شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید صبح پنج‌شنبه 7 آبان 1394 (15 محرم 1437) زاهدان را به مقصد چابهار و شرکت در جلسه مدیران مدارس دینی اهل‌سنت استان سیستان‌بلوچستان ترک کردند.
مولانا عبدالحمید در این سفر، که تا ظهر سه‌شنبه 12 آبان (20 محرم) ادامه داشت، علاوه بر شرکت در نخستین نشست مدیران مدارس دینی وابسته به شورای هماهنگی در سال تحصیلی جاری، با مردم برخی دیگر از مناطق جنوب استان سیستان‌وبلوچستان دیدار و در چند همایش دانش‌آموختگی نیز شرکت کردند.
*همایش دانش‌آموختگی مکتب خواهران خدیجة‌الکبری- جکیگور
همایش دانش‌آموختگی مکتب خواهران حضرت خدیجة‌الکبری روستای “جکیگور”، از توابع شهرستان سرباز، عصر پنجشنبه 7 آبان با حضور علمای برجستۀ استان، اساتید و طلاب، دانشگاهیان، فرهنگیان و عموم مردم منطقه برگزار شد.
شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید طی سخنانی در این همایش اظهار داشتند: در عصر و زمانی که زندگی می‌کنیم بشر به پیشرفت و ترقی در عرصه‌های گوناگون دست یافته‌ است و برای راهنمایی ملت‌ها و دولت‌ها اتاق‌‌های فکر تشکیل شده و سمینار و کنفرانس برگزار می‌شود، اما تمام این تلاش‌ها برای ساختن زندگی دنیاست و بشر از اصلاح و تزکیۀ خودش غافل است.
ایشان در ادامه افزودند: متاسفانه در عصر حاضر بشریت به مریضی غفلت و خدافرموشی مبتلاست و در فکر تزکیه و اصلاح خویش نیست. درحالی‌که قبل از هر چیز باید انسان صفات رذیله‌ای از قبیل حب مال و مقام، حسد، کینه و… را از درونش بزداید. مسلمانان به‌خاطر گناه و نافرمانی از دستورات پروردگار با عذاب‌های گوناگون همچون سیل، زلزله و طوفان گرفتار می‌شوند، از خانه و کاشانه آواره شده و به کشورهای اروپایی پناهنده می‌شوند. این سنت الهی است که علاوه بر کفار، مسلمانانی که از دستورات شریعت غافل باشند را نیز به عذاب گرفتار می‌کند.
مولانا عبدالحمید مسلمانان را به «حرکت در مسیر قرآن و سنت» توصیه کردند و گفتند: دین اسلام نظام کاملی است که در تمام شئونات زندگی برنامه دارد. مسیر ما باید مسیر اسلام، قرآن و تعالیم زیبای رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم باشد. به‌جز مسیر اسلام سایر راه‌ها و مسیرها باطل و مردود هستند. دوری از قرآن و سنت دلیل تمام مشکلات و چالش‌های امروزی مسلمانان است.
ایشان افزودند: دین اسلام آخرین دین و مایۀ شرف، عزت، ترقی و آبادانی دنیا و آخرت ماست؛ دینی است که ملت‌های بدنام را نیک‌نام، بی‌تاریخ را صاحب تاریخ و جهنمیان را بهشتی می‌کند. این دین سعادت دنیا و آخرت ما را تضمین می‌کند. صحابه از مسیر همین دین به آن جایگاه والا رسیدند. اما افسوس که مسلمان امروزی از دین غافل‌اند و به‌جای اتباع از دستورات شریعت، به محبت مال و منال دنیا دل بسته‌اند، درحالی‌که محبت دنیا محور تمام گناهان است.
ریاست شورای هماهنگی مدارس دینی اهل‌سنت استان در ادامه ضرورت تعلیم و آموزش فرزندان را مورد تاکید قرار دادند و گفتند: پیشرفت جوامع بشری در توجه به علم و دانش است. لذا در زمینۀ فراگیری قرآن و آموزش‌های دینی و عصری فرزندان‌مان برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کنیم. ما باید در زمینۀ علم با سایر ملت‌ها، اقوام و مذاهب رقابت کنیم.
