شیخالاسلام مولانا عبدالحمید امروز دوشنبه 28 خرداد 1403در خطبههای نماز عید سعید قربان با دعوت همه مردم به عدالت گفتند: مخاطب عدالت در قرآن هم مردم و هم حکومتها هستند. عدالت در همه فرهنگها و تمدنها و ادیان آسمانی مورد تاکید قرار گرفته و امری خداپسندانه است. اگر عدالت را از دین جدا کنید، چیزی از دین باقی نمیماند. باید همه ملتها و حکومتها عدالت را محور زندگی قرار دهند و آن را اجرا کنند.
خطیب نماز عید سعید قربان اهل سنت زاهدان افزودند: بر حکومتها لازم است که بین ملتهایشان مساوات قائل باشند. اگر در یک حکومت دینی و اسلامی عدالت و انصاف وجود نداشته باشد، آن حکومت چگونه میتواند اسلامی باشد؟
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید با بیان اینکه عدالت مهم و حیاتی است، گفتند: عدالت و انصاف در حکومت یک اصل است و باید بین همه اقوام و مذاهب، زنان و مردان و همه اقشار و جناحها و احزاب، عدالت و انصاف برقرار باشد.
تبعیض و نابرابری از مصادیق بیعدالتی هستند
ایشان تبعیض و نابرابری را از مصادیق بیعدالتی برشمرده و گفتند: کسانی که در طول زندگی از عدالت سخن میگفتند و از دیگران انتقاد میکردند، چرا حالا که بر مسند قدرت نشستهاند عدالت را فراموش کردهاند؟
امام جمعه اهل سنت زاهدان اظهار داشتند: حتی در کشورهایی که اسلامی نیستند انسانیت حکم میکند که عدالت برقرار باشد. هم اسلام، هم انسانیت و هم عقل، انسان را به عدالت و انصاف، حکم میکنند.قوانین بینالمللی نیز بر لزوم برقراری عدالت بین همه انسانها و ملتها اتفاق نظر دارند. آزادیهای فردی، مذهبی و سیاسی و اجتماعی، آزادی بیان و قلم، دستورات اسلامی هستند و همه باید تابع آن باشند. دخالت کردن در اینکه مردم چگونه نماز میخوانند، وظیفه ما نیست. وظیفه ما تامین آزادی برای همه مردم است. هتاکی و اهانت به عبادتگاهها و شخصیتها و علما و کسانی که نزد مردم دارای احترام هستند، کاری ضد اسلامی است. متأسفانه امروزه بسیاری از مسلمانان کارهای ضد اسلامی انجام داده و نام آن را اسلامی میگذارند.
مسلمانی فقط به نماز و روزه و حج خلاصه نمیشود
ایشان با اشاره به رواج بسیاری از رفتارهای نادرست در فضای مجازی گفتند: فضای مجازی نباید محل انتقامگیری، طعنهزنی و افترا باشد. جای تعجب است کسی که خدا را قبول دارد و به آخرت اعتقاد دارد چرا چنین کارهایی را انجام میدهد؟ مسلمانی فقط به نماز خواندن و روزه گرفتن و رفتن به حج خلاصه نمیشود، بلکه رعایت حقوق انسانها، حیوانات و حتی گیاهان و محیط زیست از وظایف اسلامی و انسانی ما هستند.
شکنجه و اعتراف اجباری از نظر شرعی حرام است
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید شکنجه و اعتراف گرفتن با توسل به زور از کسانی که پرونده مواد مخدر دارند یا به دلایل سیاسی دستگیر میشوند را از نظر شرعی حرام دانسته و گفتند: مجوزی از قرآن و سنت برای گرفتن اعتراف اجباری وجود ندارد و هر کسی که دستور شکنجه زندانیان را بدهد روز قیامت مورد مؤاخذه قرار خواهد گرفت. زیرا اسلام دستور داده است که با اسیران به نیکی رفتار شود و حرمت افراد حفظ شود. دستدرازی به زن و مرد حرام قطعی است و هیچ مقامی نمیتواند حرام خدا را حلال قرار بدهد و شکنجه کسی را جایز بگرداند. هیچ قاضی نمیتواند حکم شکنجه برای گرفتن اعتراف را صادر کند. شکنجه افراد در هیچ یک از دوران رسول گرامی اسلام و خلفای راشدین سابقه نداشته و از نظر شرعی جایز نیست.
