مولانا عبدالحمید در مراسم نماز جمعه نیکشهر:

آرامش و سعادت بشر در دین اسلام و تعالیم حیات‌بخش خاتم‌النبیین است

شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در مراسم نماز جمعه نیکشهر (14 دی‌ماه 1403)، از بعثت رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم به‌عنوان «رحمتی برای جهانیان» یاد کردند و آرامش و سعادت دنیا و آخرت بشریت را در «دین اسلام» و «تعالیم حیات‌بخش خاتم‌النبیین صلی‌الله‌علیه‌وسلم» دانستند.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعۀ اهل‌سنت زاهدان، شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در این مراسم که همزمان با یازدهمین همایش دانش‌آموختگی طلاب حوزه علمیه فاروقیه نیکشهر برگزار شد، با تلاوت آیۀ «هُوَ الَّذِي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولًا مِنْهُمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِنْ كَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِي ضَلَالٍ مُبِينٍ» [نساء: 58] اظهار داشتند: امروز همۀ ملت‌ها دنبال آرامش و سعادت و عزت هستند و حاضرند به هر قیمتی آن را کسب کنند. الله تعالی این آرامش را در دین و تعالیم حیات‌بخش رسول‌الله صلی‌الله‌علیه‌و‌سلم گذاشته است که ملت مسلمان وارث آن است.
ایشان اضافه کردند: الله تعالی آخرین پیامبر را با پیام‌های حیات‌بخش و انسان‌ساز مبعوث کرد و او را برای جهانیان رحمت قرار داد. همان‌طور که سیرت تعالیم خاتم‌النبیین صلی‌الله‌علیه‌وسلم رحمت و مایۀ سعادت است، امت ایشان نیز باید برای جهانیان رحمت و مایۀ سعادت باشد.
ایشان در ادامه گفتند: الله تعالی آنچه را برای نجات و رستگاری انسان ضروری دانسته است، در دین اسلام و قرآن و تعالیم رسول‌الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم قرار داده است. الله تعالی اسلام و قرآن را که نور و رحمت پروردگار هستند، تا زمانی‌که دنیا باشد باقی می‌گذارد. الله با این دو نور می‌خواهد انسان را بسازد و با خدا نزدیک کند. واقعا حیف است که یک ملت چنین سرمایه‌ای در اختیار داشته باشد اما از آن استفاده نکند و آن را به جهانیان نرساند.

 

«اصل دین» گمشدۀ انسانیت است/ اسلام باید با روش‌های نوین و مطابق با شرایط روز به دنیا معرفی شود
امام‌جمعه زاهدان ادامه دادند: امروز دین اسلام باید به روش جدید و نوین و مطابق با شرایط روز به دنیا معرفی شود. متأسفانه امروز در نتیجۀ عملکرد مسلمانان، مردم دنیا حاضر نیستند مسلمان بشوند. آنها درواقع زندگی مسلمانان و افراط و تفریط و تبلیغاتی که علیه دین می‌شود را دیده‌اند و نسبت به اصل دین بی‌اطلاع هستند، درحالی‌که اصل دین گمشدۀ انسانیت و قابل تأسی و اتباع است. شایسته است مسلمانان به نحوی عمل کنند که نه‌تنها مردم را نسبت به دین متنفر نکنند بلکه جهانیان از اخلاق و رفتار مسلمانان متأثر بشوند و بفهمند که این دین، برحق است و مسلمان بشوند.
ایشان ابراز داشتند: قرآن و اسلام و کعبه تنها متعلق به مسلمانان نیستند، بلکه متعلق به همۀ مردم دنیا هستند. اینها مایۀ قوام و بقای دنیا هستند؛ وقتی اینها نباشند دنیا در مخاطره قرار می‌گیرد و نابود می‌شود. پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم نیز متعلق به همۀ انسان‌هاست. آن‌حضرت صلی‌الله‌علیه‌وسلم تنها برای صحابه و اهل‌بیت گریه و برنامه‌ریزی نکردند بلکه برای همۀ انسانیت تا قیامت برنامه‌ریزی و دلسوزی کردند؛ ما مسلمانان نیز باید برای همۀ انسانیت رحمت باشیم.
ایشان ادامه دادند: برنامه‌های اسلام انسان‌ساز و ناجی و حیات‌بخش هستند. اگر بر فرایض و احکام دین عمل شود و برنامه‌های آن را در زندگی پیاده کنیم، تزکیه و اصلاح و باارزش می‌شویم و آن وقت است که وجودمان برای جهانیان رحمت می‌شود.


اسلام با اخلاق زیبای صحابه در دنیا گسترش یافت

امام‌جمعه زاهدان گفتند: دین با اخلاق زیبای صحابه که اخلاق‌شان نمونه‌ای از اخلاق پیامبر بود، گسترش پیدا کرد. مردم تحت تأثیر شیوۀ زندگی مسلمانان و حلال‌خواری و تجارت و وفای به وعده و امانتداری و خیرخواهی مسلمانان قرار گرفتند و اسلام را پذیرفتند.
ایشان در ادامه ابراز داشتند: گسترش اسلام با جهاد نبوده است بلکه جهاد برای دفع فتنه و دفاع و در مقابل متکبر بوده است. ضمن اینکه پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم و صحابه حتی یک نفر را به پذیرفتن دین مجبور نکردند، بلکه فقط مردم را به سمت دین اسلام دعوت دادند.