ایشان تاکید کردند: نباید در بلوچستان شاهد افت تحصیلی باشیم. توجه داشته باشید که داشتن آینده‌ای روشن در توجه به علم و دانش در کنار عمل به دستورات شریعت است. الحمدلله فضای کشور ما فضایی دینی است. از این فضا استفاده کنیم و خود را بسازیم.
شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنان‌شان در همایش دانش‌آموختگی مکتب خدیجة‌الکبری جکیگور، ضمن ابراز خرسندی از «تغییر نگاه دولت و توجه به استان سیستان‌وبلوچستان»، بر لزوم حفظ امنیت تاکید کردند و گفتند: در شرایطی که نگاه دولت در استان سیستان‌وبلوچستان تغییر کرده است و این استان از استانداری لایق و توانمند برخوردار است، حفظ اخوت و امنیت اهمیت ویژه‌ای دارد.
ایشان در پایان خاطرنشان کردند: این اعتقاد بنده است که امنیت منطقه حفظ شود، زیرا در سایه امنیت است که می‌توانیم تعلیم و عبادت را پیش ببریم و مسائل را از راه گفتمان دنبال کنیم. مسئولین نیز باید مردم را به گفتمان تشویق کنند. اختلاف و دودستگی مایه بدنامی می‌شوند و بر مشکلات می‌افزایند.
تجلیل از 8 تن از خواهران دانش‌آموختۀ مکتب خدیجة‌الکبری جکیگور و 7 تن از حافظان مدرسه رحمانیه این روستا پایان‌بخش این همایش معنوی بود.
*سخنرانی در مراسم نماز جمعه اهل‌سنت چابهار
شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید پس از پایان همایش دانش‌آموختگی در جکیگور، این روستا را به مقصد چابهار ترک کردند.
مولانا عبدالحمید با حضور در مراسم نماز جمعه اهل‌سنت چابهار، در جمع نمازگزاران به ایراد سخن پرداختند. ایشان در سخنان خود پس از تلاوت آیه «وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلاَّ لَعِبٌ وَلَهْوٌ وَلَلدَّارُ الآخِرَةُ خَيْرٌ لِّلَّذِينَ يَتَّقُونَ أَفَلاَ تَعْقِلُونَ» به هدف خلقت انسان‌ها اشاره کردند و گفتند: بسیاری از انسان‌ها شیفته و دل‌باختۀ دنیا شده‌اند و تمام سعادت و خوشبختی خودشان را در به‌دست آوردن متاع دنیوی می‌دانند، درحالی‌که قرآن مجید، از زندگی دنیا به “بازی” تعبیر می‌کند. یعنی همان‌گونه که بازی، انسان را دلگرم و به خود مشغول می‌کند، اما بسیار کوتاه و محدود است، زندگی دنیا نیز بسیار محدود بوده و روزی به پایان می‌رسد و انسان‌ها باید به پیشگاه رب‌العالمین حاضر شوند.
ایشان در ادامه افزودند: نعمت‌های بهشت و سعادت در آخرت غیرقابل مقایسه با نعمت‌ها و خوشی‌های این دنیا هستند. نعمت‌های آخرت، بر خلاف نعمت‌های دنیا، کاملا پایدار و همیشگی هستند. لذا انسان‌ها باید برای رسیدن به سعادت اخروی و نعمت‌های همیشگی بهشت با یکدیگر رقابت کنند.
مدیریت دارالعلوم زاهدان خاطرنشان کردند: تلاش برای دنیا باید در حد ضرورت و نیاز باشد و نباید وابسته دنیا شد و آخرت را رها کرد. قرآن عظیم‌الشأن کسانی را که فقط به منافع دنیا قانع هستند سرزنش می‌کند و به انسان‌ها گوش‌زد می‌کند که آخرت برای آنان بهتر است. البته دین اسلام مسلمانان را به توجه به علوم دنیوی و پیشرفت‌های صنعتی و تکنولوژی روز نیز توصیه می‌کند.
امام جمعه اهل‌سنت زاهدان در ادامه، اوضاع بحرانی کشورهای اسلامی را «نشانۀ خشم و غضب پروردگار» دانستند و گفتند: مشکلاتی که امروزه مسلمانان در کشورهای اسلامی با آنها مواجه‌‌اند نتیجۀ خشم و نارضایتی پروردگار از مسلمانان است. بشر امروز به‌خاطر فاصله گرفتن از قرآن و تعالیم زیبای رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم با بن‌بست مواجه شده است.
