شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، امروز (7 دی‌ماه 1403) در مراسم نماز جمعه زاهدان، اتفاقات و مشکلات موجود در ایران و سایر نقاط دنیا را «معلول» دانستند و بر لزوم «آسیب‌شناسی» این مشکلات و «مبارزه با علت‌ها» تاکید کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولانا عبدالحمید در بخشی از سخنان‌شان در مراسم نماز جمعه زاهدان اظهار داشتند: در طول تاریخ این شیوه رایج بوده که ملت‌ها همواره شکست‌ها و ناکامی‌های خودشان را «آسیب‌شناسی» می‌کردند و شکست خودشان را به گردن دیگران نمی‌انداختند.
ایشان افزودند: در صدر اسلام نیز صحابه وقتی در غزوۀ احد شکست خوردند و دلایل این شکست را جویا شدند، قرآن مجید شکست مسلمانان در این جنگ را آسیب‌شناسی کرد و فرمود: «أَوَلَمَّا أَصَابَتْكُمْ مُصِيبَةٌ قَدْ أَصَبْتُمْ مِثْلَيْهَا قُلْتُمْ أَنَّى هَذَا قُلْ هُوَ مِنْ عِنْدِ أَنْفُسِكُمْ» [آل عمران: 165] دلیل این شکست، عملکرد گروهی از خودِ صحابه بود که به دستور پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم که از آنها خواسته بود بر یک تپۀ استراتژیک مستقر شوند و تحت هیچ شرایطی آن را رها نکنند که خطر نفوذ دشمن از پشت لشکر مسلمانان وجود دارد، عمل نکردند.
امام‌جمعه زاهدان تصریح کردند: تمام اتفاقاتی که امروز در دنیا رخ می‌دهند «معلول» هستند و دنیا باید «علت» این اتفاقات را بررسی کرده و آن را «آسیب‌شناسی» کند. تمام دولت‌ها و سازمان‌ها باید علت مشکلات و شکست‌ها را بررسی و آسیب‌شناسی کنند.

 

کشور با «بحران بی‌سابقه و شدید اقتصادی» مواجه است؛ این موضوع باید «آسیب‌شناسی» شود
مولانا عبدالحمید گفتند: مسائل و مشکلات داخلی کشور نیز باید آسیب‌شناسی شوند. اکنون اقتصاد کشور رها شده و کشور با بحران شدید اقتصادی مواجه است و این مشکل از کنترل خارج شده است، درحالی‌که مشکلات اقتصادی کنونی در تاریخ کشور بی‌سابقه بوده و شدیدترین فشارها را بر مردم وارد می‌کند.
ایشان تاکید کردند: مشکلات اقتصادی و سایر مشکلات و مسائلی که کشور و مردم با آنها گرفتار هستند باید بررسی و آسیب‌شناسی شوند که علت اصلی این مشکلات و تهدیدهایی که امروزه متوجه کشور است، از کجاست.
ایشان افزودند: جریاناتی که در سوریه و سایر نقاط اتفاق افتادند نیز باید آسیب‌شناسی شوند. تا زمانی که مسائل و مشکلات به‌صورت بی‌طرفانه آسیب‌‌شناسی نشوند در آینده ما با مشکلات بیشتری مواجه خواهیم شد.

 

ملت فلسطین مشکلات خود را «آسیب‌شناسی» کند
امام‌جمعه زاهدان در ادامۀ سخنان‌شان بر لزوم «آسیب‌شناسی» مشکلات‌ ملت فلسطین نیز تاکید کردند و گفتند: ملت فلسطین در طول تاریخ مظلوم واقع شده و به حق و حقوق خود نرسیده است. این موضوع نیز باید توسط خودِ فلسطینی‌ها آسیب‌شناسی شود و نقاط ضعف و کمبودها مورد بررسی قرار گیرند.
ایشان تصریح کردند: توصیۀ دلسوزانه و خیرخواهانۀ بنده به جنبش حماس آن است که مشکلات بی‌سابقۀ اخیری که در غزه پیش آمدند و زنان و کودکان قتل‌عام شدند، (ازجمله جریان حملۀ هفتم اکتبر) را آسیب‌شناسی کند که چه مسائلی منجر به این اتفاقات شدند.
مولانا عبدالحمید خاطرنشان ساختند: ما و همۀ مردم دنیا می‌دانیم و مطمئن هستیم که مردم فلسطین مظلوم هستند، اما توصیۀ ما به ملت مظلوم فلسطین آن است که شما در حق هیچ‌کسی زیاده‌روی و ظلم نکنید. شما مردم فلسطین حق دفاع از خود و مبارزه برای آزادی سرزمین‌های اشغال‌شده و داشتن یک دولت مستقل و حاکمیت بر سرنوشت خودتان را دارید، اما حق ظلم بر دیگران را ندارید و باید مواظب باشید که جایی از شما ظلمی سر نزند.
ایشان افزودند: تمام حکومت‌ها و دولت‌ها در دنیا که متحمل ضربه‌ای شده‌اند باید آسیب‌شناسی کنند و اعلام کنند که از کجا ضربه خورده‌اند. اقرار به اشتباه و خطا نشانۀ شجاعت و ظرفیت یک انسان است.

 

ظالم باید از عواقب کارش بترسد
امام‌جمعه زاهدان در پایان سخنان‌شان در مراسم نماز جمعه زاهدان، نسبت به عواقب «ظلم» هشدار دادند و گفتند: الله تعالی می‌فرماید: «وَلَا تَحْسَبَنَّ ٱللَّهَ غَٰفِلًا عَمَّا يَعْمَلُ ٱلظَّلِمُونَ». این آیه هشداری است برای تمام ظالمان دنیا. کسانی که مرتکب ظلم می‌شوند و زندگی مردم را تارومار می‌کنند گمان نکنند کسی نیست از آنها بپرسد، بلکه الله تعالی صد در صد ظالم را مؤاخذه و به شدت مجازات می‌کند.
ایشان تصریح کردند: ظالم باید از عواقب کارش بترسد و بداند که ظلم نتیجه و عاقبت خوبی ندارد. هر کسی که مرتکب ظلم بشود الله تعالی در همین دنیا او را مؤاخذه و مجازات می‌کند. اسرائیل که امروز بر ملت مظلوم فلسطین ظلم می‌کند گمان نکند که از مؤاخذۀ الله تعالی در امان است. امیدواریم سرزمین‌های اشغال‌شده به ملت فلسطین بازگردانده شوند و مردم فلسطین به استقلال برسند و بر سرنوشت خودشان حاکم شوند.

چاپ

61 بازدید

منتشر شده در تاریخ : 7 دی, 1403


تمامی حقوق طرح برای پایگاه اطلاع رسانی دفتر شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید محفوظ است. Copyright ©