شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، دیروز (29 تیرماه 1403) در مراسم نماز جمعه زاهدان، با اشاره به تاثیرات ظاهری و باطنی قرآن مجید در عرصه‌های فردی و اجتماعی، همگان را بر لزوم «ارتباط با قرآن» و «بهره‌مندی از هدایت و تاثیرات» این کتاب آسمانی توصیه و تاکید کردند.

 

قرآن از هر نوع تحریف محفوظ است
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعۀ اهل سنت زاهدان، شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید با تلاوت آیۀ «إِنَّ هَٰذَا الْقُرْآنَ يَهْدِي لِلَّتِي هِيَ أَقْوَمُ وَيُبَشِّرُ الْمُؤْمِنِينَ الَّذِينَ يَعْمَلُونَ الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ أَجْرًا كَبِيرًا» [اسرا: 9] اظهار داشتند: قرآن عظیم‌الشأن هم راهنماست و هم مژده‌دهنده. قرآن انسان را به راست‌ترین و درست‌ترین راه سعادت راهنمایی می‌کند. قرآن مؤمنین و رهروان خود را به پاداش نیک و اجر عظیم خوشخبری می‌دهد و به کسانی که قرآن را قبول ندارند و به آن پشت می‌کنند خبر عذاب می‌دهد.
امام جمعه زاهدان اظهار داشتند: قرآن از تحریف و تغییر و تبدیل محفوظ بوده و تا قیامت محفوظ می‌ماند؛ تمام مسلمانان اتفاق‌نظر دارند که قرآن کتاب خداست و در آن کمی و بیشی نشده است؛ برخلاف دیگر کتاب‌های آسمانی که تحریف شده‌اند. الآن تورات و انجیل هر کدام چندین نسخه دارد و پیروان هر نسخه، نسخۀ دیگر را قبول ندارند، ولی قرآن عظیم‌الشأن فقط یک نسخه دارد و در آن اختلافی نیست. اختلافاتی که در تلاوت و قرائت است اختلاف در لهجه‌اند و معنای همۀ قرائت‌ها یکی است و قرآن به هفت لهجه نازل شده است تا خواندن و فهمیدن قرآن آسان شود. سالانه میلیون‌ها دختر و پسر قرآن را حفظ می‌کنند و میلیون‌ها انسان روزانه آن را تلاوت می‌کنند.

 

قرآن مجید «معجزه» و تاثیر آن نیز «فوق‌العاده» است
مولانا عبدالحمید خاطرنشان کردند: قرآن هزاروچهارصد سال قبل اعلام کرده است که اگر کسی در حقانیت قرآن شک دارد مثل این کتاب بیاورد و اگر نمی‌تواند، حداقل صد یا ده سوره مثل سوره‌های قرآن بیاورد و اگر نمی‌تواند، یک سوره به اندازۀ سوره‌های کوچک قرآن بیاورد. کسانی که مخالف قرآن هستند و هزاران میلیارد دلار علیه آن خرج می‌کنند تا الآن نتوانسته‌اند آیه‌ای مثل آیه‌های قرآن بیاورند. معلوم می‌شود قرآن معجزه است و ساختن یک سوره ماننده سوره‌های قرآن از توان بشر خارج است. همان‌طور که قرآن خودش «معجزه» است، تأثیرش هم معجزه و فوق‌العاده و فراتر از اسباب بشری است.

 

