شیخالاسلام مولانا عبدالحمید امروز (25 آبان 1403) در مراسم نماز جمعه زاهدان، ضمن توصیۀ مسئولان به «استفاده از ادبیات نرم و حکیمانه» و «تعامل و مدارا با جهانیان»، گفتند: ملت ایران تحمل تحریمهای بیشتر را ندارد و حکمت و تدبیر صحیح و درست میتواند جلوی بروز جنگ و تحریمهای بیشتر را بگیرد.
امامجمعه اهلسنت زاهدان همچنین ضمن ابراز خرسندی از ادبیات سیاسی دولتمردان دولت کنونی، خواستار «افزایش اختیارات دولت پزشکیان در عرصۀ سیاست خارجی» شدند.
بدترین گفتار و کردار آن است که سبب تنفر مردم از دین بشود
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه اهلسنت زاهدان، مولانا عبدالحمید در ابتدای سخنانشان در این مراسم بر اجتناب از هر گفتار و کرداری که منجر به «بدبینی و تنفر انسانها نسبت به دین» میشود تاکید کردند و گفتند: بدترین گفتار و کردار آن است که غیرمنصفانه و ظالمانه باشد و انسانها را از الله تعالی دور کرده و مردم را نسبت به دین بدبین و متنفر بگرداند. در حدیث آمده است که دو صحابی نماز جماعت صبح و عشا را طولانی امامت کرده بودند که این موضوع اعتراض برخی از نمازگزاران را به دنبال داشت. رسول اکرم صلیاللهعلیهوسلم از این اقدام دو صحابی چنان عصبانی شدند که پیش از این آنگونه عصبانی نشده بودند؛ چنانکه در خطبهای بهصورت اشاره به این موضوع پرداختند و در جمع صحابه فرمودند: «إنَّ مِنكُم مُنَفِّرِينَ»؛ «بعضی از شما مردم را از دین متنفر میکنند.»
ایشان در ادامه افزودند: مهم است که ما با عملکرد خودمان مردم را از دین متنفر نکنیم، بلکه با اخلاق و عملکرد صحیح و محبتآمیز و حفظ حرمت مردم، انسانها را به سوی دین الهی دعوت بدهیم. اسلامی حقیقی نیز همین است که رفتار و کردار و گفتار ما عادلانه و منصفانه باشند. دروغ نگوییم؛ زیرا دروغ بزرگترین انحراف در سخن و یک گفتار غیرمنصفانه است.
علما، مسئولان و عموم مردم مراقب گفتار و کردارشان باشند/ ایجاد بدبینی نسبت به دین «بزرگترین ظلم» و «جرمی نابخشودنی» است
مولانا عبدالحمید گفتند: گفتار و سخنان هر کدام از ما بهعنوان مسلمان تاثیر دارد. اگر یک ایرانی در دنیا سخن منصفانهای بگوید و عملکرد منصفانهای داشته باشد این سبب خوشحالی و سربلندی تمام ما ایرانیان میشود، اما اگر یک هملباس و هموطن ما مرتکب ظلم بشود؛ راهبندانی کند، بیانصافی کند، گروگانگیری کند، مرتکب قتل بشود و کار خلافی انجام بدهد بزرگترین ظلم را در حق ما مرتکب شده است و چنین فردی به ضرر ما است، زیرا بر خلاف اخلاق اسلامی و انسانی رفتار کرده است.
ایشان افزودند: اگر یک فردی که خودش را مسلمان مینامد و اهل مسجد و نماز و عبادت است، اخلاق و عملکرد درستی داشته باشد سبب خوشبینی انسانها نسبت به دین و هدایت آنها میشود، اما اگر عملکرد بدی داشته باشد سبب بدبینی مردم نسبت به دین میشود؛ حتی اگر نماز شب بخواند و هر سال به حج برود. لذا همۀ ما اعم از علما و مسئولان و عموم مردم باید مواظب گفتار و کردار خودمان باشیم و به نحوی عمل نکنیم که سبب بدبینی مردم از دین اسلام و پیامبر اکرم و صحابه و اهلبیت بشود و این بزرگترین ظلم و جرمی نابخشودنی است.
