مولانا عبدالحمید در مراسم نماز جمعه زاهدان:

«نور ایمان» به مؤمن «بینش و فراست» می‌دهد

شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، در مراسم نماز جمعه زاهدان (27 مهرماه 1403)، «نور ظاهری و باطنی (معنوی)» را از نعمت‌های بزرگ الهی و نیاز بشر دانستند و برای بهره‌مندی از «نور معنوی» بر لزوم پیروی از دستورات قرآن و سنت تاکید کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعۀ اهل‌سنت زاهدان، مولانا عبدالحمید پس از تلاوت آیۀ «اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ الزُّجَاجَةُ كَأَنَّهَا كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ يُوقَدُ مِنْ شَجَرَةٍ مُبَارَكَةٍ زَيْتُونَةٍ لَا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍ يَكَادُ زَيْتُهَا يُضِيءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ نُورٌ عَلَىٰ نُورٍ يَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَنْ يَشَاءُ وَيَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ» [نور: 35] اظهار داشتند: الله تعالی در قرآن مجید از «نور» صحبت کرده است. تمام روشنایی‌های حسی و ظاهری را که بدون آن روشنایی زندگی متصور نیست الله به‌وجود آورده است. خداوند متعال تاریکی شب را با روشنایی قوی و فراگیر خورشید شکسته است.
ایشان ادامه دادند: همان‌طور که روشنایی ظاهری یک نعمت بزرگ و از جانب الله است، روشنایی‌های باطنی که از روشنایی ظاهری قوی‌تر هستند، نیز از جانب الله هستند. هر انسانی وقتی به دنیا می‌آید الله تعالی به او روشنایی فطری عنایت می‌کند و تا زمانی‌که فطرتش را فاسد نکند این نور در قلب او هست و او با راهنمایی این فطرت بر مسیر درست حرکت می‌کند.
امام‌جمعه زاهدان در ادامه گفتند: «نور ایمان» نوعی دیگر از روشنایی معنوی است. با ایمان علاوه‌بر نور فطرت، در انسان نوری به وجود می‌آید که به مؤمن بینش و فراست می‌دهد. وقتی نور فطرت و نور ایمان با هم تلاقی می‌کنند چنان بصیرت و نوری انسان را روشن می‌کند که حد و مرز ندارد.

 

احکام الهی «نور» دارند/ «عدالت» نور و «ظلم» تاریکی می‌آورد
ایشان اضافه کردند: احکام الهی نور دارند؛ نماز، روزه، حج، زکات، رسیدگی به نیازمند، یتیم‌پروری و همۀ احکام دارای نور هستند. سیرت و سنت پیامبر هم نور است. الله تعالی در سیرۀ پاکان روشنایی و نور قرار داده است. اگر همۀ این نورها در یک انسان جمع شوند وجود او نور می‌شود. آن‌حضرت صلی‌الله‌علیه‌وسلم دعا می‌کرد که خدایا! در قلب و وجود من نور قرار بده، زبان و گوش و چشم و اعصاب و تمام اعضا و جوارح بدنم را نورانی بگردان. انسان به روشنایی نیاز دارد و هرچه این نور بیشتر باشد انسان بیشتر در مسیر تقوا قرار می‌گیرد.
مولانا عبدالحمید اظهار داشتند: حتی وضو و غسل و استحمام در وجود انسان نور اضافه می‌کنند، نظافت بدن و مسجد و مکان و طهارت نور را در وجود انسان افزایش می‌دهند. با مهمان‌نوازی شما نور را احساس می‌کنید و در وجودتان خوشحالی و آرامش می‌آید. عدالت در انسان نور ایجاد می‌کند. تمام وجود ما و به طور خاص قلب به این نور نیاز دارد.
ایشان گفتند: گناه تاریکی است؛ دروغ، تهمت، زنا، گناهان صغیره و کبیره و همۀ حرام‌ها تاریکی هستند و قلب را تاریک می‌کنند. تاریکی قلب بر چهره می‌تابد و چهره نیز تاریک می‌شود. کسی که نماز نمی‌خواند نور انسان سالم و مؤمن در چهرۀ او باقی نمی‌ماند.
ایشان در ادامه ابراز داشتند: ظلم‌ها تاریکی هستند. تعرض به مال و جان مردم و هر تعدی و ظلمی تاریکی است. با زیادشدن ظلم، تاریکی شدید می‌شود و تمام قلب و وجود را فرامی‌گیرد و با تاریکی، ایمان ازبین می‌رود. همین‌طور تاریکی، نور فطرت را هم از بین می‌برد.

