شیخالاسلام مولانا عبدالحمید، 15 تیرماه 1403 در مراسم نماز جمعه زاهدان، «وجود انسانهای لایق و وارسته» را مایۀ افتخار و سربلندی انسانیت دانستند و به «اتباع از الگوهای انسانی» در «ترحم بر خلق»، «حرمتگذاری»، «مردمیبودن» و «اجرای عدالت» توصیه کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه اهلسنت زاهدان، شیخالاسلام مولانا عبدالحمید، با اشاره به اتفاقات تاریخی مهم ماههای ذیالحجه و محرم، اظهار داشتند: در این ایام اتفاقات بزرگی به وقوع پیوسته است. برخی از شخصیتهای تاریخی صدر اسلام و یاران رسولالله مثل سیدنا عثمان، امیرالمومنین حضرت عمربنخطاب و حضرت حسین رضیاللهعنهم در همین ایام به شهادت رسیدند.
ایشان ادامه دادند: انسانیت به تاریخ و زندگی و وجود چنین انسانهایی افتخار میکند. اینها برای همۀ انسانهای آزاده الگو هستند. انسانهای لایق همواره مایۀ افتخار و سربلندی هستند و انسانیت با وجود چنین انسانهایی ارزش پیدا میکند.
خطیب جمعه زاهدان در ادامه گفتند: دین اسلام در شرایطی ظهور کرد که ظلم و بیعدالتی و بیرحمی و غارت و چپاول در دنیا موج میزد، تکبر و خودخواهی و خودپسندی و راهزنی عام بود، جزیرةالعرب از انسانیت چنان عبور کرده بود که هیچکدام از حکومتهای متمدن آن زمان حاضر نبود بر آنها حکومت کند، امپراتوریهای بزرگ ترس داشتند که نتوانند آنها را بر سر نظم بیاورند. اسلام آمد و رهزنان را رهبر کرد، بتپرستان را خداپرست کرد و عدالت و برابری در جامعه برقرار شد.
اسلام به زن جایگاه و حرمت داد
امامجمعه زاهدان خاطرنشان کردند: قبل از اسلام، زن محکوم بود؛ حق و میراث و مال نداشت و هرچه داشت مال شوهر بود، اما دین اسلام زن و مرد را از لحاظ حقوق برابر دانست و به زن جایگاه و احترام داد. رسول اکرم صلیاللهعلیهوسلم به احترام مادر رضاعی خود بلند میشد و ردای مبارکش را برای او پهن میکرد. اسلام به زن جایگاه و حرمت و شرافت و تاریخ داد. با آمدن اسلام، زنان «امهاتالمؤمنین» شدند و جایگاه حاصل کردند.
ایشان در ادامه افزود: اسلام به بردگان و کنیزها نیز که قبلا از بسیاری از حقوق انسانی محروم بودند و با آنها مثل حیوان برخورد میشد، جایگاه داد. پیامبر خدا خطاب به مسلمانان دربارۀ کنیزها و بردگان توصیه کرد و گفت آنها برادران و خواهران و مانند شما هستند؛ همان غذایی که خودتان میخورید به آنها بدهید و همان لباس را که خودتان میپوشید به آنها بپوشانید و آنها را به انجام کاری که بیشتر از توانشان است وادار نکنید و در انجام کارهای سخت با آنها کمک کنید. آنحضرت صلیاللهعلیهوسلم به ترحم بر غلام و کنیز و آزادی آنها تشویق کردند.
انبیا و خلفای راشدین «مردمی» بودند/ ارزش حکومت در اجرای عدالت است
مولانا عبدالحمید اظهار داشتند: آنحضرت صلیاللهعلیهوسلم مردمی بودند و هیچ حایلی بین خود و مردم تعیین نکردند، بلکه مستقیما با مردم حرف زدند. لذت حکمرانی در آن است که مردمی باشد، حاکم با مردم بنشیند و حرف مردم را خودش گوش کند.
ایشان در ادامه گفتند: حکومت اگر ارزشی داشته باشد در اجرای عدالت است. خلفای راشدین دنبال دنیا نبودند، بر لباس امیرالمومنین عمربنخطاب رضیاللهعنه وقتی در رأس امور مسلمانان قرار داشت، سیزده پیوند بود، اما همۀ تلاشش در راستای اجرای عدالت و برابری بود، از انتقاد استقبال میکرد و میگفت دوست من کسیست که ضعفها و عیبهایم را به من بگوید. حضرت داود علیهالسلام که حاکم عادل و محبوبی بین مردم بود خودش با لباس مبدل در میان مردم میرفت و نظر مردم را در رابطه با حاکم میپرسید.
مدیر دارالعلوم زاهدان خاطرنشان کردند: رمز موفقیت سیرۀ انبیا و پاکان در مردمیبودن بوده و اینکه تمام هموغمشان اجرای عدالت و گرفتن حق مظلوم از ظالم بوده است. در نتیجۀ عدالت و کردار خوب و گفتار نیک و اخلاق و خداشناسیشان دین در دنیا منتشر شد.
ایشان افزودند: ترحم و شفقت بر خلق در صدر اسلام سبب شد مردم دنیا از دین استقبال کنند و در دو قدرت بزرگ آنزمان مردم با افتخار دین را بپذیرند و اینگونه بود که دیکتاتوری و تکبر حاکمان از بین رفت و عدالت و انصاف و تواضع جای آن را گرفت. مولانا عبدالحمید تصریح کردند: تقوا و مردمیبودن زیباترین لباس برای حاکم و عالم است. علمای گذشته مردمی بودند. چهبسا برخی از افراد در مجلس رسول اکرم صلیاللهعلیهوسلم پرخاش میکردند اما آنحضرت اجازه میداد حرفشان را بزنند و میفرمود کسی که مشکل داشته باشد حق دارد صدایش را بلند کند. لذا شنیدن حرف مردم جزو سیرۀ انبیا و بزرگان است.
