شیخالاسلام مولانا عبدالحمید، بعدازظهر امروز شنبه (12 آبان 1403) در «آئین تکریم و معارفه استاندار سیستانوبلوچستان»، ضمن اعلام خوشحالی مردم استان از انتخاب یک اهلسنت بلوچ بومی برای استانداری سیستانوبلوچستان، بکارگیری شایستگان اقوام و مذاهب و رسیدگی به مشکلات و خواستههای مردم را در «جلب رضایت مردم» و «کاهش هزینههای تامین امنیت» بسیار مفید و مؤثر دانستند.
احساس میکنم رئیسجمهور در راستای عمل به وعدههایش تلاش میکند
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه اهلسنت زاهدان، مولانا عبدالحمید در این جلسه که با حضور اسکندر مؤمنی، وزیر کشور در تالار فردوسی دانشگاه سیستانوبلوچستان برگزار شد، پس از خیرمقدم و خوشامدگویی به تمام شرکتکنندگان بهویژه به وزیر کشور بهعنوان مهمانان ویژۀ این نشست، اظهار داشتند: به دلیل حادثهای که اتفاق افتاد بنده بیش از دو سال توفیق حضور در جلسات را نداشتهام اما همواره خیرخواه مردم و استان بودهام.
ایشان در ادامه خاطرنشان ساختند: اکنون که در این جلسه حضور یافتهام احساس میکنم رئیسجمهور محترم در راستای عمل به وعدههایی که به نفع مردم و کشور دادهاند تلاش میکنند و قدمهای مثبتی هم در این راستا برداشتهاند، البته هنوز نیاز است قدمهای مثبت بیشتری در این زمینه برداشته شود.
مردم ایران قدردان سخنان و قدمهای خیرخواهانه هستند
امامجمعه زاهدان افزودند: بکارگیری اقوام و مذاهب یکی از وعدههای رئیسجمهور محترم بود که بحمدالله قدمهایی در این راستا نیز برداشته شده است؛ چنانکه در استانهای کردستان و خوزستان و اکنون در سیستانوبلوچستان از بین اقوام و مذاهب استاندار تعیین کردهاند.
ایشان گفتند: در بکارگیری شایستگان بومی حکمتهای زیادی موجود است و رضایت و خشنودی مردم را به دنبال دارد؛ چنانکه پس از انتشار خبر انتخاب یک اهلسنت بلوچ بومی برای استانداری سیستانوبلوچستان تمام مردم استان خوشحال شدند که دولت چهاردهم به یک فرد شایسته و توانمند از داخل استان اعتماد کرده و به او این فرصت را داده است تا تواناییهای خود را نشان بدهد.
مولانا عبدالحمید در ادامه اظهار داشتند: تمام اقوام و مذاهب و ملت ایران، حتی کسانی که خارج از کشور زندگی میکنند، بالاترین سرمایههای کشور هستند. یکی از ویژگیهای مردم ایران آن است که همۀ آنها به برادری و اخوت و حفظ تمامیت ارضی کشور میاندیشند.
ایشان افزودند: در بین مردان و زنان ایرانی افراد شایستۀ فراوانی وجود دارد که هر چه بیشتر به این مردم اعتماد شود و به هر میزان که سیاستها به سمت مردم چرخش پیدا کنند به همان اندازه نتایج مثبت بزرگی را به دنبال خواهد داشت. مردم ایران ملتی خوب و اندیشمند و قدرشناس هستند و از هر کسی که در جهت خیر و نفع آنها سخنی بگوید و قدمی بردارد قدردانی میکنند.
دولت چهاردهم نیروهای «توانمند» و «امانتدار» را بهکار بگیرد/ به زنان شایسته توجه ویژه بشود
مولانا عبدالحمید در ادامۀ سخنانشان با استناد به آیه کریمه «قَالَتْ إِحْدَاهُمَا يَا أَبَتِ اسْتَأْجِرْهُ إِنَّ خَيْرَ مَنِ اسْتَأْجَرْتَ الْقَوِيُّ الْأَمِينُ» [القصص: 26] گفتند: قرآن مجید گفتۀ دختر حضرت شعیب علیهالسلام را نقل کرده است که وقتی حضرت موسی علیهالسلام به شهر مدین آمد، به پدرش پیشنهاد داد حضرت موسی را که از دو ویژگیِ «توانمندی» و «امانتداری» برخوردار است، بهکار بگیرد. خداوند متعال این گفتۀ دختر شعیب را بهعنوان یک آیه در قرآن آورده است تا جهانیان بر پایۀ دو اصل «توانمندی» و «امانتداری» سیاست خودشان را پایهریزی کرده و از افراد توانمند و شایسته و امانتدار کار بگیرند. حضرت یوسف علیهالسلام نیز به عزیز مصر میگوید: «قالَ اجْعَلْنِي عَلى خَزائِنِ الْأَرْضِ إِنِّي حَفِيظٌ عَلِيمٌ» [یوسف: 55]
ایشان تصریح کردند: دولت چهاردهم باید در بکارگیری نیروهای خود از افراد شایسته و توانمند و امانتدار کار بگیرد؛ این توصیهای است که قرآن مجید بر آن تاکید کرده است. «شایستهسالاری» نه در حد شعار بلکه باید بهمعنای واقعی رعایت شود. فردی که از شما فاصله دارد اگر به او اعتماد کرده و او را به خودتان نزدیک کنید خودش را مدیون شما دانسته و برای دولت و نظام و کشور کار میکند. به زنان شایسته و توانمند نیز باید توجه ویژه بشود که بحمدالله دولت چهاردهم در این زمینه نیز قدمهایی برداشته است.
