مولانا عبدالحمید و جمعی از علما و معتمدین شهر زاهدان، روز جمعه 10 آذر برای شرکت در جلسه مدیران و سرپرستان حوزه های علمیه اهل سنت استان سیستان و بلوچستان به جنوب استان (چابهار) سفر کردند، که در طی این سفر 6 روزه، ایشان  با علما و مردم برخی مناطق جنوب غرب استان نیز دیدار و گفتگو داشتند.

جلسه مدیران مدارس صبح روز شنبه (11 آذر 1391) با حضور نزدیک به 150 تن از مدیران مدارس و علمای برجسته استان در محل “جامعة الحرمین الشریفین” شهرستان چابهار برگزار شد. در این جلسه که مولانا عبدالرحمن چابهاری میزبانی و سرپرستی آن را بر عهده داشت، حضور علمای بزرگی همچون حضرت شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید، شیخ الحدیث مولانا محمد یوسف حسین پور (مدیر حوزه علمیه عین العلوم گشت)، مولانا محمد گل (مدیر حوزه علمیه مخزن العلوم خاش)، مولانا محمد عثمان (مدیر حوزه علمیه مدینة العلوم خاش) و بسیاری دیگر از مدیران مدارس و علمای برجسته استان به شکوه جلسه افزوده و فضای “جامعة الحرمین الشریفین” را پر از عطر معنویت کرده بود.
در این جلسه که مدیران مدارس اهل سنت گرد هم جمع شده بودند تا برخی از مواد آئین ‏نامه شورای هماهنگی مدارس اهل سنت را مورد بحث و بررسی قرار دهند، ابتدا گزارشی کلّی از عملکرد مدارس در سال گذشته توسط بازرس این نهاد ارائه شد؛ سپس برخی از مواد آئین نامه و نصاب درسی طلاب مورد بحث قرار گرفت و تصمیماتی در این زمینه گرفته شد.
شیخ الحدیث مولانا محمد یوسف، مدیر حوزه علمیه عین العلوم گشت، در این جلسه به ایراد سخن پرداخت. وی ضمن تقدیر و تشکر از علما خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری چنین جلساتی ایجاد تحّول و تحرّک در بین مدیران و مسئولان حوزه ها و طلاب مدارس و پیشبرد اهداف اسلامی در زمینه آموزش علوم اسلامی است.
مولانا عبدالرحمن چابهاری نیز در سخنانی وحدت فکری میان علمای استان را از نعمت‏های الهی برشمرد و خاطرنشان کرد: تحزّب و دو دستگی در اندیشه و اختلاف نظر میان اندیشمندان در عرصه های مختلف علمی (تجربی و دینی)، جهان کنونی را دچار مشکل کرده است.
وی در ادامه افزود: خوشبختانه در استان ما میان علما وحدت و یکپارچگی در اندیشه و عمل وجود دارد و همین امر سبب شده تا علما و طلاب در زمینه تحصیل و آموزش علوم دینی روز به روز رشد و ترقی کنند. اختلاف نظر در مسائل جزئی با وجود وحدت در اصل عقیده اسلامی نباید در این اتحاد تأثیر بگذارد و مایه تفرقه و اختلاف میان علما شود.
مولانا عبدالحمید، ریاست محترم شورای هماهنگی مدارس دینی اهل سنت استان در پایان این نشست به ایراد سخن پرداخت. ایشان در ابتدا از ملاقات با مدیران مدارس و مکاتب اهل سنت در شهرستان چابهار اظهار خرسندی کرد و ضمن تشکر از مولانا چابهاری جهت میزبانی و برگزاری این جلسه خاطرنشان کرد: چابهار یکی از شهرهای بسیار مهم و با ظرفیت بالا در زمینه فرهنگی، اقتصادی و گردشگری در استان محسوب می شود. لذا علمای منطقه با توجه به این ظرفیت‏ها باید با سعی و تلاش و مسئولیت پذیری بالا در جهت ارتقای سطح فرهنگی و دینی مردم بکوشند.
ایشان در ادامه و پس از شنیدن نظرات و پیشنهادات مسئولین آموزشی مکاتب خواهران، مشارکت خواهران در امور تعلیمی را با حفظ شئونات اسلامی، از مسائل حائز اهمیت در استان برشمرد.