مسئولان، دیوارهای حایل و موانع ارتباط با مردم را بردارند
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنانشان در مراسم نماز جمعه زاهدان، با اشاره به سیره حکومت و رفتار عادلانه رسول گرامی اسلام، خلفای راشدین، اهل بیت و بزرگان، گفتند: ولایت حضرت رسول و حضرت علی بدون عدالت و انصاف متصور نیست.
امامجمعه اهلسنت زاهدان گفتند: زمانی که حضرت علی استانداران را اعزام میکند به آنان درباره رفتار با مردم توصیه میکند. حضرت عمر دستور داد دیوار حایلی را که استاندار مصر ایجاد کرده بود از بین ببرند و هیچ مانعی برای دیدار مردم و شنیدن حرف آنان وجود نداشته باشد.
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید افزودند: طیفی اطراف شاه سابق ایران را گرفته بودند و ملت دسترسی به شاه نداشت و نمیتوانست رودررو با او حرف بزند، و زمانی که انقلاب ۵۷ در شرف وقوع بود شاه گفت من پیام انقلاب مردم را شنیدم.
ایشان به تجربه انتخابات اخیر شهرداریهای ترکیه نیز اشاره کردند و گفتند: در این انتخابات که حزب حاکم عدالت و توسعه شکست خورد و حزب مخالف پیروز شد، اردوغان به میدان آمد و خطاب به ملت ترکیه گفت که من پیام شما را دریافت کردم.
انتخابات هفته گذشته پیام بزرگی داشت
امامجمعه اهلسنت زاهدان گفتند: انتخابات هفته گذشته پیام بزرگی برای مسئولان کشور ما داشت و نشان داد که مسئولان نظام از واقعیتهای موجود در جامعه و نارضایتی بزرگ جامعه ایران، آوارگی تعداد زیادی از ایرانیان در کشورهای دیگر و تنگدستی و فقر و کمارزش شدن پول ملی اطلاع نداشتهاند و اطرافیان و نزدیکان آنها واقعیتها را گزارش ندادهاند و مانع آن شدهاند که دلسوزان و خیرخواهان و دردمندان منتقد، مسائل را با مسئولان درمیان بگذارند.
عدم شرکت مردم در انتخابات نشانه نارضایتی است
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید بیان داشتند: این هفته خدا میداند انتخابات چگونه خواهد شد، اما انتخابات هفته گذشته نشان داد که فقط 40 درصد واجدین شرایط طبق گزارشی که وزارت کشور اعلام کرده است در انتخابات شرکت کردهاند و ناظران دیگر میزان مشارکتکنندگان را کمتر اعلام کردهاند.
ایشان تصریح کردند: وقتی 60 درصد جامعه در انتخابات شرکت نمیکنند این به معنای نارضایتی آنان است نه اینکه کار داشتند و وقت نداشتند. این عدم حضور نشانۀ نارضایتی است.
مسئولان نظام حرف مردم را بیواسطه بشنوند
امامجمعه اهلسنت زاهدان گفتند: ما از روی دلسوزی و خیرخواهی میگفتیم حرف مردم را بشنوید و اگر حرف مردم شنیده میشد 60 درصد مردم از صندوق فاصله نمیگرفتند. ما امیدواریم مسئولان پیام را دریافت کرده باشند و در عملکرد خود تجدیدنظر کنند و با مردم بدون واسطه و مستقیم بنشینند و حرف مردم را گوش کنند.
ایشان در ادامه گفتند: چند سال قبل رهبری گفته بودند که من میخواهم حرف مردم را خودم گوش کنم و ما گفتیم این اقدام بسیار خوبی است اما بعد متوجه شدیم که از مناطق، افرادی را به دیدار ایشان میبرند که حرف مردم را نمیزنند و اگر حرفی بزنند در حاشیه حرف میزنند و خواستههای اساسی و مهم ملت ایران به مسئولان نمیرسد.
ایشان افزودند: از سخنان رهبری چنین برمیآید که از اوضاع اطلاع نداشتهاند و به همین دلیل باید بسیاری از کسانی که باید مسائل را به ایشان منتقل میکردند زیرسوال بروند که چرا واقعیتها را منعکس نکردهاند.
امروز ملت ایران در سختترین شرایط بهسر میبرد
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید اظهار داشتند: همه مسئولان در هر جایگاهی که هستند باید به میان مردم بروند و واقعیتهای جامعه را ببینند. امروز ملت ایران در سختترین شرایط بهسر میبرد و تبعیض و نابرابری و وضعیت اقتصاد و معیشت چهلساله، مردم را در شرایط سختی قرار داده و تقاضاها و تلاشهای مردم بینتیجه بوده است و ما امیدواریم به این مسائل رسیدگی شود.
ما هدفی جز خیرخواهی برای همه ملت ایران نداریم
امامجمعه اهلسنت زاهدان افزودند: ما به دنبال پست و مقام و مادیات نیستیم، زندگی در لباس طلبگی برای ما راحتتر است و هدفی جز خیرخواهی و دلسوزی برای همۀ ملت ایران نداریم.
ملت ایران به بیداری رسیده است
مولانا عبدالحمید در پایان گفتند: بزرگترین عامل پیروزی ملتها «بیداری» است و ملت ایران امروز به بیداری رسیده است و تصمیم خود را بر اساس بیداری و ارادۀ خود میگیرد. هر انسانی «آزادی» و «وجدان» دارد و بر اساس این آزادی و وجدان عمل میکند. امیدوارم الله تعالی برای ملت ایران گشایش بیاورد.