مولانا عبدالحمید در بخشی از سخنانشان در مراسم امروز نماز جمعه اهل‌سنت زاهدان با اشاره به روز جمهوری اسلامی، ضمن گرامی‌داشت این روز، اظهار داشتند: روز 12 فروردین روزی‌ است که ملت ایران پای صندوق‌های رأی رفته و به نظام جمهوری اسلامی به عنوان سیستم حکومتی ایران رأی مثبت دادند. این اقدام ملت به معنای آن‌ست که ملت می‌خواهد سرنوشت خود را در دست گرفته و مسئولین خود را از طریق انتخابات، انتخاب نماید.

امام جمعه اهل‌سنت زاهدان خاطرنشان کردند: جمهوریتِ مورد تائید ملت ایران، جمهوریت از نوع غربی نیست، بلکه جمهوریت از نوع اسلامی است؛ یعنی قوانین و مقررات اسلام برای ملت ایران مهم است، و این نوع جمهوریت، بهترین نوع سیستم حکومتی است که ملت ایران آن را برای خود انتخاب نمود.
خطیب جمعه اهل سنت زاهدان به انتخاب اعضای خبرگان و تدوین قانون اساسی اشاره کردند و گفتند: بعد از 12 فروردین همچنین خبرگان ملت انتخاب شدند تا قانون اساسی کشور را بر اساس اسلام پایه‌ریزی و تدوین نمایند. خبرگان ملت نیز قانون اساسی را تدوین کردند که، پس از رفراندوم قانون اساسی، از آن زمان تا کنون کشور بر اساس آن قانون اداره می شود.
ایشان در ادامه افزودند: قانون اساسی بسیار مهم و از دستاوردهای انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی است، اما آنچه در حال حاضر مهم است اجرای دقیق و صحیح این قانون است. اجرای قانون اساسی مایه بقای نظام جمهوری اسلامی است، قانون اساسی جزو میثاق ملی ایرانیان محسوب می شود. لذا این قانون باید درست و صحیح اجرا شود.
مولانا عبدالحمید در تشریح اجرای قانون اساسی خاطرنشان نمودند: تمام آزادی‌های تصریح‌شده در قانونی اساسی، از قبیل آزادی تشکل و احزاب، آزادی بیان و قلم، و همه آزادی‌های قانونی باید اجرا شوند و هیچ فرد، گروه و جناحی نباید توان ممانعت از اجرای این قوانین و یا اِعمال سلیقه در آنها را داشته باشد. لذا اجرای قانون اساسی مهمترین نکته ای است که دولت تدبیر و امید و سایر مسئولین نظام و دست‌اندرکاران باید آن را مدنظر قرار دهند.
مدیر دارالعلوم زاهدان به تنوع دینی و مذهبی در ساختار جمعیتی ایران اشاره نموده و تاکید کردند: همه آزادی‌های دینی و مذهبی که در قانون اساسی به آنها اشاره شده است باید اجرا شده و حقوق ادیان و مذاهب در کشور باید محترم شمرده شوند و هیچ قدرت، نهاد و سازمانی نتواند اجرای این آزادی‌های قانونی را متخل نماید، بلکه این قانون باید برای همه ملت، به ویژه مجریان قانون، حرمت داشته باشد و از هرگونه اعمال سلیقه جلوگیری صورت گیرد.
مولانا عبدالحمید یادآور شدند: اگر قانون اساسی به صورت درست و صحیح اجرا شود مطمئن باشیم که رضایت ملت حاصل خواهد شد و موجب پایداری نظام و انقلاب می شود.

