شیخالاسلام مولانا عبدالحمید، سهشنبه (11 بهمن 1401) در دیدار با مجروحان حادثۀ جمعه خونین زاهدان، خاطرنشان کردند: اگر مسئولان امر با «صداقت» وارد میشدند و «واقعیت» را میگفتند و «شفافسازی» میکردند و اگر مسئولان ردۀ بالا این جنایت را «محکوم» و عاملان و آمران این جریان را «مجازات» میکردند، قلب مردم تسلی میشد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه اهل سنت زاهدان، مولانا عبدالحمید در این دیدار که در مسجد جامع مکی زاهدان برگزار شد، از دیدار با مجروحان حادثۀ جمعه خونین ابراز خرسندی کردند و گفتند: بسیار خوشحال هستم که شما عزیزان را از نزدیک بهصورت دستهجمعی زیارت میکنم. البته این وظیفۀ بنده بود که شخصا خدمت تکتک شما و خانوادههای شهدای این حادثه برسم.
ایشان در ادامه گفتند: حادثۀ جمعه خونین زاهدان در نوع خودش اتفاق و ظلمی کمنظیر در دنیا بود. در این حادثه نزدیک به صد نفر شهید و بیش از سیصد نفر هم مجروح شدند؛ درحالی که این افراد که صرفا برای ادای نماز جمعه آمده بودند، در صحن مصلی مورد هدف قرار گرفتند و از چهار طرف با آمادگی قبلی به سمت این مردم شلیک شد.
مولانا عبدالحمید ادامه دادند: در این حادثه علاوه بر اهانت به نماز و خانۀ خدا، مردم نیز هدف گلوله قرار گرفتند و حقشان ضایع شد و مورد ظلم بزرگی قرار گرفتند. اما در خصوص رسیدگی به این حادثه، مردانه رفتار نشد که مقصرین به اشتباهات خودشان اعتراف کرده و از مردم عذرخواهی کنند.
ایشان در ادامه گفتند: مردم ما هنوز نمیدانند چرا چنین جنایتی در حقشان صورت گرفته است. مأمورانی که مردم را زدهاند میگویند به ما دستور داده شده؛ کسانی که این دستور را دادهاند چرا از آنها سؤال نمی شود؟ بسیار دردآور و تعجببرانگیز است کسانی که وظیفه دارند برای حفاظت از جان و مال مردم کشته بشوند، خودشان مردم را بزنند و بکشند.
ایشان ادامه دادند: واقعا کسی که مرتکب هیچ جرمی نشده و کار خلاف قانونی انجام نداده، بلکه فقط برای ادای نماز و عبادت آمده اما مورد هدف گلوله قرار گرفته است با چه چیزی میخواهد خودش را توجیه کند؟ کسانی که عزیزانشان را از دست دادهاند و یا مجروح شدهاند با چه چیزی میتوانند خودشان را تسلی بدهند؟
مولانا عبدالحمید خاطرنشان کردند: «صداقت» میتوانست سبب تسلی خانوادههای شهدا و مجروحین بشود. اگر مسئولان امر با صداقت وارد میشدند و واقعیت را میگفتند و شفافسازی میکردند و اگر مسئولان ردۀ بالا این جنایت را محکوم میکردند و عاملان و آمران این جریان را میگرفتند و مجازات میکردند، قلب مردم تسلی میشد و مردم این دیار که به گذشت و مردانگی معروف هستند، گذشت خودشان را نشان میدادند.
ایشان در ادامه گفتند: بعد از حادثه جمعه خونین خطر آن بود که فتنهای ایجاد شود و جوی خون به راه بیفتد، که بحمدالله و به فضل الله تعالی جلوی خونریزی بیشتر گرفته شد تا اینکه مشخص بشود چه کسانی و چرا مردم ما را زدند. امروز الحمدلله این موضوع مشخص شده است که مردم بیگناه و بدون هیچ جرمی زده شدهاند. این را بسیاری از مسئولان حتی رهبری هم مطلع شدهاند که این مردم بدون دلیل زده شدهاند. شنیدهایم که رهبری دستور دادهاند که در این قضیه حق مراعات بشود، اما متاسفانه هنوز دستور رهبری را اجرا نکردهاند.
مجازات عاملان و آمران حادثۀ زاهدان حق بنده نیست که ببخشم؛ حق کسانیست که در این حادثه کشته و مجروح شدهاند
امامجمعه زاهدان در ادامه خطاب به مجروحان حادثۀ جمعه خونین گفتند: مدت مدیدی است که قصد داریم با شما عزیزان دیداری داشته باشیم و شما را توصیه به صبر و استقامت کنیم و همچنین به شما بگوییم که موضوع شما در حال پیگیری است و ما امیدواریم که شما به حقتان که مجازات عاملان و آمران و جبران خسارتها است، برسید.
ایشان ادامه دادند: کسانی که شکایت کردهاند کار خوبی کردهاند و کسانی که شکایت نکردهاند شکایت کنند. تلاش همۀ ما این است که حق شما ضایع نشود. اگرچه شنیدهایم که دستور رسیدگی به این قضیه داده شده و دادگاه ویژهای هم برای این موضوع تشکیل شده است. اما باز هم میشنویم که پارتیبازی هم هست و بسیاری از افراد طرف مقابل که دارای مقام و درجه هستند، در جلسات دادگاه حاضر نمیشوند، ولی تعدادی از مأمورین بازداشت هستند و تعدادی هم احضار شدهاند.
