شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، امروز ۱۱ آبان ۱۴۰۳، در خطبه‌های نماز جمعه زاهدان، با قدردانی از گام‌های مثبتی که در زمینه حقوق اقوام و مذاهب از جمله انتخاب یک اهل‌سنت بلوچ به‌عنوان استاندار سیستان‌وبلوچستان از سوی رئیس‌جمهور برداشته شده، آن‌ها را «اولین‌ قدم‌ها» دانستند و ابراز امیدواری کردند که این اقدامات ادامه پیدا کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولانا عبدالحمید گفتند: اتفاقات بسیار خوبی در کشور افتاده است. آقای پزشکیان تلاش کرده است برخی از وعده‌هایی را که در زمان انتخابات داده است عملی کند. لازم است هر کسی که می‌خواهد به مردم خدمت کند و در جهت عدالت و انصاف و احقاق حق گام بردارد مردم با او همکاری و در حقش دعای خیر کنند تا او بتواند کارش را انجام بدهد.

ایشان افزودند: وعده‌های آقای پزشکیان زیاد بودند که ازجملۀ آن‌ها توجه به اقوام و مذاهب بود که الحمدلله قدم‌های مثبتی در این زمینه برداشته است؛ هرچند اولین قدم‌های ایشان هستند و مسیر طولانی را در پیش دارند و دعا کنیم که در این مسیر موفق باشند.
امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان افزودند: آقای دکتر پزشکیان از اهل‌سنت معاون رئیس‌جمهور و تعدادی از معاونین وزرا را منصوب کرده‌اند. در استان کردستان از نیروهای اهل‌سنت آن منطقه استاندار گذاشته‌اند و در خوزستان نیز استانداری از برادران عرب ما انتخاب کرده‌اند و اخیرا استاندار سیستان‌وبلوچستان از میان اهل‌سنت بلوچ منصوب شده است و ما این اقدام را به فال نیک می‌گیریم. استانداری که برای این استان انتخاب شده است فرد شایسته و توانمندی است.

 

مردم ایران سرمایه‌های این کشور هستند/ استفاده از شایستگان همۀ اقوام و مذاهب باعث افزایش انسجام می‌شود
مولانا عبدالحمید گفتند: همۀ مردم ایران که سرمایه این کشور هستند و همۀ اقوام و مذاهب، ایرانی‌الاصل هستند. اقوام، مذاهب و زبان‌ها همه نشانه قدرت خداوند هستند. هر کشوری دارای یک ملت است و ما هیچ تفاوتی بین ملت قائل نیستیم.
ایشان افزودند: استفاده از افراد توانمند و شایسته همۀ اقوام و مذاهب باعث افزایش انسجام می‌شود و رضایت الله را به همراه دارد. دین با نام محقق نمی‌شود. دین بدون انصاف و عدالت معنی ندارد.

 

«رفع تبعیض»، «اجرای عدالت»، «تامین آزادی‌ها» و «بهبود وضعیت اقتصادی» خواسته‌های محوری ملت ایران هستند
مولانا عبدالحمید گفتند: ملت ایران زیاده‌خواه نیست. آنچه همه مردم ایران انتظار دارند انصاف و عدالت و رفع تبعیض است. اقدام در جهت رفع تبعیض به معنای برآورده‌کردن خواسته همه ایرانیان اعم از شیعه و سنی و مسلمان و غیرمسلمان است.
ایشان تصریح کردند: از خواسته‌های مهم و محوری که تمام ملت ایران بر آن اتفاق‌نظر دارند رفع تبعیض، آزادی بیان و قلم، تامین آزادی‌های مذهبی و بهبود وضعیت اقتصادی است.

