شیخالاسلام مولانا عبدالحمید، شامگاه چهارشنبه (30 آبان 1403) در دومین نشست علمی پژوهشهای قرآنی دارالعلوم زاهدان که با محوریت «اعجاز قرآن و ابعاد آن» و به همت معاونت پژوهش و آموزش عالی دارالعلوم زاهدان (بخش تخصص فیالتفسیر) در مسجد جامع مکی برگزار شد، با اشاره به «ظهور اعجازهای قرآن در هر عصر و زمان»، از قرآن مجید بهعنوان «معجزهای جاوید» و «سند حقانیت دین اسلام» یاد کرده و بر لزوم اتباع از این کتاب آسمانی تاکید کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه اهلسنت زاهدان، مولانا عبدالحمید در این نشست ابتدا به «عظمت و اعجاز قرآن کریم» اشاره کردند و گفتند: قرآن بزرگترین معجزه الهی است که هیچکس نمیتواند مانند آن بیاورد. الله تعالی جنها، انسانها و دنیا را صریح و واضح به مبارزه طلبیده است که مثل قرآن یا ده سوره یا یک سوره مانند سورههای قرآن بیاورند و اگر نمیتوانند، پس باید بپذیرند که قرآن از جانب خداست.
ایشان با اشاره به ویژگیهای شگفتانگیز قرآن، اظهار داشتند: خداوند متعال در زمان پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوسلم، قرآن را بهگونهای نازل کرد که شاعران و فصحای عرب در برابر فصاحت و بلاغت آن به ناتوانی خود اعتراف کردند. نزول قرآن بساط بسیاری از شاعران را برچید و نشان داد که این کتاب کلام خداست. قرآن مجید سندِ حقانیت دین اسلام و رسالت حضرت محمد صلیاللهعلیهوسلم است.
امامجمعه زاهدان در ادامه به برخی از تفاوتهای قرآن مجید با سایر کتب آسمانی اشاره کردند و گفتند: بقیه کتابهای آسمانی نیز کتاب و کلام خدا بودند، ولی معجزه نبودند؛ به همین دلیل تحریف شدند. اما قرآن «معجز» است و با همین اعجاز از تحریف سالم مانده است.
مدیر دارالعلوم زاهدان در ادامه به نقش معجزات در هر زمان پرداختند و بیان داشتند: در هر زمان، معجزهای متناسب با شرایط همان دوره آمده است. خداوند متعال به حضرت موسی و حضرت عیسی مطابق با شرایط زمانشان معجزاتی داد که مردم از آوردن چنان معجزاتی عاجز بودند. در زمان پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوسلم، مردم در اوج فصاحت و بلاغت بودند و قرآن از همین جهت معجزهای بینظیر است.
ایشان همچنین به جنبههای معجزهآمیز قرآن در دورههای مختلف اشاره کردند و گفتند: قرآن در هر عصر معجزه است و در هر عصر اعجاز جدیدی از آن ظاهر میشود. شرایط، زمان و حالات مختلف، قرآن را تفسیر میکند و این کتاب آسمانی در هر زمانی پیامهای تازهای برای بشر دارد.
مولانا عبدالحمید با تأکید بر تأثیرگذاری قرآن افزودند: این کتاب الهی علاوه بر هدایت بشر، خاصیت اعجازآمیزی در شفای بیماریهای جسمانی و روحانی دارد و اثر آن با هیچیک از اذکار قابل مقایسه نیست.
قرآن مجید به حقوق و کرامت بشر توجه ویژهای دارد
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در ادامۀ سخنانشان با ابراز تأسف از کمتوجهی به قرآن در میان مسلمانان، گفتند: علما و حافظان قرآن باید به تلاوت این کتاب پایبند باشند. ختم قرآن باید حداقل هر ماه یک بار انجام شود و تلاوت با درک معانی و قواعد تجوید همراه باشد.
ایشان افزودند: قرآن کتاب هدایت است و راه سعادت دنیا و آخرت را نشان میدهد. این کتاب جامع شامل عقاید، اخلاق، احکام، تاریخ و سیاست است و به حقوق و کرامت انسان توجه ویژهای دارد.
امامجمعه زاهدان در پایان تأکید کردند: لازم است مسلمانان ابعاد مختلف اعجاز قرآن را بررسی کنند و آن را با فناوریها و پیشرفتهای جدید تطبیق دهند تا ایمان مردم تقویت شود. مسلمانان باید تا دم مرگ به تلاوت و عمل به دستورات این کتاب الهی ادامه دهند.