شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، امروز (4 آبان 1403) در مراسم نماز جمعه زاهدان، با اظهار تاسف شدید از ادامه جنگ و کشتار در غزه و لبنان، این صحنه‌ها را «دلخراش» و «غیرقابل تحمل» توصیف کردند و بر لزوم «اتحاد کشورهای اسلامی» و «تلاش کشورهای اسلامی و غیراسلامی» برای برقراری آتش‌بس و جلوگیری از جنگ و خونریزی تاکید کردند.

 

دلسوزی برای انسانیت و جلوگیری از جنگ و خونریزی یک وظیفۀ انسانی است
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولانا عبدالحمید گفتند: متاسفانه امروزه انسان‌های زیادی در غزه و فلسطین و لبنان از طرفین کشته شده و می‌شوند. در جنگ روسیه و اوکراین نیز تلفات انسانی سنگینی به طرفین وارد شده است. چرا کسانی که توانایی دارند برای جلوگیری از جنگ و برقراری آتش‌بس و گفت‌وگو بین طرفین تلاش نمی‌کنند؟! باید همه در راستای اجرای عدالت و رعایت حقوق کشورها و ملت‌ها و اقوام و مذاهب تلاش کنند. جامعه جهانی و کشورهایی که شعار پیشرفت و تمدن سر می‌دهند و از فرهنگ ملت‌ها سخن می‌گویند کجا هستند تا پادرمیانی کنند و طرفین را برای قبول آتش‌بس و گفت‌وگو و اجرای حق و عدالت تحت فشار قرار دهند؟!
ایشان افزودند: قرآن عظیم‌الشأن می‌فرماید: «مَنْ قَتَلَ نَفْسًا بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِي الْأَرْضِ فَكَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِيعًا وَمَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَا أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعًا» الله تعالی در این آیه مطلق فرموده که هر کسی که جان یک انسان بی‌گناهی را بگیرد گویا جان تمام انسان‌ها را گرفته است و کسی که یک انسان را نجات دهد گویا تمام انسان‌ها را نجات داده است. لذا دلسوزی برای انسانیت و جلوگیری از جنگ و خونریزی یک وظیفۀ انسانی است.

 

صحنه‌هایی که در غزه اتفاق می‌افتد «دلخراش» و «غیرقابل تحمل» است
امام‌جمعه زاهدان در ادامه بر لزوم «اتحاد کشورهای اسلامی» تاکید کردند و گفتند: مسئولیت کشورهای اسلامی در این زمینه بسیار سنگین است. درست است که کشورهای اسلامی با هم اختلاف دارند، اما با وجود این اختلافات، چرا برای اجرای آتش‌بس و جلوگیری از ظلم و خونریزی‌هایی که در سرزمین مقدسه می‌شود با هم متحد نمی‌شوند؟! کشورهای اسلامی باید با هم بنشینند و با توجه به امکاناتی که الله تعالی در اختیارشان قرار داده است به‌طوری‌که بسیاری از این کشورها شاهرگ حیاتی اقتصادی دنیا در دست‌شان است، بر هر کدام از طرفین که حق و آتش‌بس را قبول نمی‌کنند فشار بیاورند تا جلوی این جنگ و خونریزی گرفته شود. طرفین باید اسیران یکدیگر را مبادله و آزاد کنند.
ایشان افزودند: در غزه صحنه‌های دلخراشی اتفاق می‌افتد که برای جهانیان قابل قبول و تحمل نیست. شب گذشته در غزه در یک حملۀ اسرائیل حدود 200 فلسطینی شهید شده است؛ کسانی که در این حمله کشته شده‌اند زنان و کودکان و غیرنظامیان بی‌دفاع هستند. کدام قلب انسانی می‌تواند نقصان جانی و مالی و آواره‌شدن مردم را در فلسطین و لبنان تحمل کند؟!
ایشان افزودند: باید کشورهای اسلامی و غیراسلامی و کشورهای غربی و شرقی علی‌رغم اختلافاتی که با هم دارند، جلوی جنگ و خونریزی در فلسطین و غزه و لبنان و روسیه و اوکراین را بگیرند.

 

کشورهای غربی و شرقی دنبال منافع خودشان هستند/ «حمایت الله» و «رضایت مردم» نقطۀ قوت هر کشور و حکومتی‌ست
مولانا عبدالحمید در ادامه خاطرنشان ساختند: تجربه نشان داده است که کشورها و قدرت‌های شرقی و غربی فقط دنبال منافع خودشان هستند. آنها برای منافع خودشان با کشورهای کوچک‌تر ارتباط برقرار کرده‌اند و این کشورها را با هم درگیر می‌کنند اما خودشان ممکن است وارد این درگیری‌ها نشوند، بلکه می‌خواهند از این درگیری‌ها سود ببرند.
ایشان تاکید کردند: هیچ کشور و حکومتی به کشورها و قدرت‌های شرقی و غربی دل نبندد و فریب نخورد، بلکه نقطۀ قوت تمام کشورها و حکومت‌ها آن است که به الله تعالی و حمایت خداوند اتکا کنند و در کنار مردم خودشان باشند و رضایت مردم را حاصل کنند. الله تعالی خطاب به پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم می‌فرماید: «يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ حَسْبُكَ اللَّهُ وَمَنِ اتَّبَعَكَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ» الله تعالی و مؤمنینی که از تو پیروی می‌کنند برایت کافی هستند.