 

دست‌هایی که به سمت منابع ملی دراز شده باید قطع شود/ از بیت‌المال حتی برای مذهب هزینه نشود
مولانا عبدالحمید در ادامه گفتند: مردم ایران می‌خواهند تمام دست‌هایی که به سمت منابع ملی دراز شده‌اند قطع شوند. منابع ملی باید وارد بیت‌المال شود و منافع آن‌ها برای اشخاص هزینه نشود بلکه باید برای مردم هزینه شود.
ایشان افزودند: به همین دلیل ما همواره توصیه کرده‌ایم که از بیت‌المال حتی برای مذهب هزینه نشود و ما در طول این چند دهه برای حوزه و مسجد کمکی از دولت درخواست نکردیم. حتی زمانی که از سوی یکی از دولت‌های اسبق به ما پیشنهاد داده شد که حاضر است به مسجد کمک کند ما این پیشنهاد را نپذیرفتیم و گفتیم در برنامۀ کاری ما آن است که از هیچ دولتی کمک دریافت نکنیم و مردمی که در این مسجد نماز می‌خوانند باید برای ساخت آن کمک کنند. اگر روزی مردم کمک نکنند ما حوزه را تعطیل می‌کنیم و اگر نتوانیم هزینه هزار طلبه را تامین کنیم صد طلبه را نگه می‌داریم.
ایشان افزودند: بعضی به بنده گفتند شما برای ساخت مسجد از کدام کشور پول می‌گیرید و بنده از این سخن خنده‌ام گرفت، زیرا اعتقاد ما این است که نباید از هیچ کشور و حکومتی برای مسجد و حوزه کمک بگیریم. توصیه ما به مسئولان هم این است که حتی یک ریال از پول بیت‌المال را برای مذهب خرج نکنید. علما هم چنین پول‌هایی را تحویل نگیرند. اگر مردم کمک کردند علما کار می‌کنند وگرنه هیچ مسئولیتی ندارند.

 

مذهب را دولتی نکنید
امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان تأکید کردند: توصیه ما بسیاری اوقات این بوده که اصلِ دین را نگه دارید و به دنبال نگهداری مذهب نباشید. سیاست نگه‌داری دین همین است که برای دین هزینه نکنید و سیاست نگه‌داری مذهب این است که آن را دولتی نکنید. این‌ها اعتقادات بنده هستند و اگر کسی این اعتقادات بنده را رد می‌کند بکند، اما مذهب باید استقلال خود را داشته باشد و وابسته نباشد؛ چراکه اولین آسیب وابسته‌شدن همین است که نمی‌تواند حرف حق را بگوید. استقلال امور دینی و مذهبی می‌تواند سبب بقا باشد.


برای رفع فسادی که در کشور ریشه دوانده باید «اقدام انقلابی» صورت گیرد
ایشان در ادامه اظهار داشتند: الآن مهمترین خواسته ملت «اقتصاد» است. فسادی که در کشور ریشه دوانده تنها با دستگاه‌های قضایی و امنیتی حل نمی‌شود، بلکه باید انقلابی در این زمینه صورت بگیرد تا تمام سوءاستفاده‌های مالی ریشه‌کن بشوند. تمام ارگان‌ها، نهادها و اشخاصی که در این منابع ملی منافعی دارند باید از منافع خود دست بکشند و آن را به خزانۀ ملی برگردانند، زیرا هیچ حقی مهم‌تر و سنگین‌تر از حق ملت بر گردن نظام و مسئولان نیست. وقتی ملت گرسنه باشد جایز نیست امکانات را در جایی دیگر هزینه کنیم. این ضرب‌المثل که «چراغی که به خانه رواست، به مسجد حرام است» قابل درک است.