امام جمعه اهل‌سنت زاهدان در بخش دیگری از سخنانشان از برخی مراجع و علمای مطرح و بانفوذ، که اخیرا بحث افزایش جمعیت اهل سنت در ایران را مطرح کرده بودند، گلایه کرده و گفتند: بعضی از علما و مراجع گاهی اوقات کلماتی را بر زبان می‌آورند که موجبات رنجش دوستان و سوءاستفاده دشمنان را فراهم می‌آورد. به عنوان مثال اخیرا در رسانه‌ها آمده بود که برخی از علما از افزایش جمعیت اهل‌سنت در ایران اظهار نگرانی کرده‌اند. اگر این‌گونه کلمات و جملات از سوی یک انسان عادی مطرح شوند،‌ انسان حمل بر بیسوادی وی می‌کند، اما وقتی این کلمات و مباحث توسط کسانی که از آنها توقع و انتظار بیشتری می‌باشد مطرح شوند، جای گلایه دارد.
مولانا عبدالحمید در واکنش به اینگونه اظهارات خاطرنشان کردند: اولاً در صورت صحت این اظهارات، اگر جمعیت اهل‌سنت افزایش پیدا کند بازهم نباید جای نگرانی باشد، زیرا شیعه و سنی مسلمان و جزو ملت ایران و متعلق به همین آب و خاک هستند. ثانیاً این اظهارات به هیچ‌وجه صحت نداشته و نتیجه گزارش‌های غلطی است که به مراجع و مسئولین می‌رسد. مثلا یکی از علمای شیعه گفته بود که در فلان استان، که قبلا جمعیت شیعه در اکثریت قرار داشته، ‌اکنون جمعیت اهل‌سنت اکثریت را به خود اختصاص داده است. در حالی که طبق تحقیقات صورت گرفته جمعیت اهل‌سنت در آن استان از ابتدا در اکثریت بوده، اما این عالم اطلاعی از این موضوع نداشته است.
خطیب جمعه اهل‌سنت زاهدان در ادامه گفتند: ما می‌دانیم که بعضی از علما به خاطر تشویق برادران شیعه در زمینه افزایش جمعیت این مباحث را مطرح می‌کنند، اما این شیوه تبلیغ و تشویق درست نبوده و شایسته علمای شیعه و سنی نیست. البته ما خوشحال می‌شویم که جمعیت برادران شیعه ما افزایش یابد، چون آنها برادران ما هستند. وقتی ما با یکدیگر برادر هستیم مطرح کردن چنین مباحثی مناسب نیست، اما به هر حال بنده اطمینان می‌دهم که این موارد صحت ندارد، بلکه به همان اندازه که جمعیت شیعه در کشور افزایش یافته، جمعیت اهل‌سنت نیز به همان اندازه افزایش یافته است.
ایشان مجددا از ارائه برخی اخبار و گزاش‌های غلط به مسئولین گلایه کردند و گفتند: متاسفانه در کشور ما دروغ در سطح گسترده‌ای وجود دارد. مدتی قبل یکی از افراد مدعی شده بود که در هر مسجد اهل‌سنت 100 طلبه درس می‌خواند. در حالی که این ادعا از اساس دروغ است، مساجد اهل‌سنت برای اقامه نماز هستند نه برای نگهداری طلاب. طلاب در مدارس دینی و یا مکاتب مشغول تحصیل‌اند.
امام جمعه اهل‌سنت زاهدان تاکید کردند: رشد جمعیت دیندار، نمازخوان و سالم در بین شیعه و سنی مایه افتخار ماست، ‌اما مطرح کردن کلمات و مباحثی که باعث رنجش دوستان و سوءاستفاده دشمنان شود از سوی افراد و علمای بزرگ و بانفوذ شیعه و سنی مناسب نیست، زیرا این کلمات موجب کدورت شده و اختلاف می‌شود. ما باید در هر شرایط، به ویژه در شرایط کنونی، از سخنان و موارد اختلاف برانگیز به شدت اجتناب نماییم.

مولانا عبدالحمید در پایان با اشاره به شهادت یکی از مرزبانان گروگان گرفته شده، ضمن دعای مغفرت برای وی، اظهار امیدواری نمودند که سایر گروگان‌ها طی روزهای آتی آزاد شوند.

 

 

 

چاپ

1519 بازدید

منتشر شده در تاریخ : 8 فروردین, 1393


تمامی حقوق طرح برای پایگاه اطلاع رسانی دفتر شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید محفوظ است. Copyright ©