مولانا عبدالحمید خاطرنشان کردند: البته امید ما به الله تعالی است که «حق» نام دارد و حامی حق هم است. از پروردگارمان امید داریم که این موضوع را به حق فیصله کند و مجرمین مجازات شوند. شما مظلوم هستید و الله تعالی نمیگذارد حق مظلوم ضایع بشود.
ایشان در ادامه گفتند: این جرم در حق بنده اتفاق نیفتاده است که بنده بخواهم مجرمین را ببخشم، بلکه این حق متعلق به تمام برادران و خواهرانی است که در این حادثه شهید یا زخمی شدهاند. بسیاری از نمازگزاران در این حادثه شهید شدهاند، بسیاری دیگر مجروح و نابینا و قطع نخاع شدهاند و برخی هم دست یا پای خودشان را از دست دادهاند. آمارها حاکی از آن است که در این حادثه پانزده نفر بینایی خودشان را از دست دادهاند. در این حادثه کودکان و سالخوردگان و افراد در سنین مختلف شهید و زخمی شدهاند.
الحمدلله ما امروز به خاطر «صبر» و «فریادزدن حقمان» سربلند هستیم
امامجمعه زاهدان در ادامه افزودند: ما این را ترجیح دادیم که در جامعه هرجومرج نشود و زندگی مردم آسیب نبیند و حق خودمان را از راههای قانونی پیگیری کنیم. بودند کسانی که این روش را نمیپسنیدند و میگفتند راه قانونی جواب نمیدهد. گفتیم اگر قانون جواب ندهد به خدا متوسل میشویم. امروز از این بابت خوشحال و سربلندیم که صبر کردیم و مظلوم شدیم، ولی ظالم نشدیم و جلوی هیچکسی شرمنده هم نیستیم. الحمدلله ذلیل هم نیستیم، زیرا حق خودمان را فریاد زدیم. ما امروز جلوی همسایههای خودمان در این شهر نیز شرمنده نیستیم و الحمدلله جلوی فتنه و آتشی را که دیگران روشن کردند و خدا میداند چه اهدافی را دنبال میکردند، با یاری پروردگار گرفته شد.
مولانا عبدالحمید در ادامه گفتند: امروز در کشور ما مشکلات، تبعیض، فقر، بیعدالتی و فشارهای مذهبی وجود دارد. ما اعتقادی به تخریب اموال عمومی یا دولتی نداریم، اما معتقدیم نباید معترضین مورد هدف قرار بگیرند و کشته یا زخمی بشوند، بلکه باید حرف معترضین شنیده شود و مورد رسیدگی قرار بگیرد.
مولانا عبدالمجید مرادزهی انسان خیرخواهی است/ مصاحبۀ مولانا عبدالمجید با رسانهها «مجوز قرآنی» دارد
مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنانشان به بازداشت مولانا عبدالمجید مرادزهی اشاره کردند و گفتند: مولانا عبدالمجید انسان خیرخواهی است و از مظلوم دفاع کرده است. ایشان فقط با بعضی رسانهها مصاحبه کرده و همراه با رعایت جانب احتیاط، درد و رنج مردم را گفته است. به مولانا عبدالمجید قبلا تذکر داده شده که با رسانهها مصاحبه نکند، ایشان گفته که اهلسنت در کشور رسانه ندارند و صداوسیمای کشور حرف آنها را بازتاب نمیدهد. گفته است که اگر ما در داخل کشور رسانهای میداشتیم یا رسانه های دولتی حرف ما را بازتاب می دادند، نیازی نبود با دیگر جاها مصاحبه کنیم.
ایشان ادامه دادند: الله تعالی در آیۀ «لایحب الله الجهر بالسوء إلا من ظلم» به مظلوم اجازه داده که صدای خودش را بلند کند. به نظر بنده نباید مانع کسی شد که الله تعالی به او اجازه داده است. لذا کاری را که مولانا عبدالمجید انجام داده مجوز شرعی و قرآنی دارد.
امامجمعه زاهدان گفتند: شخصی که نسبت به او و مردمِ جامعهاش ظلم شده میتواند فریاد بزند. شما نزدیک به صد نفر را کشتید و بیش از سیصد نفر را زخمی کردید؛ حالا اگر کسی این درد را فریاد بزند، شما از دیدگاه قرآنی حق ندارید از این کارش جلوگیری کنید.
ایشان تاکید کردند: مسئولان قضایی و سیاسی این موضوع را مدنظر داشته باشند که به اذعان خودِ مسئولان، در زاهدان ظلم بزرگی اتفاق افتاده است. لذا امیدواریم مولانا عبدالمجید و سایر زندانیان حوادث اخیر آزاد بشوند. در مناطق کردنشین نیز برخی از علما را بازداشت کردهاند که امیدواریم آنها نیز آزاد بشوند. برای مولانا گرگیج نیز مشکلاتی پیش آمده که امیدواریم حل شوند.
مولانا عبدالحمید خاطرنشان کردند: مسئولان باید سعی کنند مشکلات را حل کنند. افزایش مشکلات، سبب افزایش گرفتاریها و افزایش فریاد و اعتراض مردم میشود.