جلسه دیدار با مدرسین و طلاب جامعة الحرمین الشریفین

مولانا عبدالحمید در جلسه ای که بعد از نماز عصر روز شنبه (11 آذر) برای مدرسین و طلاب در نظر گرفته شده بود، پیرامون آیه «ویوتی الحکمة من یشاء و من یوت الحکمة فقد أوتی خیرا کثیرا و ما یذّکر إلاّ أولوالالباب» سخنانی ایراد کرد.
ایشان در این مورد خاطرنشان کرد: علم و حکمت نزد خداوند متعال بسیار اهمیت دارند و به همان اندازه علما و کسب علم نیز با ارزش هستند. از طرف دیگر به همین مقدار مسئولیت و وظیفه علما در قرآن بسیار سنگین توصیف شده و می فرماید: «إنما یخشی الله من عباده العلماء»؛ یعنی علما در قبال پاداش و اجر بزرگی که از خداوند دریافت می کنند، وظیفۀ سنگینی را نیز باید بر دوش بکشند.
مولانا عبدالحمید در ادامه افزود: علما باید تا آخرین لحظه زندگی در جهت افزایش معلومات خود تلاش کنند و همواره در دعاهای خود بگویند: «ربّ زدنی علما».
ایشان در ادامه با اشاره به حدیث «العلماء ورثة الانبیاء» خاطرنشان کرد: وقتی این حدیث و دیگر فضایل علما را در قرآن و احادیث می خوانیم باید بدانیم و خوب درک کنیم که وظیفه علما چه قدر سنگین است. اگر مقام و علم انبیا را احراز کرده باشیم ولی احساس وظیفه و مسئولیت نکنیم و جامعه را به حال خود رها کنیم تا در اثر گناه و معصیت و عدم انجام فرایض خداوند دچار مشکلات و اتفاقات ناگواری همچون قحطی، وبا، زلزله و غیره شود، اگر مردم به خاطر اینکه نسبت به دین کوتاهی کردند دچار مشکلات فراوان شوند و هزاران نفر از پیر، جوان، زن و مرد همه در غفلت به سر برند و از نماز فراموش باشند؛ اگر علما به فکر این مردم نباشند چه کسی باید برای آن ها دلسوزی کند؟ آیا پیامبر دیگری مبعوث می شود تا امت را دوباره احیا کند؟ چه کسی باید بیدار باشد و جامعه را از وقوع در مهلکات حفاظت کند؟ مردم شب‏ها راحت می خوابند با این فکر که علما و طلاب بیدارند و شب زنده داری می کنند و مانع وقوع عذاب الهی می شوند. اگر طلاب و علما در خواب غفلت باشند، ظلم بزرگی در حق مردم و جامعه انجام گرفته است. علما باید برای نجات قوم خود و دیگر اقشار جامعه تلاش کنند. اگر امت به خاطر غفلت علما مورد خشم و عذاب الهی قرار گیرد، آن وقت است که حسرت و عذاب آن گریبان علما را می گیرد.
