مولانا عبدالحمید در مراسم دانش‌آموختگی مکتب حضرت خدیجة‌الکبری دهستان "ابتر":

شناخت و معرفت پروردگار بالاترین توسعه‌یافتگی است

شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید طی سخنانی در مراسم دانش‌آموختگی مکتب حضرت خدیجة‌الکبری دهستان “ابتر” از توابع شهرستان ایرانشهر، که شامگاه سه‌شنبه 20 مرداد 1394 (25 شوال 1436) برگزار شد، شناخت و معرفت الهی را بزرگترین پیشرفت و توسعه‌یافتگی دانستند.
ایشان در سخنرانی خویش پس از مقایسه‌ای کوتاه بین «زندگی مادی» و «زندگی معنوی» اظهار داشتند: زندگی واقعی، زندگی معنوی است؛ زندگی معنوی زندگی‌ای شرافتمند و معنادار است که در پرتو آن تعلق انسان با الله تعالی برقرار می‌شود. انسانی‌که زندگی معنوی دارد، انسانی زنده و با روحیه است، اما کسانی‌که فقط به زندگی مادی پرداخته و توجه دارند، مرده‌اند و نزد الله خوار و ذلیل هستند. هر ملتی که اطاعت الله را بکند آن ملت زنده است.
مدیریت دارالعلوم زاهدان افزودند: انسان‌هایی که از زندگی معنوی برخوردار بوده و جسم و روح خود را ساخته‌اند به چنان شرافتی نایل می‌شوند که اگر دعا کنند خداوند دعای آنها را اجابت می‌کند و اگر قسم بخورند خداوند آنها را در قسم‌شان صادق می‌گرداند. این گروه از انسان‌ها در دنیا با عزت و سربلندی زندگی می‌کنند و در آخرت کامیاب و سعادتمند هستند.
امام جمعه اهل‌سنت زاهدان در ادامه خاطرنشان کردند: تذکرۀ انبیاء، صحابه و اهل بیت و کسانی که در هر حال فرمانبردار پروردگار بوده‌اند ایمان انسان را تقویت می‌کند. انبیاء و اولیای الهی به هر جایگاهی که رسیده‌اند در نتیجۀ بندگی و عبادت پروردگار بوده است. هر کس الله را در دل خود بیاورد و فرمان رسول‌الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم را اطاعت کند خداوند او را در بهشت، مقام و درجه و عزت می‌دهد.
مولانا عبدالحمید با اشاره به عملکرد صحیح صحابه اظهار داشتند: صحابۀ آن‌حضرت صلی‌الله‌علیه‌وسلم انسان‌های زنده، وارسته و فرهیخته‌ای بودند که با قدرت ایمان، اخلاص، اخلاق و عملکرد صحیح دنیا را متأثر کردند و دین اسلام را به جهانیان عرضه نمودند.
ایشان در ادامه افزودند: عزت در مال و قدرت و پست و مقام و طایفه نیست، بلکه ایمان، اخلاص و عمل و اخلاق نیک بالاترین قدرت برای یک قوم است. شناخت و معرفت پروردگار بالاترین توسعه‌یافتگی است. لذا باید به خدا دل ببندید. دنیا برای شما خلق شده است؛ آن را بسازید و مدیریت کنید، ولی به‌خاطر منافع دنیوی، آخرت را فراموش نکنید. هر ملتی که گرفتار گناه و معصیت باشد، ملت ضعیفی است و در معرض قهر و غضب الهی قرار دارد.
ریاست شورای هماهنگی مدارس دینی اهل‌سنت استان، گناه و غفلت را عامل اصلی گرفتاری و بحران در کشورهای اسلامی دانستند و اظهار داشتند: تمام بحران‌ها و مشکلاتی که امروز در کشورهای اسلامی مشاهده می‌شود نتیجۀ نافرمانی و غفلت مسلمانان و ناراضگی پروردگار است. قهر و غضب الهی ملت‌های قوی را ضعیف و نابود می‌گرداند.
ایشان در ادامه تزکیه و خودسازی را مورد تاکید قرار دادند و گفتند: بالاترین سازندگی، سازندگی و اصلاح خودِ انسان است. اگر خود را اصلاح و تزکیه کنیم و زندگی و عملکرد ما اسلامی باشد الله تعالی به ما عزت و سربلندی عنایت می‌فرماید. وقتی ما تسلیم خدا شویم دنیا تسلیم ما می‌شود، و اگر ما خدا را نافرمانی کنیم دنیا و حتی زن و فرزند از ما نافرمانی می‌کنند.

 

*رمز پیشرفت ملت‌ها در فراگیری علم و دانش است
شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در ادامۀ سخنان خویش بر ضرورت فراگیری علوم دینی و دانشگاهی تاکید کردند و گفتند: هیچ ملتی بدون تعلیم و آموزش به جایی نمی‌رسد. رمز پیشرفت ملت‌ها در فراگیری علم و دانش است. فرزندان ما باید هم قرآن بیاموزند و هم به دانشگاه بروند. باید برای تعلیم مردان و زنان اهتمام و برنامه‌ریزی شود.
ایشان در ادامه افزودند: جامعۀ ما باید علمای حقانی، تحصیل‌کرده، مسئول، متدین و متعهد داشته باشد. اگر می‌خواهیم زندگی شرافتمدانه و سعادتمندی داشته باشیم باید تحرک و تلاش داشته باشیم. باید در مقابل انواع گناهانی که در جامعه وجود دارند موضع‌گیری شده و با آنها مقابله شود.
*مسئولین جلوی اِعمال سلیقه‌ها را بگیرند
امام جمعه اهل‌سنت زاهدان در پایان سخنان‌شان وحدت و امنیت را مورد تاکید قرار دادند و گفتند: وحدت، انسجام و امنیت بسیار مهم هستند. شیعه و سنی و تمام اقشار جامعه باید وحدت را مراعات کنند و مسئولین هم باید از این وحدت پاسداری نمایند. ممکن است بعضی‌ها با اعمال سلیقه بخواهند وحدت را خدشه‌دار کنند، لذا از مسئولین و از دولت تدبیر و امید انتظار است که جلوی اعمال سلیقه‌ها بایستند.

چاپ

1509 بازدید

منتشر شده در تاریخ : 9 آذر, 1394


تمامی حقوق طرح برای پایگاه اطلاع رسانی دفتر شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید محفوظ است. Copyright ©