قرآن عظیم‌الشأن «مدارا»، «تعامل» و «زندگی مسالمت‌آمیز» را آموخته است
خطیب جمعه زاهدان گفتند: در صدر اسلام که مسلمانان به قرآن توجه می‌کردند، برکات خدا شامل حال‌شان بود و به زندگی طیبه رسیده بودند. متأسفانه امروز بشر از قرآن فاصله گرفته است و آن ارتباط و محبت و توجه و بهره‌مندی که باید باشد نیست. زنان و مردان کم قرآن تلاوت می‌کنند که این نشان از کم‌توجهی نسبت به قرآن است.
ایشان اضافه کردند: قرآن به بشر ظرفیت می‌دهد، استعدادش را شکوفا می‌کند و او را از لحاظ اخلاقی و اعتقادی و عملی به توسعه‌یافتگی می‌رساند. با قرآن انسان سعۀ صدر پیدا می‌کند. قرآن عمل انسان‌ها را صالح و نیک می‌کند.
مولانا عبدالحمید در ادامه گفتند: قرآن به حقوق خدا و به حقوق همۀ انسان‌ها توجه می‌کند. قرآن می‌آموزد که با همۀ انسان‌ها با اخلاق نیک رفتار کنید. قرآن زندگی مسالمت‌آمیز را آموزش داده و تعامل و مدارا آموخته است. قرآن تحمل انسان را بالا می‌برد. مسلمانان اگر حیات طیبه می‌خواهند و دنبال پیشرفت و ترقی در عرصه‌های اصلی انسانیت هستند، باید در پرتو تعلیمات قرآن و سیره انبیا زندگی کنند.
ایشان یادآور شدند: کتاب‌های آسمانی، سیرت انبیا و عقل محورهای مهم هدایت و از رحمت‌های الهی و نعمت‌های بزرگ هستند که خداوند متعال آنها را برای کامیابی بشر در اختیار انسان‌ها گذاشته است. عقل می‌گوید از قرآن که به بهترین راه راهنمایی می‌کند، اتباع کنید.

 

اتباع از قرآن و حدیث مایۀ عزت است
مولانا عبدالحمید ابراز داشتند: قرآن هدایت‌نامه است. این کتاب خداست. آیه‌های قرآن اقوال پیامبر نیستند بلکه سخنان خداوند هستند. هم کلمات و تعابیر قرآن از جانب هستند و هم معانی آیات آن. سیرت و احادیث پیامبر را که تشریح و تفسیر عملی قرآن است، در کنار قرآن بگذارید و از آن اتباع کنید. سیرت برای ما بهترین الگو و نمونه است. پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم انسان است اما انسان والامقامی است که بر او وحی نازل شده است. خداوند متعال ایشان را برای انسان‌ها الگو معرفی کرده است. تمام زندگی آن‌حضرت برای ما الگو و راهنماست.
ایشان ادامه دادند: به قرآن مراجعه کنیم و به قول صحیح آن‌حضرت عمل کنیم. در کنار تعلیم زیبای قرآن، از زندگی مبارک آن‌حضرت صلی‌الله‌علیه‌وسلم نیز الگو بگیریم. چنانکه قرآن مجید نیز فرموده است: اگر الله را دوست دارید از پیامبر اتباع کنید؛ خدا شما را دوست می‌گیرد. اتباع از قرآن و حدیث برای ما هم مایۀ حیات و هدایت و عزت است.

 

همه نیازمند قرآن هستند
مولانا عبدالحمید خاطرنشان کردند: همه نیاز داریم که قرآن در زندگی ما بیاید. هیچ‌کس از قرآن بی‌نیاز نیست. لذا قرآن را در زندگی خود احیا کنید و قرآن را تلاوت کنید. تلاوت قرآن ثواب است و نگاه به آن مایه روشنایی چشم است و حفظ قرآن در قلب روشنایی می‌آورد. اساتید حوزه و دانشگاه بی‌نیاز از قرآن نیستند؛ همه باید قرآن را یاد بگیرند و به آن عمل کنند. قرآن تذکره کرده است که علما وقتی قرآن می‌خوانند گریه می‌کنند. وقتی انسان معانی و پیام قرآن را بداند و آن را تلاوت کند جا دارد در مقابل خدا تواضع کند و به گریه بیفتد.
ایشان گفتند: امروز متاسفانه اخلاق‌ها و عملکردها قرآنی نیستند و مردم به بسیاری از خرافات که در قرآن و سیرت وجود ندارند، گرفتار هستند، درحالی‌که مردم باید همان هدایت و روشی که در قرآن هست را اختیار کنند.