خودکشی در کشور افزایش یافته است
مولانا عبدالحمید در ادامۀ سخنانشان از «افزایش خودکشی» در کشور اظهار تاسف کردند و گفتند: متاسفانه اخیرا خودکشی در کشور افزایش یافته است. باید توجه داشته باشیم که دین اسلام دین رحمت و پیامبر اسلام پیامبر رحمت است. نباید عملکرد انسانها چنان سبب بیزاری شخص از دین و زندگی بشود که دست به خودکشی بزند و یا عمل کفرآمیز و خلافی انجام بدهد.
ایشان ادامه دادند: ما مسلمانان نیز احکام و دستورات اسلام را اگرچه صحیح و درست هم باشند، باید به روشی تبلیغ و اجرا کنیم که در جامعه نفرت و انزجار بهوجود نیاورد. نباید به نحوی عمل کنیم که کفر مردم را دربیاوریم. اوایل انقلاب گروهی از طرفداران انقلاب اقدام به هواپیماربایی کرده بودند. بنیانگذار جمهوری اسلامی از این اقدام به شدت ناراحت شدند و گفتند چرا کاری انجام میدهند که احساسات مردم دنیا را برانگیخته کرده و جهانیان را از ما متنفر میگرداند!
باید به نحوی عمل کنیم که مجامع جهانی و احساسات مردم دنیا علیه ملت و کشور تحریک نشوند
امامجمعه زاهدان افزودند: بنده بسیار تعجب میکنم که بعضیها از برانگیختهشدن احساسات مردم دنیا هیچ پروایی ندارند؛ درحالیکه باید همواره مواظب باشیم و سخن و عملکردی داشته باشیم که مجامع بینالمللی و حقوق بشری و احساسات مردم دنیا علیه ملت و دولت و کشور ما تحریک نشوند.
ایشان خاطرنشان ساختند: الله تعالی خطاب به حضرت موسی و هارون علیهماالسلام فرموده است که در مقابل فرعون با نرمی و حکمت سخن بگویید. امروز نیز ما باید در مقابل فرعونهای زمان از ادبیات نرم و حکمیانه استفاده کنیم. ملت ایران انقلاب کرده و ملتی انقلابی است، اما معنای انقلاب این نیست که سخنان پرخاشگرانه و تند بزنیم و همواره گرفتار جنگ و درگیری باشیم، بلکه به این معناست که در اخلاق و عملکرد و اقتصاد و معیشت «تحول» بیاید. بزرگترین انقلاب «انقلاب اخلاقی» است.
حکمت و تدبیر صحیح میتواند جلوی بروز جنگ و تحریمهای بیشتر را بگیرد
مولانا عبدالحمید تصریح کردند: با توجه به اتفاقات اخیری که در دنیا رخ داده است، احساس ما آن است که مشکلات و تحریمهای شدیدتر و بیشتری در آینده متوجه کشور خواهد شد. لذا توصیۀ دلسورانه ما به مسئولان آن است که احساسی برخورد نکنند، بلکه واقعگرایانه تدبیر کنند و واقعیتها را مدنظر داشته باشند.
ایشان گفتند: ملت ایران اکنون در شرایطی قرار دارد که از وضعیت قرمز هم گذشته و تحمل تحریم و سختی بیشتر را ندارد. حکمت و تدبیر صحیح و درست میتواند جلوی بروز جنگ و تحریمهای بیشتر را بگیرد.
به دولت پزشکیان در عرصۀ سیاست خارجی اختیارات بیشتری داده شود
امامجمعه زاهدان در ادامه گفتند: البته جای خوشحالی است که اخیرا ادبیات مسئولان در راستای مقابله با نقشهها و توطئههای دشمنانی است که دنبال تشدید تحریمها علیه ملت ایران هستند.