ایشان در ادامه همین مطلب افزود: چون علما از دیگر افراد جامعه در امور معنوی بیشتر آگاهی دارند و بهتر مسائل دینی را می دانند، به همین خاطر خداوند آنها را مسئول قرار داده است. حضرت موسی در بازگشت از ملاقات پروردگار وقتی قوم خود را گمراه یافت، در مرحلۀ اول، انگشت اتهام را به سوی برادرش هارون دراز کرد و دست به محاسنش انداخت، چون او از دیگران بیشتر می دانست و بهتر تشخیص می داد، لذا در مرحله اول مسئولیت گمراهی بنی اسرائیل را به دوش او نهاد. اگر امروز علمای امت “موسایی” داشتند خدا می داند چه برخوردی با علما می کرد! و اگر از علما می پرسید چگونه از امت حفاظت کردید، علما چه پاسخ می دادند؟
ایشان در ادامه خاطرنشان کرد: هدف از تحصیل علوم دینی فقط در تدریس و امام جماعت شدن خلاصه نمی شود، بلکه هدف اصلی از کسب علم، ادای مسئولیت در قبال جامعه به هر شیوۀ ممکن است. نجات قوم خویش و تمام بشریت از عذاب الهی وظیفه علما است، همانگونه که انبیاء این وظیفه را بر عهده داشتند. پیامبر اکرم (صلی الله علیه وسلم) که با توجه به احادیث همیشه در اندیشه و تفکر بودند، در واقع برای نجات بشریت از عذاب الهی می اندیشیدند. لذا ملّت اسلام وقتی نجات یافته محسوب می شود که تمام احکام اسلامی را در زندگی خود پیاده کند و کاملا دیندار شود.
وی در ادامه با اشاره به دو آیۀ قرآن مجید اذعان داشت: خداوند متعال دو مسئله بسیار مهم را برای علما در قرآن بیان کرده که علما باید به آن توجه داشته باشند؛ اول: اصلاح نفس خویش و در اصطلاح قرآن “ربانی شدن” که در آیه «ولکن کونوا ربانیین بما کنتم تعلمون الکتاب و بما کنتم تدرسون» به آن اشاره شده است. دوم: تزکیه و تعلیم امت و اصلاح جامعه که در آیه «إذ بعث فیهم رسولا من أنفسهم یتلو علیهم آیاته و یزکیهم و یعلمهم الکتاب و الحکمة و إن کانوا من قبل لفي ظلال مبین» به آن پرداخته شده است.
پس با توجه به این آیات تنها راه نجات از عذاب الهی، تحصیل علم و تزکیه و اصلاح امت است. هر کس با این نیت برای تحصیل علوم شرعی تلاش می کند بین او و انبیای سابق هیچ تفاوتی نیست.
از آنجایی که اسلام امانت خدا و رسول و بزرگان دین است که به ما سپرده شده است، لذا باید امین باشیم و آن را ضایع نکنیم. کسانی که دین را به متاع ناچیز دنیا می فروشند باید بدانند دچار ضرر و زیان بزرگ و جبران ناپذیری خواهند شد.
ایشان در پایان سخنان خود به طلاب و مدرسین توصیه کرد: احوال علما و افراد برجستۀ تاریخ را مطالعه کرده، ظاهر و باطن خود را با تقوی آراسته کنند. لباس علما را بپوشند و ادب علم را رعایت کنند که علما با رفتار خود وقار، علم و هیبت دین را حفظ می کنند و خدا را برای کسب رضایت او و نه برای کسب دنیا و دیگر اشیاء بندگی نمایند.