مولانا عبدالحمید گفتند: در شایستهسالاری باید تعادل نیز رعایت شود. یکی از مواردی که واقعا بنده را رنج داده این بوده که در حوادثی که مأموران شهید میشوند همه از یک طیف و مذهب هستند، درحالیکه ما بارها گفتهایم شما در نیروهای مسلح تمام اقوام و مذاهب را کنار هم قرار بدهید تا اگر شهید میشوند در کنار هم شهید شوند؛ این سبب وحدت و قرابت میشود.
رسیدگی به خواستهها و مشکلات مردم «بهترین سیاست» است
امامجمعه زاهدان در ادامه گفتند: توجه به مشکلات مردم و رسیدگی به آنها بزرگترین و بهترین سیاست است. خدمات زیادی در استان انجام گرفته و این خدمات قابل قدر هستند، اما متاسفانه به دلیل شرایط اقتصادی کشور مشکلات و محرومیتها در این استان آنقدر زیاد هستند که وقتی در بین مردم بروید با خود میگویید هیچ کاری انجام نشده است.
ایشان افزودند: در سطح کشور سیاست شنیدن خواستههای بحق مردم و رسیدگی به آنها جواب میدهد. مردم ایران مردم فهیمی هستند و معذوریتهای دولت را هم مدنظر قرار میدهند. «تکیه بر الله تعالی» و «اعتماد به مردم» بهترین راهکار برای حل مشکلات و چالشهاست.
در سیستانوبلوچستان بحث شیعه و سنی و قومیت مطرح نیست؛ مردم استان حامی وحدت هستند و اختلافافکنی را نمیپسندند/ حضور اقوام و مذاهب در سازمانها و ادارات استان هزینههای امنیت را به صفر میرساند
مولانا عبدالحمید در ادامه به حادثۀ اخیر حمله به گشت فراجا در شهرستان تفتان اشاره کردند و ضمن ابراز تأسف شدید از این حادثه، گفتند: حادثهای که در گوهرکوه شهرستان تفتان اتفاق افتاد به شدت برای ما دردآور بود. راه علاج جلوگیری از وقوع چنین حوادثی آن است که دل تودۀ مردم را به دست بیاورید که انتخاب استاندار اهلسنت بلوچ از سوی دولت قدمی در همین راستا است.
ایشان افزودند: در سیستانوبلوچستان بحث شیعه و سنی و قومیت مطرح نیست. مردم استان با یکدیگر قرابت و خویشاوندی تاریخی دارند و در رنج و درد همدیگر شریکاند. مردم استان حامی وحدت هستند و اختلافافکنی از جانب هر کسی که باشد را نمیپسندند. لذا اگر مردم در تمام مراکز و سازمانها و ادارات کنار همدیگر باشند هزینههای امنیت در استان به صفر میرسد و خودِ این مردم امنیت را حفظ میکنند.
ادامۀ روند کنونی دولت حلوفصل حادثۀ زاهدان را آسان میکند
امامجمعه زاهدان خاطرنشان کردند: اگر دولت همین روند را ادامه بدهد مردم کنار هم قرار خواهند گرفت. مسیری که دولت چهاردهم آغاز کرده و قدمهایی که در این مسیر برداشته شده حل حادثهای که چند سال قبل در زاهدان پیش آمده است را نیز آسان میکند. ضمن اینکه جناب آقای پزشکیان و دیگر مسئولان در فکر حلوفصل این موضوع هستند.
ضمن «حمایت» از استاندار جدید، به ایشان «اختیارات ویژه» هم داده شود
مولانا عبدالحمید در پایان سخنانشان بر لزوم «اعطای اختیارات ویژه به استاندار برای حل مشکلات» تاکید کردند و گفتند: خواستۀ مردم آن است که ضمن حمایت از استاندار جدید، به ایشان اختیارات ویژهای هم داده شود.
ایشان افزودند: طبق شناختی که ما از استاندار جدید داریم، ایشان هیچ تفاوتی بین فرزندان منطقه قایل نخواهد بود؛ خواستۀ ما نیز از ایشان همین است که با تمام وجود کار کند و زمینۀ حضور سایر بومیهای استان را نیز فراهم کند. مردم استان نیز از ایشان حمایت کنند.