مولانا عبدالحمید در پایان این بخش از سخنان‌شان علاوه بر تاکید بانوان بر رعایت حجاب و پوشش اسلامی، عموم مردم را به عمل به دستورات قرآن و سنت در تمام زمینه‌ها و در هر شرایطی تاکید و توصیه نمودند.
شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در پایان به بیان برخی مسایل روز پرداختند. ایشان مواردی از قبیل «ضرورت نگاه ملی مسئولین»، «دفاع اهل‌سنت از تمامیت ارضی کشور»، و «توجه به حقوق قانونی جامعه اهل‌سنت ایران» را مورد تاکید و یادآوری قرار دادند.
*ما ایران را خانه خود و دفاع از تمامیت ارضی آن را وظیفه خود می‌دانیم
شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، در مراسم نماز جمعه اهل‌سنت چابهار (8 آبان 1394) گفتند: این خواستۀ تک‌تک ملت ایران بوده است که نگاه‌ها ملی شوند و به همه اقوام و مذاهب در ایران به‌عنوان ایرانی نگریسته شود و منافع همه آنها تأمین شود، زیرا همه این اقوام و مذاهب متعلق به وطن ایران هستند که اگر این وطن مورد خطر و تهدید قرار گیرد، همۀ اقوام و مذاهب برای دفاع از کشور با یکدیگر متحد خواهند شد.
ریاست شورای هماهنگی مدارس دینی اهل‌سنت استان سیستان‌وبلوچستان خاطرنشان کردند: ما اهل‌سنتِ ایران هستیم که سرزمین ایران متعلق به ماست؛ تهران و اصفهان و مشهد و شیراز و وجب‌ به ‌وجب این سرزمین متعلق به ماست. ما ایران را خانۀ خود و دفاع از تمامیت ارضی این سرزمین را وظیفه و حق خود می‌‌دانیم؛ همان‌طور که در هشت سال دفاع مقدس از این سرزمین دفاع کردیم و شهید دادیم. کسانی گمان نکند که ما به‌خاطر تفاوت‌های قومی و مذهبی به کسی اجازۀ تعرض به خاک کشورمان را می‌دهیم. ما هرگز این اجازه را نمی‌دهیم.
مدیریت دارالعلوم زاهدان در ادامه از اوضاع کنونی کشور ابراز خرسندی کردند و گفتند: الحمدلله امروز در کشور ما شرایط بسیار خوبی حاکم است. همان‌طور که نگاه رهبر معظم انقلاب نگاهی ملی است، ریاست محترم جمهور و دولت تدبیر و امید نیز نگاهی ملی دارند. وجود افراد بومی و محلی در منطقۀ آزاد چابهار، فرماندار چابهار گرچه بومی نیست اما فردی دلسوز است، و همچنین تعیین مدیران بومی در برخی دانشگا‌ه‌های استان دلیلی بر نگاه ملی دولت تدبیر و امید است، زیرا در گذشته چنین اتفاقاتی نیفتاده است.
امام جمعه اهل‌سنت زاهدان از اقدامات مهندس علی اوسط هاشمی، استاندار سیستان‌وبلوچستان، نیز اظهار خرسندی کردند و گفتند: استاندار سیستان‌وبلوچستان دارای نگاهی ملی و فکری بسیار وسیع است. به‌طوری که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در این استان استانداری با این وسعت نظر نداشته‌ایم که برایش شیعه و سنی و فارس و بلوچ و سیستانی و… تفاوتی نداشته باشد.
مولانا عبدالحمید در ادامه از راه‌اندازی منطقه آزاد سیستان به عنوان «اتفاقی نادر در استان» یاد کردند و اظهار داشتند: راه‌اندازی منطقه آزاد سیستان یکی از اتفاقات نادر در استان سیستان‌وبلوچستان است. به نظر بنده این اقدام مؤثرترین خدمتی است که در حق مردم منطقه سیستان انجام گرفته است، به‌ویژه در شرایطی که سیستان با بحران آب مواجه است. همه این‌ها علامت آن است که نگاه دولت تدبیر و امید، نه‌تنها سخت‌گیرانه و تنگ‌نظرانه نیست، بلکه بسیار وسیع و دوراندیشانه است.
