شیخالاسلام مولانا عبدالحمید، پنجشنبه (11 بهمن 1403) در سیوچهارمین همایش دانشآموختگی دارالعلوم زاهدان، با اشاره به «افزایش محبت و همدلی» بین اقشار مختلف مردم ایران، از ملت ایران بهعنوان «یکی از بهترین ملتهای دنیا» یاد کردند. امامجمعه زاهدان همچنین به «مشکلات اقتصادی و معیشتی» مردم در ایران اشاره کردند و بر لزوم «چارهجویی جدی مسئولان» و «صرف داراییهای ایران در داخل کشور و برای مردم» تاکید کرده و این را «خواستۀ اجماعی ملت ایران» دانستند.
ما بر «مسیر اعتدال» قرار داریم و خیرخواه تمام انسانیت هستیم
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه اهلسنت زاهدان، مولانا عبدالحمید پس از خیرمقدم و خوشامدگویی به اقشار مختلف مردم، اعم از مردان و زنان، که از مناطق مختلف کشور در این همایش حضور پیدا کرده بودند، اظهار داشتند: مسیر ما مسیر اعتدال است و اعتقادی به افراط و تفریط نداریم. تندروی در اسلام نیست. اعتدال و میانهروی مسیری ماندگار و مورد رضایت پروردگار است.
ایشان در ادامه افزودند: ما به نفع انسانیت میاندیشیم و خیرخواه جامعۀ بشری هستیم. پیامبران الهی به انسانیت فکر کردهاند و دلسوز تمام انسانها بودهاند و برای هدایت و اصلاح و آبادانی دنیا و آخرت انسانها تلاش کردهاند. پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوسلم نهتنها برای مسلمانان بلکه برای تمام انسانها و سایر موجودات «رحمت» بودند؛ «و ما أرسلناک إلا رحمة للعالمین». امت مسلمان نیز باید برای تمام جهانیان «رحمت» باشد.
اسلام دین تعامل و مدارا و زندگی مسالمتآمیز است
امامجمعه زاهدان گفتند: دین اسلام دین تعامل و مدارا و زندگی مسالمتآمیز است و «جهاد» که در اسلام وجود دارد از دیدگاه بخش بزرگی از علما و کارشناسان «جهاد دفاعی» است که با هدف بازدارندگی از ظلم و تجاوز و استکبار صورت میگیرد.
ایشان افزودند: تمام کارشناسان اسلامی اتفاقنظر دارند که دین اسلام با قدرت شمشیر در دنیا گسترش پیدا نکرده، بلکه با اعتقاد و احکام زیبا و نورانی اسلام و اخلاق دنیا را متاثر کرده است. مسلمانان عصر حاضر نیز اگر میخواهند دنیا را تحت تاثیر قرار دهند باید به اخلاق اسلامی و قرآنی و تعالیم زیبای رسول اکرم صلیاللهعلیهوسلم متوسل شوند.
«مشکلات اقتصادی و معیشتی» از بزرگترین مشکلات مردم ایران است
مولانا عبدالحمید در ادامۀ سخنانشان به مشکلات و خواستههای مردم ایران اشاره کردند و گفتند: ایران متعلق به مردم ایران و منافع ایران نیز متعلق به همین مردم است. این حق ملت ایران است که به خواستهها و مشکلاتش رسیدگی شود.
ایشان افزودند: یکی از بزرگترین مشکلات مردم ایران که همۀ ما را رنج میدهد مشکلات اقتصادی و معیشتی است. زندگی برای بسیاری از مردم ایران بهویژه اقشار کمدرآمد و بیکار بسیار دشوار و تنگ شده است. کارمندان و صاحبان شرکتها و کارخانههای تولیدی نیز بهخاطر افت ارزش پول ملی کشور با مشکلات مواجهاند.
ایران جزو کشورهای ثروتمند دنیاست/ کشور به «مدیریت قوی» و «فکر جمعی» نیاز دارد
امامجمعه زاهدان در ادامه خاطرنشان ساختند: ایران از لحاظ استعداد و برخورداری از معادن و امکانات یکی از کشورهای ثروتمند دنیاست؛ چرا مردم ایران با مشکلات اقتصادی مواجه باشند؟! مسئولان باید برای حل مشکلات مردم بهویژه مشکلات اقتصادی چارهاندیشی جدی بکنند. این مشکلات راهحل دارند که باید عملی شوند.