ایشان خاطرنشان ساختند: درخواست ما آن است که به دولت دکتر پزشکیان اختیارات بیشتری در عرصۀ سیاستهای خارجی داده شود تا بتواند با تدبیر لازم و تعامل و مدارا با دنیا مشکلات را حل کند. ما باید اهل مدارا باشیم و با جهانیان تعامل کنیم؛ این یک دستور قرآنی است و با فرهنگ و تمدن ایرانی هم مطابقت دارد.
اروپاییها و مجامع جهانی «مسیر اشتباه گذشته» را تکرار نکنند
مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنانشان در مراسم نماز جمعه زاهدان، «اشغال فلسطین توسط اسرائیل» را دلیل اصلی منازعات طولانیمدت در خاورمیانه و دنیا عنوان کردند و گفتند: توصیۀ ما به جهانیان آن است که راههای اشتباه گذشته را تکرار نکنند. بنده به صراحت میگویم که غربیها و بسیاری از مجامع جهانی و بینالمللی مسیر اشتباهی را میپیمایند. تمام خصومتها و منازعات هفتادساله در خاورمیانه ازجمله ادامۀ اشغال و تجاوزهای اسرائیل در فلسطین و غزه، بر همین مسیر اشتباه قرار دارند.
ایشان افزودند: تحلیل و آسیبشناسی صحیح و درست آن است که تروریزم بینالملل و ناامنیهای موجود در خاورمیانه و بسیاری دیگر از نقاط دنیا به اختلافات و منازعاتی برمیگردند که بیش از هفتاد سال است در سرزمین فلسطین در جریان است. آمریکاییها و کشورهای خاورمیانه نیز در این میان هزینههای زیادی دادهاند زیرا بر مسیر صحیح حرکت نکردهاند.
بهترین راهحل توقف منازعات خاورمیانه «پایان اشغالگری اسرائیل» و «تشکیل حکومت مستقل فلسطین» است
امامجمعه زاهدان تصریح کردند: مسیر صحیح برای تمام طرفها، اعم از حامیان اسرائیل و حامیان فلسطین، آن است که بهجای احساسات، تلاش کنند اسرائیل به اشغالگری و تجاوز خود پایان دهد و فلسطینیها بتوانند کشور و حکومت مستقل خود را داشته باشد. اروپاییها و آمریکاییها باید به اسرائیل فشار بیاورند تا حق فلسطینیها را به آنها بازگرداند و تمام دنیا نیز باید دولت فلسطین را به رسمیت بشناسد.
ایشان افزودند: این مسیر به نفع تمام کشورهاست و میتواند امنیت خاورمیانه و تمام دنیا را تامین کند. با این روش شکایتی که در خصوص «نیروهای نیابتی» وجود دارد نیز به پایان میرسد، زیرا وجود این نیروهای نیابتی در راستای همین اختلافات است و اگر اختلافات حل شوند دیگر نیازی به این گروهها و نیروها نیست.
امنیت و آرامش استان باید حفظ شود
مولانا عبدالحمید در پایان سخنانشان «حفظ امنیت استان سیستانوبلوچستان» را مورد تاکید قرار دادند و گفتند: متاسفانه اخیرا ناامنیها و مشکلاتی در استان بهوجود آمده است. توصیۀ بنده به همه آن است که از امنیت استان و منطقه پاسداری کنند.
ایشان افزودند: استان ما باید امن باشد و اگر کسی مطالبه و خواستهای دارد از راه گفتوگو پیگیری کند. همه باید به اظهارنظر و انتقادهای سازنده اکتفا کنند و استان ما باید آرامش بیشتری پیدا کند. بنده تاکید میکنم که همه امنیت منطقه را حفظ کنند و داخل مرزها شاهد ناامنی نباشیم.