 

بهترین حاکم کسی‌ست که حرف مردم را بشنود و در مقابل مردم تواضع داشته باشد
امام‌جمعه زاهدان گفتند: توصیۀ بنده به مسئولان کشور خودمان آن است که خدا و مردم را نگهداری کنید. این ملت «رحمت و قدرت خدادادی» است. لذا وابستۀ ملت باشید و به خواسته‌ها و مشکلات ملت رسیدگی کنید. این روزها مردم از لحاظ اقتصادی به شدت تحت فشار قرار دارند. سیاست صحیح و درست آن است که مسئولان حرف این مردم را بشنوند و زندگی و معیشت این مردم را بهبود ببخشند.
ایشان افزودند: الله تعالی خطاب به پیامبر اکرم می‌فرماید: «وَٱخفِضۡ جَنَاحَكَ لِمَنِ ٱتَّبَعَكَ مِنَ ٱلمؤۡمِنِينَ» در مقابل مؤمنین تواضع اختیار کن. بهترین حاکم کسی‌ست که حرف مردم را بشنود و در مقابل مردم تواضع داشته باشد. اگر شما «خدا» و «مردم» را در کنار خود داشته باشید دیگر به هیچ‌کسی نیاز ندارید و کسی هم جرأت نمی‌کند علیه شما کاری انجام بدهد، اما اگر «خدا» و «مردم» کسی را رها کنند او پناهگاه دیگری نخواهد داشت.

 

مسئولان به دغدغه‌های مردم تفتان رسیدگی کنند/ در هیچ موضوعی توسل به زور نشود
مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنان‌شان در مراسم نماز جمعه زاهدان، به خواسته‌های مردم منطقۀ تفتان پیرامون فعالیت معدن طلای این منطقه اشاره کردند و گفتند: مردم تفتان که آبا و اجدادشان در این منطقه زندگی کرده‌اند این‌روزها نگران و پریشان هستند و حرف دارند. دغدغه و نگرانی مردم تفتان این است که محیط زیست از بین می‌رود و زندگی‌شان تباه و مراتع و کشاورزی و آب‌های زیرزمینی‌شان نابود و خشک می‌شود؛ این‌ها دغدغه‌هایی منطقی و مدلل هستند.
ایشان تاکید کردند: توصیۀ ما به مسئولان آن است که حرف این مردم را بشنوند؛ اگر حرف‌شان ناحق است آنها را قانع کنند و اگر حق است بحق رسیدگی کنند. اولویت با مردم است نه با شرکت‌هایی که از جاهای دیگر برای منافع خود و بهره‌برداری از معادن و گنج‌ها به این منطقه می‌آیند. در هیچ موضوعی توسل به زور نشود. دعای خیر مردم می‌تواند سبب سعادت و پیروزی ما بشود و آه و ناله و دعای بد مردم برای ما مشکل ایجاد می‌کند.

 

ما همواره بر «گفت‌وگو» تاکید کرده‌ایم/ تا زمانی که «ازخودگذشتگی» نباشد مسائل و قضایا حل نمی‌شوند
مولانا عبدالحمید در بخش پایانی سخنان‌شان اظهار داشتند: بهترین راه برای حل‌وفصل یک قضیه و جریانی «گفت‌وگو» است. ما نیز همواره بر گفت‌وگو تاکید کرده‌ایم و می‌کنیم. وقتی حادثۀ جمعه خونین اتفاق افتاد اعلام کردیم که اهل گفت‌وگو هستیم و هرگز با مذاکره و گفت‌وگو مخالفت نمی‌کنیم، بلکه حاضریم حرف دیگران را بشنویم و حرف‌های خودمان را هم مطرح کنیم، اما توسل به زور و فشار و احضار و این قبیل مسائل جواب نمی‌دهد.
ایشان افزودند: ما تا کنون درخواست هیچ‌کسی را که خواستار گفت‌وگو بوده رد نکرده‌ایم، بلکه خودِ بنده برای این موضوع وقت داده‌ام و صحبت‌ها را شنیده‌ام و حرف‌های خودم را هم مطرح کرده‌ام و حرف‌های بنده به مسئولان رسیده است. هیئت‌هایی نیز از طرف ما رفته‌اند و با افرادی در سطح مدیران و معاونین صحبت کرده‌اند و حرف‌های آنها را نیز شنیده‌اند.
امام‌جمعه زاهدان بر لزوم «ازخودگذشتگی» برای حل‌وفصل قضایا تاکید کردند و گفتند: تا زمانی که ازخودگذشتگی نباشد مسائل و قضایا حل نمی‌شوند. اگر هر کدام از طرفین آمادگی نداشته باشد از چیزی بگذرد مسائل حل نمی‌شوند. وقتی باب گفت‌وگو باز است و حقوق مردم مطرح است باید حقوق مردم رعایت شود؛ مهم این است که دل و دست را باز کنیم.

چاپ

66 بازدید

منتشر شده در تاریخ : 4 آبان, 1403


تمامی حقوق طرح برای پایگاه اطلاع رسانی دفتر شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید محفوظ است. Copyright ©