 

ما رضایت همه اقوام و مذاهب ایرانی را می‌خواهیم
مولانا عبدالحمید تأکید کردند: ما امیدواریم همه کارها در جهت رضایت ملت انجام شود. ما خواهان رضایت قوم خودمان نیستیم بلکه رضایت همه اقوام و مذاهب ایرانی را می‌خواهیم. ما خود را از ملت ایران جدا نمی‌دانیم و در رنج‌ها و غم‌هایشان شریک هستیم.
ایشان افزودند: الحمدلله ما در استان سیستان‌وبلوچستان هیچ اختلافی نداریم و تمام قومیت‌هایی که در این استان هستند؛ اعم از سیستانی و بلوچ و یزدی و بیرجندی و تهرانی و… همه عزیزان ما هستند و ما به رعایت حقوق همه توصیه می‌کنیم. ما حتی اگر روزی از بسیاری از حقوق مهم خودمان گذشت کنیم برای منافع ملت ایران گذشت خواهیم کرد.
ایشان در ادامه گفتند: مردم ما در استان از بعضی از اقداماتی که اخیرا صورت گرفته است خوشحال هستند و انتظار اقدامات مثبت بیشتری را دارند. ما امیدواریم که ادارات و سازمان‌ها خودشان در راستای بکارگیری افراد شایسته اقدام کنند. مدیران ضعیف از هر قومیتی که باشند فاتحه حکومت و ملت را می‌خوانند.

 

رسیدگی به مشکلات مردم هزینه‌های تامین امنیت را کاهش می‌دهد
امام‌جمعه زاهدان در ادامه خاطرنشان ساختند: یک حرکتی که آغاز شده و در راستای رفع نابرابری‌هاست که امیدواریم این حرکت به سرمنزل مقصود برسد و یک حرکت دیگر آن است که در جهت تامین منافع ملت ایران صورت بگیرد. بنده بسیار خوشحال شدم که جناب آقای دکتر پزشکیان دستور داده است به خانواده‌های عزیزانی که در حادثۀ معدن طبس جان خود را از دست داده‌اند، یک باب منزل داده شود.
ایشان افزودند: اقدامات اخیری که در راستای رفع نابرابری‌ها انجام گرفته‌اند و اقدامات دیگری که در آینده انجام می‌شوند و مکمل این اقدامات هستند مطمئناَ هزینه‌های امنیت را در کشور به شدت کاهش می‌دهند. کارهای اساسی و رسیدگی به مشکلات و خواسته‌ها هزینه‌های امنیت را در استان سیستان‌وبلوچستان که با چند کشور هم‌مرز است، به صفر می‌رساند و رضایت و حمایت مردم حاصل می‌شود.

 

خواستۀ مردم آن است که مرزها باز شوند
مولانا عبدالحمید در ادامه گفتند: مرزها بسته هستند و بسیاری از مردم استان برای امرار معاش با مشکلات مواجه‌اند. خواستۀ مردم آن است که مرزها باز شوند. احتیاطی که مسئولان در رابطه با امنیت کرده‌اند، ما امیدواریم روندی که اکنون در این دولت آغاز شده به افزایش آرامش و امنیت کمک می‌کند. در حوادث اخیر که مأموران انتظامی شهید شده‌اند و بعضی دیگر از افراد بی‌گناه در سایر اتفاقات جان خود را از دست داده‌اند تمام این حوادث برای ما دردناک هستند.

 

مردم چابهار، کنارک و دشتیاری از «کمبود آب»، «وضعیت بهداشت نامناسب» و «نبود امکانات آموزشی» رنج می‌برند
امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان در پایان سخنان‌شان با اشاره به سفر اخیرشان به جنوب سیستان‌وبلوچستان، به برخی از مشکلات مردم این مناطق اشاره کردند و گفتند: در سفری که به شهرستان‌های چابهار و کنارک و دشتیاری داشتیم چیزی که ما را بسیار آزار داد مسئله کمبود آب، وضعیت بهداشتی نامناسب و آموزش‌وپرورش ضعیف در این مناطق بود.
ایشان با یادآوری اینکه این مسائل نسبت به گذشته شدیدتر شده‌اند، از دولت دکتر پزشکیان و مسئولان مربوطه خواستند به این مشکلات مردم رسیدگی کنند.

چاپ

76 بازدید

منتشر شده در تاریخ : 11 آبان, 1403


تمامی حقوق طرح برای پایگاه اطلاع رسانی دفتر شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید محفوظ است. Copyright ©