شیخالاسلام مولانا عبدالحمید، شامگاه شنبه 24 آذر 1403 در یازدهمین همایش سیره نبوی در زاهدان، «کمبود عمل به سیرت» را بزرگترین کمبود جامعۀ اسلامی در عصر حاضر دانستند و بر لزوم «اتباع از سیرت و سنت پیامبر اکرمﷺ» تاکید کردند.
سیرت رسول خدا ﷺ بهترین سیرت و جامع سیرت تمام انبیاست
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه زاهدان، مولانا عبدالحمید در این همایش که با موضوع «رسولالله ﷺ؛ الگوی کامل و معلم بشریت» در مسجد جامع عثمانیه زاهدان برگزار شد، از برگزاری این همایش ابراز خرسندی کرده و برای برگزارکنندگان آن دعای خیر کردند. ایشان همچنین برای مرحوم مولانا عبدالرئوف (بانی مدرسۀ دینی فاروقیه و مسجد جامع عثمانیه زاهدان) نیز دعای رحمت و مغفرت کردند.
مولانا عبدالحمید در ادامه به بیان اهمیت و جایگاه سیرت پرداختند و گفتند: سیرت نبوی بهترین سیرت و مقدسترین سیرت است. سیرت رسول خدا ﷺ درواقع جامع سیرت طیبه و پاک همۀ انبیا علیهمالسلام است. این سیرت نزد الله تعالی بسیار محبوب و پسندیده است و در مسیر فطرت انسانی قرار دارد.
ایشان «عمل بر سیرت» را مهم دانستند و خاطرنشان کردند: تذکرۀ سیرت رسول اکرم ﷺ، مایۀ روشنایی مجلس و زیبایی زندگی میشود، اما مهم آن است که ما بر این سیرت عمل کنیم. بزرگترین کمبود جامعۀ امروزی مسلمانان کمبود عمل بر سیرت است. اگر واقعا مسلمانان سنتهای رسول خدا را در زندگی پیاده میکردند وضعیتشان صددرصد بهتر میشد.
«قرآن» و «سیرت» دو سرمایۀ مهم و بزرگ هستند/ نجات بشریت در اتباع از قرآن و سیرت است
امامجمعه زاهدان افزودند: قرآن و سیرت دو سرمایۀ مهم و بزرگ و حیاتی هستند و سعادت و سربلندی و نجات بشریت در عمل به احکام و دستورات این دو گوهر گرانبهاست. مردم با عمل به قرآن و سیرت رسولالله ﷺبه خدا میرسند. بدون اتباع از دستورات قرآن و سنت نمیتوانیم به سوی خدا پرواز کنیم. همه باید به این فکر باشیم که خودمان عمل کنیم و دیگران را نیز به این کار تشویق کنیم.
ایشان ادامه دادند: رسولالله ﷺ برای همۀ جهانیان رحمت است؛ شما مسلمانان نیز باید برای تکتک انسانها رحمت باشید؛ باید اخلاق و رفتارتان نیک باشد، دست درمانده را بگیرید و تا حدی که میتوانید برای حل مشکلات مردم مساعدت و همدردی کنید.
سیرت پیامبر اکرم ﷺ را مطالعه کنیم
مولانا عبدالحمید در ادامۀ سخنانشان «مطالعه سیرت» را مورد تاکید قرار دادند و گفتند: سیرت پیامبر اکرم را مطالعه کنیم و تلاش کنیم تکتک سنتهای ایشان را در زندگی بیاوریم. مجاهده کنیم تا ذکر و نماز و شببیداری و روزه و حج و سخاوت و شجاعت و اخلاق ایشان در زندگی ما بیاید.
ایشان خاطرنشان کردند: باید برنامهای برای حوزهها داشته باشیم که طلاب را به عمل بر سیرت پیامبر ملزم کنیم. علما و طلاب که راهنما و پیشوای مردم و هدایتگر جامعه هستند باید بیش از دیگران به سیرت عمل کنند تا مردم از اخلاق و عملکرد آنها الگو بگیرند.
جامعه به تحصیلکردگان «متخصص» و «متعهد» نیاز دارد
مولانا عبدالحمید در بخشی دیگر از سخنانشان با اشاره به اهمیت «تعلیم» و «تربیت»، گفتند: علم و دانش مهم و حیاتی است؛ جامعه به تحصیلکردگان متعهد و متخصص و دلسوز و خدوم و سالم نیاز دارد. درس بخوانید، ترک تحصیل نکنید. متاسفانه افت تحصیلی در سطح استان مخصوصا در حاشیه شهر زاهدان بسیار زیاد است.
ایشان افزودند: با فرزندانتان محبت کنید و به آنها احترام بگذارید. فرزندانتان را با خود به مساجد و جلسات مفید بیاورید تا نکتهای را بشنوند و بر آن عمل کنند.
نمازها را در مسجد بخوانید؛ آبادی مساجد با حضور نمازگزاران است
امامجمعه زاهدان در ادامه به حضور در مساجد برای نماز تاکید کردند و گفتند: مساجد رحمت خدا و محل ادای نماز هستند. نباید مساجد در نماز صبح خالی باشند. اگر مردم در خانه نماز بخوانند حق مسجد ادا نمیشود. آبادی مساجد با حضور نمازگزاران است.
ایشان اضافه کردند: ایمان و مسجد با هم ارتباط دارند؛ ایمان وادار میکند مردم مسجد بسازند و با مسجد ارتباط و تعلق داشته باشند. شما میتوانید به ایمان کسی که با مسجد ارتباط دارد گواهی بدهید، چراکه منافق نمیتواند همیشه در مسجد حضور پیدا بکند و با مسجد ارتباط داشته باشد.