سخنان مولانا عبدالحمید در جمع مردم چابهار

شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید روز شنبه بعد از مغرب در مسجد جامع چابهار با استقبال گرم و پرشور مردم چابهار روبه رو شد. جمعیتی که تقریبا مسجد بزرگ جامع را پر کرده بود با سر دادن تکبیر از مولانا عبدالحمید استقبال کردند.
خطیب جمعه اهل سنت زاهدان بعد از نماز مغرب در محضر مردم مومن شهرستان چابهار و علمای مدارس که از جای جای استان جهت شرکت در نشست مدیران مدارس تشریف آورده بودند و ضمنا در این محفل سرشار از معنویت نیز شرکت داشتند، سخنرانی کرد.
مولانا عبدالحمید نخست برگزاری جلسه مدیران مدارس در شهر چابهار را به فال نیک گرفت و آن را فرصت مناسبی برای ملاقات با علما و دیدار با مردم مومن چابهار توصیف کرد و افزود: گر چه امروز مولانا عبدالرحمن چابهاری، امام جمعه شهر چابهار، زحمت میزبانی علما و مدرسین را بر عهده داشتند، امّا در حقیقت تمام مردم چابهار این میزبانی را بر عهده دارند.
ایشان در ادامه با تلاوت آیه «و ما هذه الحیوة الدنیا إلاّ لهو و لعب و إن الدار الاخرة لهي الحیوان» و با اشاره به ابیاتی از مثنوی مولوی؛ بشنو از نی چون حکایت می کند / و ز جدایی ها شکایت می کند. کز نیستان تا مرا ببریده اند /  از نفیرم مرد و زن نالیده اند. سینه خواهم شرحه شرحه از فراق /  تا بگویم شرح درد اشتیاق، به هدف و مقصد زندگی انسانها اشاره کرد و گفت: در این آیه هدف اصلی و مقصد حقیقی انسان معرفی شده است که منظور مولانا روم در نی نامه نیز بیان همین هدف و مقصد بوده است؛ یعنی شناخت خداوند و به وسیلۀ عبادت و بندگی او به سعادت دنیا و آخرت رسیدن.
ایشان در ادامه افزود: خداوند متعال تمام موجوداتی را که بر روی کره زمین هستند، برای انسان و رفع نیازهایش خلق کرده است؛ «هو الذی خلق لکم ما في الارض جمیعا». علم و دانش، کرامت و نعمت‏های مادی و همچنین نعمت بزرگ خلافت و جانشینی پروردگار بر روی زمین که به ملائکه داده نشده از جمله نعمتهای معنوی هستند که خداوند آنها را به انسان اختصاص داده است.
ایشان ادامه داد و گفت: تمام علوم تجربی و صنعتی همه در آغاز خلقت بشر در سرشت او نهاده شدند. پس تمام اختراعات و ابتکارات انسان در زمینه های مختلف علمی همه به خلقت انسان توسط خداوند متعال باز می گردند. لذا برای همه این ابتکارات باید الله تعالی را سپاس بگوئیم. خداوند از بین مخلوقات، انسان را برگزید و نعمتهای مادی و معنوی خویش را بر او سرازیر کرد تا در مقابل پروردگارش سر تعظیم فرود آورد و فقط او را بندگی کند؛ همان پروردگاری که صاحب قدرت مطلق و علم کامل و حکیم و قدیر و صاحب نام‏های نیک و بی مثل و مانند است.
مولانا عبدالحمید خاطرنشان کرد: امروز اکثر مردم دنیا پیشرفت دنیوی و ثروت فراوان و ترقی در مال را هدف اصلی خود قرار داده و با آن احساس خشنودی می کنند. این مردم روز قیامت دچار مشکل خواهند شد و تنها کسانی موفق و سعادتمند می شوند که محبت خدا را در دل‏های خود جای دهند و دین خود را به متاع قلیل دنیا نفروشند و خدا و رسول را به فراموشی نسپارند. آنها کسانی هستند که هنگام رحلت از این دنیا به سعادت ابدی نائل می شوند.
ایشان در ادامه افزود: امروزه بمب‏های مخرب توسط قدرت‏های ظالم جهان برای آزمایش بر روی مظلومان فرو می ریزد که این آزمودن خطا و ظلم بزرگی است. گناه یک مرتبه توسط ابوالبشر در بهشت آزموده شده است. نباید انسان گناه را بیازماید. آزمودن خطا و اشتباه، خود خطاست، چرا که گناه سبب ابتلاء به عذاب الهی می شود. پس حکم عقل ثابت است، گر چه گناه لذت ‏بخش است و منافع ظاهری نیز دارد و نفس انسان هم با آن تمایل دارد، اما باید در نظر داشت که خداوند متعال انسان را از نزدیک شدن به گناه بر حذر داشته و فرموده «و لا تقربوا الزنی» تا زمانی که کاملا پایبند به شریعت نشده ایم باید احساس خطر کنیم، چون راه نجات تنها در اتباع کامل از خدا و رسول است.
مولانا عبدالحمید “کثرت گناه” و “کوتاهی در ادای نماز و پرداخت زکات” را علت قبول نشدن دعاها عنوان کرد و گفت: قوّت جامعه اسلامی با تقوی و پرهیزگاری است، نه با تسلیحات پیشرفته نظامی. احکام شریعت تنها برای سعادت اخروی نیستند، بلکه خداوند وعده داده است که مسلمانان را در دنیا و آخرت به سعادت می رسانند.
ایشان در ادامه با اشاره به اینکه “علم لازمه بشر است” خطاب به مردم فهیم چابهار گفت: فرزندان خود را برای تعلیم و آموزش تشویق کنید و با ایجاد محیط مناسب تحصیلی از ترک تحصیل فرزندانتان جلوگیری کنید.