ایشان تاکید کردند: یکی از خواستههای اجماعی ملت ایران آن است که تمام داراییها و سرمایههای ایران در خودِ کشور و برای مردم ایران خرج شوند. تصمیمگیرندگان همواره باید منافع ملی را در نظر بگیرند. منافع ملی کشور مهمتر از هر موضوع دیگری است و تمام تمرکز باید بر ملت و کشور ایران باشد.
مولانا عبدالحمید «بکارگیری مدیران ضعیف» را از دلایل مشکلات کنونی کشور برشمردند و گفتند: بسیاری از مشکلات کنونی نتیجۀ بکارگیری مدیران ضعیف و ناتوان است. کشور به مدیریت قوی و فکر جمعی نیاز دارد.
بین ملت ایران و علما و جامعه اهلسنت «محبت و همدلی» وجود دارد
امامجمعه زاهدان در بخش دیگری از سخنانشان از «محبت ملت ایران با همدیگر» و «همدلی علمای اهلسنت کشور» ابراز خرسندی کردند و گفتند: الحمدلله امروز علمای اهلسنت استان و کشور کنار هم هستند و یکدیگر را همراهی و حمایت میکنند. مدت مدیدی است که بین تمام ملت ایران مخصوصا بین جامعۀ اهلسنت همدلی و محبت زیادی آمده است.
ایشان گفتند: مردم ایران همه یک ملت و جزو بهترین ملتهای دنیا هستند. الله تعالی عزتی که شایستۀ این مردم است نصیبشان بگرداند و ملت ایران را سربلند کند.
تمام مردم و افراد تاثیرگذار در راستای «حفظ امنیت» تلاش کنند
مولانا عبدالحمید در ادامه بر لزوم «حفظ امنیت» تاکید کردند و گفتند: حفظ امنیت منطقه بسیار حیاتی و مهم و به نفع همه است. تمام مردم و افراد تاثیرگذار در راستای حفظ امنیت تلاش کنند.
ایشان افزودند: صحبتها و انتقادهای سازنده مشکلی ندارند. مسائل و خواستهها و مشکلات باید از کانال گفتوگو و مذاکره مطرح و پیگیری شوند.
مردم غزه در مقابل ظلمها مقاومت کردند/ اکنون وقت آن است که غزه ساخته شود و نیازمند «کمکهای انساندوستانه» است
مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنانشان در سیوچهارمین همایش دانشآموختگی دارالعلوم زاهدان، به مسائل اخیر غزه اشاره کردند و گفتند: الحمدلله اکنون در غزه آتشبس برقرار شده است. در این مدت ظلمهای زیادی در حق مردم غزه صورت گرفت و مردم غزه نیز مقاومت کردند و از خودشان استقامت نشان دادند.
ایشان افزودند: اکنون وقت آن است که مردم غزه شهر و منطقۀ خودشان را بسازند. مردم غزه نیاز به همدردی و کمکهای انساندوستانه دارند. ما نیز مانند بسیاری از مناطق دنیا کمکهای انساندوستانه را برای مردم غزه جمعآوری کنیم و مردم را به این موضوع تشویق کنیم.
دارالعلوم زاهدان توسط «انسانی فرهیخته» و «عالِمی ربانی» اساسگذاری شده است
مولانا عبدالحمید در ادامۀ سخنانشان گفتند: دارالعلوم زاهدان توسط مولانا عبدالعزیز رحمهالله که انسانی فرهیخته و عالِمی ربانی بود اساسگذاری شده است. تمام برکاتی که شما در مجموعۀ دارالعلوم زاهدان مشاهده میکنید از برکت اخلاص و زحمتها و دعاهای حضرت علامه مولانا عبدالعزیز رحمهالله و همچنین نتیجۀ تلاشهای اساتید همفکری است که در این مجموعه فعالیت میکنند.
از تمام کسانی که در برگزاری این مراسم همکاری کردند تشکر میکنیم/ مسئولان استانی همکاری کردند/ از ممانعت برخی از علمای شاخص در بعضی استانها گلایهمندیم
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در پایان سخنانشان در سیوچهارمین همایش دانشآموختگی دارالعلوم زاهدان گفتند: جا دارد بنده از تمام کسانی که در برگزاری این مراسم به هر نحوی اعم از همکاری مالی و بخش خدمات و پذیرایی از مهمانان و… ما را یاری کردند تشکر و برایشان دعای خیر کنم.
ایشان افزودند: مسئولان استان نیز در این زمینه همکاری کردند و مشکلات خاصی وجود نداشته است. البته این گلایه را داریم که از حضور برخی از علمای شاخص در بعضی از استانها برای شرکت در این همایش ممانعت شده است.