 

حاکم باید «سایه رحمت خدا بر مردم» باشد و «عدالت» را در جامعه گسترش دهد/ انگیزۀ اصلی حکمرانی باید «خدمت به مردم» باشد
شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنان‌شان در مراسم نماز جمعه اهل‌سنت زاهدان، به بیان هدف و فلسفۀ اصلی «حکومت و حکمرانی» بشر در دنیا پرداختند و گفتند: الله تعالی برخی از افراد بشر را حکومت و قدرت داده است تا این افراد به مردم خدمت کنند و به امنیت و اقتصاد و سایر امور انسان‌ها رسیدگی کنند.
ایشان افزودند: امروزه سیستم‌های حکومتی مختلفی در دنیا وجود دارند. انگیزۀ و هدف اصلی تمام این سیستم‌های حکومتی، اسلامی باشند یا غیراسلامی و دموکراسی باشند یا دیگر سیستم‌های حکومتی، هدف اینها نباید حکمرانی و فرمانروایی باشد، بلکه انگیزه و هدف اصلی تمام این سیستم‌های حکومتی باید حل مشکلات مردم باشد و اگر از این هدف دور شوند و فاصله بگیرند و دنبال جمع‌آوری دنیا و منافع دنیوی باشند این بر خلاف خواستۀ پروردگار است. خواستۀ الله تعالی این است که حاکمان و تمام کسانی که دارای پست‌ها و مدیریت‌های کلان و پایین هستند در خدمت مردم باشند. خدمت به مردم بزرگترین عبادت است و نزد الله تعالی بسیار ارزش دارد.
ایشان در ادامه افزودند: در گذشته و در دورانی که سیستم پادشاهی در جهان اسلام وجود داشت از حاکم به‌عنوان «ظل الله فی‌الارض» یعنی «سایۀ خدا بر زمین» یاد می‌شد. همان‌طور که «سایه» سرد است و انسان را از شدت گرما محافظت می‌کند و پناه می‌دهد، حاکم هم باید سایۀ سرد رحمت خدا بر مردم باشد و بر انسان‌ها ترحم کند و شفقت داشته باشد.

 

حاکم وظیفه دارد تمام اقشار جامعه را ببیند و زمینۀ «امنیت» و «معیشت» را برای همه فراهم کند
امام‌جمعه زاهدان تاکید کردند: حاکم باید تمام قلمروی حکومتی خود را ببیند و به همه رسیدگی کند. اگر در قلمرو یک حکومت، شخصی از گرسنگی و یا نبود بهداشت‌ودرمان و سوءتغذیه و یا نبود آب سالم از بین برود حاکم در قبال این اتفاقات مسئول است و روز قیامت در بارگاه الهی مؤاخده می‌شود. حاکم وظیفه دارد به نیازها و مشکلات تمام افراد جامعه رسیدگی کند. از حضرت عمر رضی‌الله‌عنه منقول است که فرمودند: اگر در گوشه‌ای از قلمرو خلافت من سگی از شدت گرسنگی و تشنگی بمیرد، روز قیامت الله تعالی از عمَر سؤال خواهد کرد.
ایشان افزودند: حاکم وظیفه دارد تمام اقشار جامعه، اعم از مردان و زنان و اقوام و ادیان، را ببیند و زمینۀ امنیت و معیشت را برای همه فراهم کند و اجازه ندهد بین شایستگان زنان و اقوام و مذاهب و ادیان تفاوتی وجود داشته باشد. عدالت به همین معناست؛ «عدالت» یعنی گذاشتن هر چیز در جای مناسبش و اگر آن چیز در جای مناسب گذاشته نشود «ظلم» است. هر چیزی که از «حق» تجاوز کند «ظلم» است.