تک جناحی، تک مذهبی و تک قومی در کشور جوابگو نیست

مولانا عبدالحمید، در ادامه سخنان خود در مسجد جامع چابهار با بیان اینکه “تک جناحی، تک مذهبی و تک قومی در کشور جوابگو نیست”، “مطالبه حقوق از راههای قانونی و مسالمت آمیز” را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: بنده و دیگر علمای اهل سنت حمله های انتحاری که در چابهار پیش آمده بود را به شدت محکوم کرده ایم، زیرا ما اعتقاد به خشونت و راه بندانی نداریم، ولی این به معنای آن نیست که از حق و حقوق قانونی خود صرف نظر کنیم؛ ما معتقدیم که این حقوق باید از راههای قانونی و مسالمت آمیز پیگیری و مطالبه شوند. در ایران اسلامی که متشکل از اقوام و مذاهب و تنوع احزاب است، تجربه ثابت کرده که تک جناحی، تک مذهبی، تک فرقه ای و تک قومی جوابگو نیست؛ و با توجه به اینکه کشور با چالش‏های جدی مواجه است، این موارد وحدت و انسجام ملی را می طلبد و رسیدن به وحدت و انسجام ملی با سعه صدر و دوراندیشی ممکن است.
مولانا عبدالحمید “اهل سنت ایران را بهترین فرصت برای نظام” دانست و اظهار داشت: اهل سنت بهترین فرصت و بهترین آزمایش برای نظام جمهوری اسلامی ایران است؛ لذا مسئولین به اهل سنت بها دهند و از آنها هم در مناطق خودشان و هم در مرکز استفاده شود، زیرا تجربه نشان داده است که مدیرانی که از اهل سنت در مناصب گذاشته شده اند، خوب کار کرده اند.
ایشان ادامه داد: جامعه اهل سنت، اسلام و ایران را دوست داشته و خواستار عزت و سربلندی ایران است. جامعه اهل سنت معتقد است که شیعه و سنی برادروار زندگی کرده و حقوق یکدیگر را حفظ کنند و عدالت اجرا شود و تا جایی که دست ما برسد به کسی اجازه نمی دهیم که امنیت منطقه را بر هم بزند و باعث تفرقه شود.

پذیرش فلسطین به عنوان کشور ناظر، “تولدی دوباره” برای این ملت است

مولانا عبدالحمید همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع فلسطین و راه پیروزی ملت فلسطین و نجات از اشغالگری اشاره کرد و گفت: بنده در ملاقاتی که با آقای خالد مشعل در مکه مکرمه داشتم به او یادآوری کردم که اگر چه ملت فلسطین در مقاومت ضرب المثل است، اما تنها راه نجات این ملت، توبه دسته جمعی به سوی الله تعالی و برگزاری نمازهای دسته جمعی در مساجد، پارکها و خیابانها است.
مولانا عبدالحمید ادامه داد: موضوع تصویب فلسطین به عنوان “کشور ناظر غیر عضو” در سازمان ملل، موفقیت بسیار زیادی برای این ملت محسوب شده و می توان از آن به عنوان “تولد دوباره این ملت” یاد کرد.
ایشان در ادامه خطاب به مردم چابهار خاطرنشان کرد: ای مردم چابهار! امروز بیداری در جهان، به ویژه در خاورمیانه و در جهان اسلام موج می زند و امیدواریم که الله تعالی این موج عدالت خواهی و بیداری اسلامی را به تکمیل برساند. اینکه امروز در کشور مصر، برای اولین بار زنان می توانند با روسری در تلویزیون کشور ظاهر شوند و محور اصلی قانون اساسی در این کشور، قوانین شریعت قرار می گیرد، این چیز مایۀ خرسندی است؛ زیرا قوانین اسلامی اگر به نحو احسن اجرا شوند، بسیار سودمند خواهند بود. در قوانین اسلامی دموکراسی و آزادی کامل موجود است.
امام جمعه اهل سنت زاهدان در پایان اظهار داشت: این الله تعالی است که مبارک‏ها، قذافی ها و حکومت های دیگر را به پایین کشید و آنها را به سرنوشتی که حتی تصور آن را هم نمی کردند، دچار کرد.

دیدار با دانشجویان و فرهنگیان
شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید بعد از نماز عشا با جمعی از دانشجویان و فرهنگیان شهرستان چابهار نیز دیدار و گفتگو نمود.
ایشان در جمع دانشجویان با اشاره به این مقولۀ حضرت عمر «تعلّموا قبل أن تسودوا» خاطرنشان کرد: ادارۀ یک جامعه و منطقه با افراد عالم و دانشمند صورت می پذیرد، لذا دانشجویان که مدیران و مسئولین آیندۀ جامعه هستند باید در راستای تحصیل و کسب مهارت لازم نهایت سعی خود را بکنند.
ایشان در ادامه تاکید کرد: قشر دانشجو یکی از بهترین اقشار جامعه است. ملّت و جامعه اهل سنت به وجود دانشجویان افتخار می کند. دانشجویان باید همراه کسب علم و تحصیل، در راستای ترویج آن بین جوانان نیز تلاش کنند. دانشجویان باید به دین اسلام و احکام آن اهمیت دهند. دانشجویانی که در راه علم و دانش و دین سعی و تلاش می کنند مایۀ سربلندی بنده و تمام علمای استان هستند.  