 

عمل به دستورات قرآن و سنت «جستجوی نور» است
مولانا عبدالحمید اظهار داشتند: قرآن عظیم‌الشأن می‌فرماید آیا کسی که در روشنایی راه می‌رود با کسی که در تاریکی حرکت می‌کند برابر است؟ کسی که از نور قرآن و ایمان بهره‌مند است در روشنایی حرکت می‌کند و کسی که از این نور محروم است در گمراهی قرار دارد. هرچه نور ایمان و دیانت قوی‌تر باشد نور معنوی انسان قوی‌تر است و هرچه نورش کمتر باشد ایمانش ضعیف‌تر است و اگر ایمان نداشته باشد در گمراهی و تاریکی مطلق قرار دارد.
ایشان خاطرنشان کردند: نور را انتخاب کنیم و در روشنایی حرکت کنیم. از کاهل‌نمازی فرار کنید، زکات بدهید، به کثرت قرآن بخوانید. کیفیت در نماز مهم است؛ همانطور که کمیت مهم است؛ هر اندازه در نماز حضور قلب و عاجزی بیشتر باشد به همان اندازه نور اضافه می‌شود. اگر دو رکعت نماز با توجه‌الی‌الله باشد از صد نمازی که غافلانه خوانده شود بیشتر ارزش دارد. در اعمالی که برای خدا انجام می‌گیرند نور موجود است.
ایشان گفتند: تلاش کنیم در مسیر حق و تقوا و پاکی که مسیر انبیا و پاکان است قرار داشته باشیم. کسی که در این مسیر قرار بگیرد بالاترین سرمایه را دارد. باید تلاش کرد احکام قرآن و سیرت پیامبر را در زندگی خود پیاده کنیم؛ این جستجوی نور است.

 

خاورمیانه در شرایط بسیار بحرانی و استثنایی قرار دارد
شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنان‌شان در مراسم نماز جمعه زاهدان، با اظهار تأسف از «بحرانی‌ترشدن اوضاع در خاورمیانه»، طرفین متخاصم را به تلاش در راستای «حل‌وفصل عادلانه» و «آتش‎بس فوری» توصیه و تاکید کردند و گفتند: متاسفانه اکنون خاورمیانه در شرایط بسیار بحرانی و استثنایی قرار دارد. این شرایط در تاریخ کم‌سابقه است که خاورمیانه اینگونه در آتش جنگ فراگیر و گسترده مورد تهدید باشد.
ایشان افزودند: پیشرفته‌ترین سلاح‌های تولید بشر که بسیار خطرناک و مخرب هستند وارد منطقه شده‌اند؛ حتی قدرت‌ها و دولت‌های بزرگ سلاح‌های هسته‌ای وارد منطقه کرده‌اند که این سلاح‌ها تهدید و خطر بزرگی برای منطقه محسوب می‌شوند. تمام کشورها و دولت‌ها برای دفاع از خودشان سلاح تولید کرده‌اند که اگر این سلاح‌ها بکار گرفته شوند مشکلات بسیار بزرگی به دنبال خواهد داشت.

 

شرایط کنونی اقتضا می‌کند همۀ طرف‌ها در فکر «آتش‌بس فوری» باشند/ «حل‌وفصل عادلانۀ مسأله فلسطین» صلح و امنیت پایدار را در منطقه به دنبال دارد
امام‌جمعه زاهدان در ادامه افزودند: در شرایط کنونی که برخی از رهبران حماس و حزب‌الله به شهادت رسیده‌اند اوضاع منطقه بحرانی‌تر شده است. این شرایط اقتضا می‌کند تمام سازمان‌های بین‌المللی و جامعه جهانی و دولت‌های بزرگ منطقه در فکر آزادی اسیران طرفین و برقراری آتش‌بس فوری باشند.
ایشان تاکید کردند: همه باید تلاش کنند تا یک حل‌وفصل و صلح عادلانه در منطقه مخصوصاً بین مردم فلسطین و طرف‌های اسرائیلی صورت بگیرد. مسأله فلسطین بیش از هفتاد سال است که ادامه دارد و منازعات و ناامنی‌های وسیع و گسترده‌ای در منطقه به همراه داشته است. لذا حل‌وفصل عادلانه و بازگشت سرزمین‌های اشغالی به فلسطینیان و تشکیل کشور مستقل فلسطین به مرکزیت بیت‌المقدس صلح و امنیت پایدار در منطقه را به دنبال دارد.