شکنجه زندانیان خدمت به نظام نیست، خیانت است
امام جمعه اهل سنت زاهدان با اشاره به گزارش رسانهها درباره درگذشت یک زندانی بر اثر شکنجه گفتند: با کسانی که مرتکب چنین کاری شدهاند باید برخورد شود و این افراد باید پاسخگو باشند. عدهای تصور میکنند با این کارها به ملت و نظام و دولت خدمت میکنند اما این خیانت است.
به گروگانگیران باج ندهید
ایشان با اشاره به افزایش آمار گروگانگیری از مردم خواستند برای مقابله با این پدیده به گروگانگیران باج ندهند. و افزودند: گروگانگیری و باجخواهی در کجای دین آمده است و انسانیت کسانی که دیگران را بخاطر پول گروگان میگیرند و دست و پایشان را میبندند کجاست؟ چگونه انسانی را به ناحق گروگان میگیرند و از خانواده او مطالبه پول میکنند؟ چنین پولی تبدیل به سرطان میشود و زندگی و زن و بچههای افرادی که این کارها را میکنند، نابود میکند و سبب مجازات جهنم در آخرت میشود. راهزنی، سرقت و باجخواهی و مردمآزاری اعمال نیک انسان را نیز بر باد میدهد.
خواسته مردم تعقیب و مجازات گروگانگیران است
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید امنیت را مسأله مهمی عنوان کرده و بر ضرورت حفظ امنیت استان تاکید کردند و افزودند: امنیت علاوه بر اینکه مسئولیت مردم و معتمدین است، وظیفه دولت است. تا کنون کسی بخاطر گروگانگیری دستگیر نشده است و خواسته مردم تعقیب و دستگیری و مجازات این افراد است. امنیت به نفع همه است.
انتقادها را تحمل کنید
ایشان مسئولان و مردم را توصیه به انتقادپذیری کرده و گفتند: اخیرا یکی از ائمه جمعه اهل سنت در خراسان جنوبی به علت انتقادهایی که داشته، از امامت جمعه عزل شده است. در شهرهای خراسان جنوبی و رضوی تا کنون حتی یک فرماندار اهل سنت منصوب نشده است و اگر انتقادی صورت میگیرد باید شنیده شود و مسائل با مذاکره و گفتمان حل شوند. مردم شهرهایی که در خراسان دارای اکثریت اهل سنت هستند معتقدند که گرفتار تبعیض هستند و خواستار انتصاب بخشداران و فرماندارانی از میان اهل سنت هستند و اگر انتقادی میکنند مسئولان باید آن را تحمل کنند زیرا این مردم مشکل دارند و حق به جانب هستند. همه باید از انتقاد سازنده استقبال کنند. ما امیدواریم مولوی پارسا که یکی از علمای جوان و مفید جامعه هستند، مجددا به امامت برگردند.
شکوه و انسجام صفوف نمازهای جمعه و عید، حیاتی است
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید با اشاره به میراث ماندگار مولانا عبدالعزیز در برگزاری باشکوه نمازهای جمعه و عید، خواستار تجمیع نمازهای جمعه و عید و پرهیز از تعدد برگزاری این مراسم در سطح شهر شدند و گفتند: تجمیع نمازهای جمعه باعث شکوه و انسجام و وحدت صفوف که حیاتی و مهم است و رضایت خداوند متعال را در پی دارد، میشود.
ایشان در پایان از شهرداری و شورای شهر زاهدان و انتظامات مسجد مکی و همه اداراتی که در برگزاری هر چه بهتر نماز عید و برقراری آرامش و امنیت همکاری کردهاند قدردانی کردند.