 

متنفر کردن مردم از دین بزرگترین گناه است
مولانا عبدالحمید در ادامه خاطرنشان ساختند: بسیاری از مسلمانان هستند که با عملکرد و رفتار خود مردم را نسبت به دین متنفر می‌کنند. بزرگ‌ترین گناه آن است که کسی با عملکرد و رفتار خود مردم را نسبت به دین بدبین کند. کسی که مردم را با رفتارش از دین بزند مطمئنا بعد از مرگ پشیمان می‌شود.
ایشان خاطرنشان کردند: با تمام وجود مسلمان باشید، این‌طور نباشد که نام مسلمان باشد و مسلمان آدم بکشد و گروگان بگیرد و به مشروب و مواد مخدر و محرمات و مفاسد مشغول باشد و برای مردم زحمت باشد و جهانیان را از دین بیزار کند. اسلام نیاز همۀ مردم جهان است. در روز قیامت انسان‌ها در بارگاه خدا شکایت می‌کنند که مسلمانان اسلام را به ما نرساندند و یا بد رساندند.

 

مساجد و بناهای تاریخی که به خدا نسبت دارند، آبرو و حیثیت ملت هستند
مولانا عبدالحمید در ادامۀ سخنان‌شان از احداث بنای جدید مسجد جامع نیکشهر ابراز خرسندی کردند و گفتند: الحمدلله به همت مولانا وحیدی‌فر و حمایت مردم پایه و اساس مسجدی وسیع بنا شده است. این یک اثر ماندگار و عبادتگاه بزرگ است. وقتی این بنا تکمیل شود مردم استان و کشور وقتی از جادۀ نیکشهر بگذرند برای ادای نماز و دیدن مسجد می‌آیند.
ایشان خاطرنشان ساختند: به مسائل دینی که متعلق به خدا هستند اهمیت بدهیم.مساجد و بناهای تاریخی که به خدا نسبت دارند، آبروی مردم و حیثیت ملت هستند.

 

افت تحصیلی در سیستان‌وبلوچستان همچنان وجود دارد
شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنان‌شان در مراسم نماز جمعه نیکشهر، از «افت تحصیلی در سیستان‌وبلوچستان» انتقاد کردند و گفتند: این گلایه و انتقاد همچنان وجود دارد که دانشگاه‌ها و مدارس آموزش‌وپرورش آن‌طور که باید فعالیت ندارد و افت تحصیلی در استان سیستان‌وبلوچستان بسیار زیاد است که آموزش‌وپرورش یکی از عوامل این افت تحصیلی است.
ایشان افزودند: علم و آموزش پایه و اساس هر جامعه و بر هر موضوع دیگری مقدم است. لذا خواستۀ عموم مردم از آموزش‌وپرورش آن است که در این زمینه تجدیدنظر کند و جلوی افت تحصیلی را بگیرد.

 

خوشحالیم که در جامعۀ زنان بیداری آمده و زنان برای رسیدن به جایگاهشان تلاش می‌کنند
امام‌جمعه زاهدان در ادامۀ سخنان‌شان از «افزایش اهتمام به آموزش در بین زنان» نیز ابراز خرسندی کردند و گفتند: بسیار خوشحال هستیم که امروز در جامعۀ زنان بیداری آمده است و زنان برای کسب علم و دانش و رسیدن به جایگاه دینی و عرفی و قانونی خودشان تلاش می‌کنند.
ایشان تاکید کردند: دین اسلام و قوانین جهانی بر این موضوع تاکید دارند که حرمت و حقوق زنان باید رعایت شود و در حق زنان ظلمی صورت نگیرد. دین اسلام مردان و زنان را در حقوق برابر قرار داده است.
مولانا عبدالحمید افزودند: بسیار متاسف می‌شویم که گاهی می‌شنویم اقداماتی صورت می‌گیرند که حرمت زنان در آنها رعایت نمی‌شود و مشکلات به‌وجود می‌آیند. زنان در بسیاری از مسائل صاحب‌نظر هستند و باید از زنان نیز مشورت گرفته شود و با توجه به شایستگی و لیاقت‌شان در امور مشارکت داده شوند.

 

«حفظ امنیت» بسیار حیاتی و به نفع همه است
امام‌جمعه زاهدان در پایان «حفظ امنیت» را مورد تاکید قرار دادند و گفتند: حفظ امنیت در استان و کشور بسیار حیاتی است. توصیۀ ما به همۀ شما آن است که امنیت و آرامش منطقه باید حفظ شود.
ایشان تاکید کردند: حفظ امنیت به نفع همه است. اگر امنیت و آرامش نباشد کارهای دینی و دنیوی به راحتی انجام نمی‌‌شوند. ما برای مسائل دینی و دنیوی خودمان و برای بیان مشکلات نیاز به امنیت و آرامش داریم.
مولانا عبدالحمید در ادامه خاطرنشان ساختند: کسانی که در جامعه مرتکب قتل می‌شوند باید به دستگاه قضایی تحویل داده شوند تا بر اساس روند قانونی به موضوع رسیدگی شود. تحویل‌دادن قاتل به دستگاه قضایی سبب جلوگیری از گسترش قتل و ناامنی در منطقه می‌شود.

 

چاپ

45 بازدید

منتشر شده در تاریخ : 15 دی, 1403


تمامی حقوق طرح برای پایگاه اطلاع رسانی دفتر شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید محفوظ است. Copyright ©