مورد تاکید قرار گرفت.
امام جمعه اهل سنت زاهدان افزود: استقرار نظام جمهوری اسلامی و تدوین قانون اساسی دو دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی هستند. ملت ایران با رای اکثریت قاطع و قریب به اتفاق به جمهوری اسلامی به کرامت انسانی، آزادی و نفی استبداد و دیکتاتوری رای دادند. رای مردم ایران به آزادی بیان و عقیده و آزادی قلم بود و این آزادیها در قانون اساسی نیز مورد تاکید قرار گرفتند. وظیفه مسئولان حفظ این دو دستاورد بزرگ انقلاب یعنی جمهوری اسلامی و قانون اساسی آن است. ما نیز معتقدیم که در قانون اساسی ضعفها و اشکالاتی وجود دارد و اخیرا نیز تعدادی از نمایندگان مجلس در نامه ای به رهبر انقلاب خواستار اصلاح برخی بندهای قانون اساسی شده اند و دیگران نیز اصلاحاتی در برخی موارد را خواستار شده اند، اما آنچه حیاتی است این است که قانون اساسی باید اجرا شود و جمهوریت و اسلامیت نظام حفظ شود.
مولانا عبدالحمید در ادامه گفت: هیچ قوم، جناح و مذهبی حق ندارد سلیقه خود را در اداره کشور اعمال کند، بلکه آنچه ملاک عمل همه جناحها و مذاهب و اقشار است، قانون اساسی است. هیچ اکثریتی نباید حقوق قانونی اقلیت را نادیده بگیرد. حقوق اساسی اقلیتهای قومی و مذهبی و دینی که در قانون اساسی آمده است باید رعایت شود و کسی حق ندارد بگوید که این کشور از آنِ شیعه و یا سنی است، بلکه این کشور متعلق به همه ایرانیان از همه اقوام و مذاهب است.
امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: مسئولیت مجریان، حافظان و ناظران قانون اساسی بسیار سنگین است، زیرا زمانی اتحاد ملی محقق می شود که قانون اساسی بطور صحیح و کامل اجرا شود. گزارشهای فراوانی از کلان شهرهای کشور که اهل سنت در آنجا در اقلیت هستند به دست ما می رسد که اهل سنت نه تنها اجازه اقامه نمازهای جمعه و عیدین را ندارند بلکه حتی جرات اقامه نماز های روزانه را بصورت جماعت ندارند. البته این ضعف ایمانی برادران اهل سنت را نیز  می رساند، چرا که در راستای عبادت و بندگی خداوند نباید از کسی هراس داشت. در هیچ جای دنیا نسبت به نماز حساسیت نشان نمی دهند. در مرکز روسیه مسلمانان نماز خود را در مساجد و خیابانها بطور باشکوهی برگزار می کنند و این برای ملت متمدن و بافرهنگ ایران یک ضعف و افت به شمار می رود که در مورد نماز اهل سنت و یا نیایش سایر ادیان و مذاهب حساسیت نشان بدهند و اجازه نماز خواندن به اهل سنت را به صورت جماعت ندهند. اگر در هر جای دنیا عده ای نسبت به نماز برادران شیعه حساسیت نشان بدهند ما می گوییم آنان سنی نیستند. نماز بندگی خداست و این حق اهل سنت است که در همه شهرها مسجد داشته باشند و حق بندگی خدا را بجای آورند.
مولانا عبدالحمید گفت: بی انصافی بزرگی در حق مکتب تشیع و نظام جمهوری اسلامی است که در این نظام که وظیفه اش اقامه نماز است، به اهل سنت در هر جایی که باشند اجازه اقامه نماز داده نشود. اگر یک فرد سنی مذهب در روستا یا منطقه خود از ساخت مسجد اهل تشیع جلوگیری کند در حق خود و اهل سنت ستم کرده است. اهل سنت در همه صحنه های نظام از جمله راهپیمایی 22 بهمن و انتخابات اخیر حضور داشتند. اهل سنت برانداز و مخالف نظام نیستند، بلکه خواستار رعایت حقوق قانونی خود اعم از آزادی مذهبی، آزادی اقامه نماز، اجرای عدالت، برابری و مساوات هستند. خواستار این هستند که شایسته سالاری جایگزین مذهب سالاری و قوم سالاری و جناح سالاری باشد.
امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: ما خیرخواهانه همه را به قانون مداری و اجرای قانون فرا می خوانیم. کسانی که قدرت بیشتری دارند اعمال سلیقه نکنند. اصرار ما برای مشارکت اهل سنت در نیروهای انتظامی و نظامی به دلیل این است که ما می خواهیم نگاه یکسان و توام با احترام نسبت به همه مردم ایران وجود داشته باشد و عدالت اجرا شود. وقتی یک قوم در جایگاهی قرار بگیرد و اقوام دیگر نادیده گرفته شوند عدالت نمی تواند معنا پیدا کند. گاهی می بینیم که افرادی بخاطر حمل گازوئیل مورد هدف قرار می گیرند و خود و ماشینشان در آتش می سوزند. مگر گازوئیل چقدر منفعت دارد که افرادی بخاطر  آن مورد هدف قرار بگیرند و کشته شوند! من به تسلیت خانواده ای رفتم که دو برادر در آتش گلوله ماموران بخاطر حمل گازوئیل سوخته بودند و بسیار متاثر شدم. وظیفه شورای تامین استان بسیار سنگین است. مسئولان استان باید در بارگاه خداوند جوابگو باشند. ماموران نباید حق تیراندازی به کسانی را داشته باشند که کالای مشروعی را و لو به صورت قاچاق حمل می کنند. اگر کسانی اسلحه قاچاق کردند و امنیت منطقه در خطر بود آن بحث دیگری است. ولی در شرایط اقتصادی فعلی و با وجود تحریمهای شدید کنونی، افرادی که فقط بخاطر امرار معاش و از سر ناچاری کالای مشروعی را قاچاق می کنند، نباید مورد هدف گلوله قرار بگیرند. خداوند به همه ما انصاف عطا فرماید.

چاپ

1730 بازدید

منتشر شده در تاریخ : 12 فروردین, 1391


تمامی حقوق طرح برای پایگاه اطلاع رسانی دفتر شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید محفوظ است. Copyright ©