 

پست‌ و مقام «مسئولیت» و «آزمایش الهی» است
مولانا عبدالحمید گفتند: حاکم باید عدالت را گسترش دهد و به‌گونه‌ای عمل کند که مجرم و قاتل و راهزن و رشوه‌گیرنده از او بترسد. حاکم باید با فساد و رشوه و سوءاستفاده مبارزه کند و بجنگد؛ حتی اگر مجرم و رشوه‌گیرنده فرزندش باشد. اگر مأموری در حق فردی از جامعه مرتکب خطا و ظلمی بشود و حتی به شخصی سیلی بزند یا ناسزا بگوید، حاکم باید گوش این مأمور را بگیرد تا هیچ مأموری جرأت نکند از قانون تجاوز کند.
ایشان پست‌ و مقام را «مسئولیت» و «آزمایش الهی» دانستند و گفتند: بسیاری هستند وقتی به پست و مقامی می‌رسند اظهار خوشحالی می‌کنند و هزینه‌‌های گزافی می‌کنند که به قدرت برسند، درحالی‌که این پست و مقام «مسئولیت» است که فرد باید در قبال نارسایی‌ها و بی‌انصافی‌ها به خدا و مردم جوابگو باشد. پست و مقام و قدرت یک آزمایش از جانب پروردگار است که شخص چگونه به مسئولیتش عمل می‌کند و امور مردم را مدیریت می‌کند.

 

امیدواریم در دولت دکتر پزشکیان به خواسته‌ها و فریادهای ملت ایران رسیدگی شود
شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در ادامۀ سخنان‌شان اظهار داشتند: در کشور ما مشکلات زیادی وجود دارد. امیدواریم رئیس‌جمهور جدید بتواند عدالت را گسترش دهد. اگر حکومت، یک روز باشد اما عدالت در آن اجرا شود بهتر از حکومتی‌ست که صد سال باشد اما عدالت و انصاف در آن رعایت نشود.
ایشان افزودند: امیدواریم در دولت جدید دکتر پزشکیان به خواسته‌ها و فریادهای مردم ایران اعم از زنان و مردان و اقوام و مذاهب و به بازنشستگان و معلمان و کارگران و اقشار و طبقات مختلف ملت رسیدگی شود و شایستگان زنان و اقوام و مذاهب به‌کار گرفته شوند. باید شایسته‌سالاری مدنظر باشد و شایستگان هیچ قوم و مذهبی بر شایستگان دیگر اقوام و مذاهب برتری نداشته باشند. در هیچ جای دنیا هیچ حکومتی نتوانسته با یک طیف و گروه و جناح خاص اداره بشود و ادامه پیدا کند.

 

شرکت‌ها و کارخانه‌ها باید «درمانگاه» داشته باشند
امام‌جمعه زاهدان در بخش پایانی سخنان‌شان با اشاره به درگذشت مهندس حبیب‌‌الله هاشم‌زهی، مسئول اداری سیمان تیس جکیگور، گفتند: در هفته‌ای که گذشت مهندس حبیب‌الله هاشم‌زهی، مسئول اداری سیمان تیس جکیگور، دچار حمله قلبی شد و قبل از اینکه به بیمارستان برسد جان خود را از دست داد. ما این ضایعه را به خانواده و بستگان ایشان تسلیت می‌گوییم.
مولانا عبدالحمید از نبود درمانگاه در کارخانه‌ها و شرکت‌ها انتقاد کردند و گفتند: متاسفانه در کشور ما بعضی از مسائلی که در عرف جهانی متداول هستند رعایت نمی‌شوند. آیا در یک کارخانۀ بزرگ سیمان و یا دیگر کارخانه‌ها و شرکت‌های مشابه که افراد زیادی در آنجا مشغول کار هستند نباید یک درمانگاه یا آمبولانس وجود داشته باشد تا کسی که دچار حادثه می‌شود تا زمان رساندن به بیمارستان، درمان‌های سرپایی در آن انجام گیرد؟! وقتی شرکت‌ها و کارخانه‌ها هزینه‌های کلانی می‌کنند، وزارت بهداشت و درمان کشور باید این شرکت‌ها و کارخانه‌ها را موظف کند اتاقی ویژه برای درمان‌های سرپایی نیز داشته باشند و در این راستا نیز هزینه کنند.

چاپ

74 بازدید

منتشر شده در تاریخ : 30 تیر, 1403


تمامی حقوق طرح برای پایگاه اطلاع رسانی دفتر شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید محفوظ است. Copyright ©