ایشان در ادامه به بیان پاره‌ای از انتظارات جامعه اهل‌سنت ایران از مسئولین پرداختند و تصریح کردند: همان‌طور که ما برای دفاع از ایران اسلامی آماده هستیم، از مسئولین نیز متقابلا انتظار داریم حقوق قانونی ما را رعایت کنند. ما در هر نقطه از ایران که باشیم، برخورداری از آزادی‌های مذهبی و برگزاری مراسم دینی و مذهبی و تعلیم فرزندان جزو حقوق قانونی ما هستند که باید مراعات شوند.
ایشان در ادامه افزودند: انتظار ما آن است که درهای مسئولین همواره بر ما باز باشد و ما بتوانیم مسئولان ردۀ اول مملکت را ملاقات کنیم و مشکلات و دردهای مردم منطقه را با زبان و تعبیر خودمان به مسئولین بگوییم.
عالم برجستۀ اهل‌سنت ایران افزودند: ما همواره گفته‌ایم که افراد افراطی و تندرو در میان شیعه و سنی وجود دارند، اما انتظار ما آن است که افراطیون هیچ طرفی نتوانند به طرف دیگر تعرض کنند و فضا را آلوده کنند. امروزه جهان اسلام از افراط‌گرایی رنج می‌برد و با مشکلات مواجه است.
ایشان علمای شیعه و سنی را نیز مورد خطاب قرار دادند و گفتند: انتظار ما از علمای شیعه و سنی آن است که جهان را ببینند و دیدگاه خود را وسیع کنند و گرفتار تنگ‌نظری نباشند. علما در هر جامعه مورد احترام همه افراد آن جامعه هستند. لذا همه ما باید شرایط را در نظر بگیریم.
مولانا عبدالحمید در ادامۀ سخنان‌شان در مراسم نماز جمعه اهل‌سنت چابهار، «حفظ امنیت در منطقه» را مورد تاکید قرار دادند و گفتند: تاکید و توصیه بنده به همه شما آن است که امنیت منطقه را حفظ کنید، زیرا امنیت بسیار حیاتی و مهم است. مساجد، دانشگاه‌ها، تجارت، فرهنگ، کشاورزی و همه امور جامعه بستگی به امنیت دارد.
ایشان بر حفظ وحدت نیز تاکید کردند و خاطرنشان نمودند: ما باید وحدت را نیز مراعات کنیم. ما معتقدیم که جهان اسلام باید امت واحده باشد. الله تعالی می‌فرماید: «و أن هذه أمتکم أمة واحدة» اختلاف و تفرقه در هر جامعه‌ای که باشد آن جامعه را متضرر می‌گرداند. ایجاد تفرقه و درگیری بین اقوام و مذاهب اسلامی جزو طرح‌ها و آرزوهای اسرائیل غاصب و ابرقدرت‌های جهان است.
امام جمعه اهل‌سنت زاهدان در بخش دیگری از سخنان‌شان اشاره‌ای هم به اوضاع بحرانی کشورهای اسلامی داشتند و گفتند: اوضاع جهان اسلام، به‌ویژه اوضاع آوارگان مسلمان که راهی کشورهای اروپایی هستند، بسیار دردآور و تأسف‌بار است. هیچ انسان آزاده‌ای نیست که از مشاهده اوضاع مسلمانان در کشورهای بحران‌زده و اینکه از زمین و هوا قتل‌عام شده و بی‌خانمان می‌شوند متألم نگردد.
ایشان بر لزوم «مذاکره و گفتمان» برای حل مشکلات تاکید کردند و گفتند: مسلمانان باید کنار یکدیگر بنشینند و مسایل و مشکلات‌شان را با مذاکره و گفتمان و تشکیل دولت‌های ملی و فراگیر حل‌و‌فصل کنند.
شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در پایان اظهار امیدواری کردند مسلمانان و سران کشورهای اسلامی به منافع اسلام و مسلمین بیندیشند و به فکر یک زندگی مسالمت‌آمیز باشند.

 

ادامه دارد…

چاپ

2851 بازدید

منتشر شده در تاریخ : 10 آذر, 1394


تمامی حقوق طرح برای پایگاه اطلاع رسانی دفتر شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید محفوظ است. Copyright ©