 

طرف‌های متخاصم احساسات‌شان را کنترل کنند و در آتش جنگ ندمند
مولانا عبدالحمید خاطرنشان کردند: درخواست ما از تمام احزاب و جناح‌ها و گروه‌ها در منطقه آن است که در آتش جنگ کنونی ندمند و این آتش را شعله‌ورتر نکنند، بلکه همه در راستای آتش‌بس و فیصلۀ عادلانه تلاش کنند. سردادن شعارهای تند و رادیکال علیه یکدیگر که در گذشته بوده است از جانب هر کدام از طرفین متخاصم که باشد مناسب نیست، بلکه همه باید احساسات خود را کنترل کنند و شعار عدالت و انصاف و فیصلۀ عادلانه و آتش‌بس فوری بدهند.
ایشان افزودند: از مسئولان کشور خودمان نیز درخواستی داریم. اتفاقات اخیر ثابت کرد که مشکلات منطقه از طریق جنگ قابل حل نیستند، بلکه نیاز به تدبیر و حکمت است که تمام کشورهای منطقه و جامعه جهانی مخصوصا کسانی که از اسرائیل حمایت می‌کنند و یا کسانی که حامی فلسطینیان هستند باید در فکر عدالت و انصاف و آرامش باشند، زیرا تداوم این جنگ و شعله‌ورترشدن آن بالاتر از ظرفیت منطقه خواهد بود و مشکلات بزرگ‌تری ایجاد می‌کند.
ایشان خاطرنشان ساختند: هر شرایطی سیاست‌ها و اقتضائات خاص خودش را دارد؛ همواره باید تغییر شرایط و اوضاع و هجوم بحران‌ها را مدنظر قرار دهیم، درغیر این‌صورت همه متضرر می‌شوند.

 

سرعت در «تغییر سیاست‌ها» و «رسیدگی به مشکلات مردم» برای «وحدت و امنیت ملی» بسیار مهم است
مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنان‌شان در مراسم نماز جمعه زاهدان، به بیان مسائل داخلی کشور پرداختند و اظهار داشتند: شرایط زندگی برای مردم بسیار دشوار شده است. توصیۀ بنده به آقای پزشکیان و تمام مسئولان نظام آن است که سرعت تغییر سیاست‌ها و رسیدگی به مشکلات مردم بسیار حیاتی و مهم است. جلب رضایت ملت برای وحدت و امنیت ملی فوق‌العاده نیاز است.
ایشان افزودند: نیاز است که خواسته‌های ملت ایران ازقبیل: اجرای عدالت، رفع تبعیض، تأمین آزادی‌های مورد نیاز و اجرای قانون اساسی برآورده شوند. کشور نیاز به وحدت و همدلی دارد و این وحدت و همدلی با قدم‌های جدی از سوی دولت و مسئولان امکان‌پذیر است.

 

باید دست دولت پزشکیان برای تغییر و تحول باز گذاشته شود
امام‌جمعه زاهدان در ادامه گفتند: باید دست دولت آقای پزشکیان باز گذاشته شود. اگر می‌خواهند این دولت بتواند کاری انجام دهد نمی‌شود که دست‌به‌عصا راه برود، بلکه باید اختیارات داشته باشد تا بتواند تغییر و تحول جدی بیاورد.
ایشان افزودند: شرایط اقتصادی کشور روزبه‌روز بحرانی‌تر می‌شود و مردم از لحاظ اقتصادی در تنگنای شدید قرار دارند. معلمان، بازنشستگان، کارگران، پرستاران، کارمندان و اصناف و طبقات مختلف فریاد دارند. لذا وضعیت اقتصادی باید بهبود پیدا کند تا ملت آرامش پیدا کند. اینها خواسته‌های تمام ملت ایران هستند و همۀ ما باید مردم ایران و خواسته‌هایشان را درک کنیم.

چاپ

60 بازدید

منتشر شده در تاریخ : 28 مهر, 1403


تمامی حقوق طرح برای پایگاه اطلاع رسانی دفتر شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید محفوظ است. Copyright ©