شیخالاسلام مولانا عبدالحمید، امروز جمعه (16 شهریور 1403) در مراسم نماز جمعه شهر سوران، مرکز شهرستان سیبوسوران، «مال و ثروت»، «پست و مقام» و «سلامتی و تندرستی» را ازجمله نعمتهایی برشمردند که الله تعالی با آنها انسان را «آزمایش» میکند. ایشان تاکید کردند که انسان باید از این نعمتها و از فرصت زندگی در دنیا برای «ساختن آخرت» و «رسیدن به بهشت» بهره ببرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه اهلسنت زاهدان، مولانا عبدالحمید در این مراسم اظهار داشتند: الله تعالی دنیا را محل امتحان و آزمایش قرار داده است. الله تعالی خالق «خیر» و «شرّ» است و انسانها را با خوبیها و بدیها و با خیر و شرّ امتحان و آزمایش میکند. فلسفۀ وجود کارهایی که «گناه» هستند و نیز کارهایی که «طاعت و عبادت» هستند آن است که بشر بهوسیلۀ آنها مورد آزمایش قرار بگیرد. قرآن عظیمالشأن در آیات «وَبَلَوْنَاهُمْ بِالْحَسَنَاتِ وَالسَّيِّئَاتِ» [أعراف: 168] و «وَنَبْلُوكُمْ بِالشَّرِّ وَالْخَيْرِ فِتْنَةً وَإِلَيْنَا تُرْجَعُونَ» [أنبیاء: 35] به همین موضوع تصریح دارند.
ایشان در ادامه افزودند: الله تعالی بعضی از انسانها را با مال و ثروت آزمایش میکند که آیا شکر پروردگار را ادا میکنند یا نه. بعضی از انسانها را با سختیها و مشکلات آزمایش میکند که آیا در هنگام سختیها از خودشان صبر و شکیبایی نشان میدهند. بعضی دیگر را با نعمت مورد آزمایش قرار میدهد که آیا گرفتار غفلت میشود یا نه. الله تعالی با این سختیها میخواهد میزان ایمان و صبر و تحمل ما را بیازماید.
مدیر دارالعلوم زاهدان افزودند: الله تعالی دنیا را برای انسانها آفریده است و باید با استفادۀ صحیح و بهینه از دنیا برای آبادانی آخرت بهره ببریم. اگر از مال و سرمایۀ دنیا بهصورت درست استفاده شود با همین مال و سرمایه میتوان بهترین عبادت را انجام داد و آخرت را ساخت و بهشت را خریداری کرد؛ به شرط آنکه از این مال در راه فساد و گناه و ظلم استفاده نشود.
پست و مقام و موقعیت شغلی «آزمایش الهی» است/ رفتار و کردار مسئولان و علما و همۀ مردم زیر نگاه ربالعالمین است
مولانا عبدالحمید تاکید کردند: گاهی الله تعالی انسان را با پست و مقام و موقعیت شغلی آزمایش میکند که آیا این انسان از این پست و مقام و موقعیت خودش به انسانها خیر و نفع میرساند یا به آنها ضرر وارد میکند. مأموری که اسلحه در دست دارد از جانب الله تعالی مورد امتحان قرار میگیرد که چگونه رفتار میکند؛ آیا این اسلحه را به سمت دشمن و راهزن و کسی که مرتکب ظلم شده دراز میکند یا این اسلحه را به سمت یک سوختبر و کارگر دراز میکند.
ایشان افزودند: کسانی که در سطوح بالا مانند ریاستجمهوری مسئولیت دارند نیز مورد آزمایش الله تعالی قرار میگیرند. رفتار تمام مسئولان و علما و معتمدین و ریشسفیدان و تمام انسانها زیر نگاه ربالعالمین قرار دارد، زیرا تمام این موقعیتها نعمت پروردگار هستند و الله تعالی به وسیلۀ این نعمتها انسان را آزمایش میکند.
