شیخالاسلام مولانا عبدالحمید، امروز (26 بهمن 1403) در مراسم نماز جمعه چابهار، با اشاره به بعضی از مشکلات مردم در مناطق ساحلی، از استاندار سیستانوبلوچستان و مدیرعامل منطقۀ آزاد چابهار بهعنوان دو مدیر بومی استان خواستند به مشکلات مردم این مناطق رسیدگی کنند و مردم در بهرهمندی از منافع طرحهای کلان در اولویت قرار گیرند.
هنوز برای بسیاری از املاک مردم چابهار سند صادر نشده است
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه اهلسنت زاهدان، مولانا عبدالحمید اظهار داشتند: متاسفانه در چابهار و تیس و کنارک و سایر مناطق ساحلی مشکلات فراوانی وجود دارند و در طول این مدت به مشکلات مردم چابهار و دیگر مناطق آنطور که باید رسیدگی نشده است.
ایشان افزودند: شنیده میشود که برای بسیاری از املاک و زمینهای مردم در چابهار هنوز سند صادر نشده است. بسیاری از مردم هستند که مالک زمیناند اما به آنها سند داده نشده است. یکی از دلایلی که این زمینها با چند دست معامله میشوند همین است.
ایشان گفتند: یکی از مشکلات خطرناکی که مدتیست در کشور به وجود آمده این است که برای یک زمین چند سند وجود دارد و سندهای جعلی صادر میشود و این همان فسادی است که بسیاری از ادارات به آن گرفتار هستند.
مولانا عبدالحمید گفتند: شرکتهای کلان که برای بهرهبرداری آمدهاند، زمینهای این منطقه را به نام خودشان میبرند و ثبت میکنند و از طرحهایی که در این مناطق اجرا میشوند منافع کلانی حاصل میکنند، اما مردم این مناطق با مشکل فقر و گرسنگی و بیکاری دستوپنجه نرم میکنند.
شرکتهای داخلی و خارجیِ سرمایهگذار در استان ملزم شوند منافع مردم را مدنظر قرار دهند
امامجمعه زاهدان در ادامه گفتند: در گذشته ساکنان مناطق ساحلی کمتر از دیگر مناطق با مشکل بیکاری مواجه بودهاند، اما اکنون که برای بهرهبرداری از منافع دریا شرکای زیادی پیدا شده و برخی از کشورها و شرکتهای کلان به امید این منافع در این مناطق قرارداد بستهاند و سرمایهگذاری کردهاند، اگر مردم این مناطق گرسنه بمانند این را نه خدا میپسندد و نه مردم.
ایشان افزودند: شرکتهای داخلی و خارجی که میخواهند از منافع مردم مناطق ساحلی بهرهبرداری کنند باید ملزم شوند تا منافع و زندگی و شغل این مردم را مدنظر قرار دهند.
حل مشکل آب مردم مناطق ساحلی در اولویت قرار گیرد
مولانا عبدالحمید به مشکل آب آشامیدنی مردم در چابهار نیز اشاره کردند و گفتند: اینکه مردمی که در کنار دریا زندگی کنند با مشکلات آب آشامیدنی مواجه باشند چه کسی میتواند جواب خدا را بدهد؟!
ایشان افزودند: اگر آب دریا تصفیه شود و در اختیار مردم قرار گیرد میتوان مشکل آب مردم منطقه را حل کرد. وقتی این آب تصفیه شده و به استانهای دیگر برده میشود باید قبل از همه حل مشکل آب آشامیدنی مردم مناطق ساحلی در اولویت قرار گیرد.
با وجود مدیریت بومی استان و منطقه آزاد چابهار، دیگر عذری برای عدم رسیدگی به مشکلات مردم وجود ندارد
امامجمعه زاهدان خاطرنشان ساختند: اکنون که استاندار سیستانوبلوچستان و همچنین مدیرعامل منطقۀ آزاد چابهار از نیروهای بومی و دلسوز هستند دیگر عذری برای عدم رسیدگی به مشکلات مردم این منطقه وجود ندارد.
ایشان گفتند: توصیۀ ما به مسئولان استانی آن است که تمام تلاش خود را بر حل مشکلات مردم استان متمرکز کنند. البته انتظار داریم با مدیران بومی همکاری بیشتری شود تا بتوانند در حل مشکلات مردم موفق شوند.
از دولت و شخص رئیسجمهور انتظار داریم استان سیستانوبلوچستان و مناطق ساحلی را «مورد توجه ویژه» قرار دهد/ در طرحهای کلان باید مردم استان دیده شوند
مولانا عبدالحمید در ادامه گفتند: انتظار ما از دولت و شخص رئیسجمهور آن است که استان سیستانوبلوچستان و مخصوصا مردم مناطق ساحلی را بهصورت ویژه مورد توجه قرار دهد. باید مردم مناطق ساحلی که در این مناطق سختیها را تحمل کردهاند، در بهرهمندی از منافع در اولویت قرار گیرند.
ایشان افزودند: در سفری که ریاست محترم جمهور به زاهدان داشتند بنده به ایشان گفتم که مردم سیستانوبلوچستان محرومیتهای زیادی را تحمل کردهاند، درحالیکه در این استان منافع بسیار زیادی ازقبیل: معادن بزرگ و کمنظیر، زمینهای حاصلخیز استثنایی، ساحلها و… وجود دارند که جزو منافع کلان ملی محسوب میشوند و فراتر از آن هستند که یک شرکت در آنها سرمایهگذاری کند. در این طرحهای کلان باید منافع مردم استان دیده شوند. باید زیرساختها در استان ساخته شوند که به نفع استان و کشور هستند. انتظار است که مدیریت استان و کشور منافع این مردم را درنظر بگیرند.
مردم ایران از لحاظ اقتصادی روزهای بسیار سختی را سپری میکنند/ مسئولان مشکلات مردم را ببینند و به فکر «راهکار فوری» باشند
امامجمعه زاهدان در ادامۀ سخنانشان در مراسم نماز جمعه چابهار به مشکلات اقتصادی و معیشتی عموم مردم در کشور اشاره کردند و گفتند: امروز تمام مردم ایران از لحاظ اقتصادی روزهای بسیار سختی را سپری میکنند. پول رایج کشور از ارزش افتاده و به کسبوکارها ضربه زده و سبب گرانی و تورم شده است.
ایشان افزودند: وقتی سرپرست خانواده کسبوکار و درآمد نداشته باشد مشکلات زیادی دامنگیر جامعه میشود. در بسیاری موارد خانوادهها ازهم پاشیده و آمار طلاق در کشور افزایش یافته است. سرقت و راهزنی و قتل و فسادهای متعدد دیگر در جامعه زیاد شدهاند که بخشی از آنها در نتیجۀ فقر و تنگدستی هستند. «فقر» یکی از بدترین آفتها و آسیبهای دنیاست.
مولانا عبدالحمید تصریح کردند: حل مشکلات اقتصادی نیاز به یک راهکار فوری دارد. مسئولان باید مشکلات مردم را ببینند و به فکر چاره باشند. اگر مردم گرسنه هستند باید مسئولان و علما هم گرسنگی تحمل کنند.
ناامنی از بدترین پدیدههاست
امامجمعه زاهدان در بخش پایانی سخنانشان بر «حفظ امنیت» تاکید کردند و گفتند: ما بر حفظ امنیت تاکید میکنیم. مردم، علما، مأموران و مسئولان باید در راستای حفظ امنیت تلاش کنند.
ایشان تصریح کردند: ناامنی از بدترین پدیدههاست که برای منطقه بسیار زشت است که بیشترین ضربه را به منافع مردم وارد میکند.