ایشان اظهار داشتند: الله تعالی بندگانی را دوست دارد که نهتنها خودشان از گناهان اجتناب میکنند و عبادت پروردگار را انجام میدهند، بلکه دیگران را نیز از گناه منع میکنند و عبادت را در جامعه ترویج میدهند. الله تعالی بندگانی را دوست دارد که نسبت به دنیا و آخرت سایر انسانها دلسوزی و ترحم داشته باشند. الله تعالی افرادی را که به دیگران علم و دانش میآموزند، اعم از علوم دینی و دنیوی، دوست دارد.
«بهشت» و «جهنم» نتیجۀ عملکرد انسانها در دنیا هستند
امامجمعه زاهدان گفتند: درواقع اتفاقات و زندگی دنیا نمونههایی از بهشت و جهنم هستند. آرامش و بهشت هر انسان نیکیهایی است که در دنیا انجام میدهد و سختیها و مشکلاتیست که در راه الله تعالی تحمل میکند. آنحضرت صلیاللهعلیهوسلم در حدیثی میفرمایند: «حُجِبَتِ النَّارُ بِالشَّهَواتِ، وحُجِبتِ الْجَنَّةُ بِالمَكَارِهِ» مسیر بهشت با سختیها پوشیده شده است و تا زمانی که انسان از این سختیها عبور نکند به بهشت نمیرسد. ادای نماز، پرداخت زکات، ادای حج فرض، رعایت حقوقالله و حقوقالناس و حفظ حرمت و کرامت تمام انسانها بر نفس بشری سخت است، اما تحمل این سختیها انسان را به بهشت میرساند. ضمن اینکه در تحمل این سختیها لذت هم هست؛ زیرا عبادت و اطاعت از الله تعالی است و انسانی که نفساش اصلاح شده باشد از انجام این عبادات لذت میبرد و وجدانش راحت است که الله را عبادت کرده است.
ایشان افزودند: کسی که در دنیا در راه الله سختیها و مشکلات را تحمل کرده است در روز قیامت الله تعالی درهای بهشت را برایش میگشاید و خطاب به او میفرماید سختیهایی که در دنیا تحمل کردی امروز برایت تبدیل به راحتی و خوشحالی شدهاند. اما کسانی که در زندگی دنیا گرفتار گناه و معصیت هستند و هیچ محدودیت و قیدوبندی برای خودشان قایل نیستند و هر کاری که دلشان میخواهد انجام میدهند و از این راه لذت میبرند روز قیامت وقتی به بارگاه پروردگار حاضر میشوند الله تعالی این انسانها را به همراه شیطان به جهنم میاندازد و با بدترین و سختترین عذابها مجازات میکند. جهنم درواقع نتیجۀ عملکردی است که انسان در دنیا داشته است.
مردم عزیز! بیدار باشید و بر مسیر حق حرکت کنید/ علما باید مردمی و در کنار مردم باشند
مولانا عبدالحمید در بخش پایانی سخنانشان در مراسم نماز جمعه سوران گفتند: مردم عزیز! مواظب باشید گرفتار غفلت نشوید. بیدار باشید؛ کسی که از نعمتها بهره میگیرد و خدا را نمیبیند چنین انسانی خواب است، زیرا اگر واقعا بیدار بود الله را بهعنوان کسی که این نعمتها را به او عنایت کرده است، با قلب خودش میدید.
ایشان افزودند: مردم عزیز! با خدا باشید و برای خدا زندگی کنید، منصف باشید و بر مسیر حق حرکت کنید و با حق همراه باشید؛ الله تعالی به همین دستور داده و میفرماید: «یا أیها الذین آمنوا اتقوا الله و کونوا مع الصادقین». با خودتان عهد کنید که صداقت داشته باشید و هرگز دروغ نگویید. متاسفانه امروز در جامعهای که زندگی میکنیم صداقت کم و دروغ و تهمت و افترا زیاد است.
امامجمعه زاهدان در ادامه گفتند: توصیۀ بنده به خواهران نیز آن است که دستورات الله تعالی را رعایت کنند و به فرزندانشان رسیدگی کنند. تربیت فرزندان بیشتر با مادران است. باید فضای خانه فضای دین و تعلیم قرآن و نماز باشید. به فرزندان علم و دانش بیاموزید. علما نیز باید برای خدا زندگی کنند و مردمی و در کنار مردم باشند؛ این سبب دینداری و حفظ دیانت مردم میشود.