مولانا عبدالحمید در دهستان “کهیر”
مولانا عبدالحمید و هیئت همراه پس از اتمام جلسه مدیران مدارس دینی در چابهار، رهسپار مناطق جنوب غرب استان شدند.
اولین محل توقف مولانا عبدالحمید در دهستان “کهیر” و دیدار و گفتگو با مردم دین دوست این دهستان بود. دهستان کهیر که در فاصله 70 کیلومتری شهرستان چابهار واقع شده، با حدود 700  خانوار جمیعت، دارای دو مسجد نسبتا بزرگ است که نماز جمعه در یکی از آنها برگزار می شود. در کنار مسجد، حوزۀ علمیه “توحیدیه” بنا شده که حدود 100 نفر طلبه در آن مشغول تحصیل هستند. تمام جمیعت این دهستان و حدود 50 روستای اطراف آن از مردم بومی بلوچ و اهل سنت هستند.
در این بخش از سفر که مفتی محمد قاسم قاسمی، ریاست دارالافتاء دارالعلوم زاهدان و استاذ حدیث این حوزه، و نیز حافظ محمد کریم صالح، از فعالان عرصه دعوت و تبلیغ، مولانا عبدالحمید را همراهی می کردند، شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید و هیأت همراه با استقبال پرشور مردم روستا که در ورودی روستا تجمع کرده بودند، مواجه شدند. مولانا عبدالحمید در میان خیل عظیم مشتاقان، مستقیما به مسجد جامع روستا که تعداد زیادی از مردم در آنجا نیز حضور داشتند رفت و بلافاصله جلسه آغاز شد.
در ابتدای این جلسه معنوی مولانا “نواب هوت”، مدیر حوزه علمیه و امام جمعه کهیر ضمن خیرمقدم و تشکر از تشریف فرمایی مولانا عبدالحمید به روستای کهیر، بسیار اظهار خرسندی کرد و این سفر مولانا عبدالحمید را از عنایت‏های ویژۀ الهی برای مردم این روستا توصیف کرد و اذعان داشت: گر چه مردم کهیر از نظر مسافت از زاهدان دوراند، امّا قلوب این مردم با زاهدان و مسجد مکی نزدیک است.
پس از سخنان ایشان، مفتی محمد قاسم قاسمی به ایراد سخن پرداخت. مفتی محمد قاسم با تلاوت آیاتی در مورد صبر و استقامت در دین، اذعان داشت: جوش و خروش و اشتیاق فراوان مردم کهیر در استقبال از علما نشان از ایمان و عشق این مردم نسبت به دین بوده و قابل ستایش است، اما نباید فراموش کنیم که دین تنها در ابراز احساسات و جوش و خروش نمی شود، بلکه دین، عمل به مجموعه دستورات الهی که توسط پیامبر اکرم (صلی الله علیه وسلم) و اصحاب گرامی ایشان به ما رسیده اند، گفته می شود.
ایشان در ادامه با ذکر حدیث «نضر الله إمرءً سمع مقالتی فوعاها ثم أداها و فی روایة بلّها من لم یسمعها» “تبلیغ دین” و “آشنا کردن دیگران با خداوند” را سبب سعادت و خرّمی انسان توصیف کرد و خاطرنشان نمود: نباید نصیحت و تبلیغ دین مختص علما باشد، بلکه همه مسلمانان باید در پیام رسانی و نصیحت و آگاه کردن مردم مشارکت داشته باشند.
وی در ادامه و در شرح آیه «یا أیها الذین آمنوا اتقوا الله و کونوا مع الصادقین» گفت: تقوی و ترس از خداوند یعنی محبت پروردگار را در قلب جای دادن و با مدنظر قرار دادن نعمت‏های الهی از گناه پرهیز کردن. کسانی که عشق راستین و محبت کامل با خداوند دارند هیچگاه خداوند را به خاطر دوستان اقوام و خویشاوندان ناخشنود نمی کنند. باید در فقر و فراخی از خداوند ترسید و از نافرمانی او پرهیز کرد. بهترین نسخه برای ترک معصیت در قرآن چنین توصیف شده: «کونوا مع الصادقین»، «واصبر نفسک مع الذین یدعون ربهم بالغداة و العشی یریدون وجهه و لا تعد عیناک عنهم ترید زینة الحیوة الدنیا و لا تطع من أغفلنا قبله عن ذکرنا و اتبع هواه و کان أمره فرطا»؛ با خوبان و صادقین همنشینی کنید و با کسانی که سه صفت دارند همراه نشوید؛ 1- کسانی که قلبشان از یاد خدا غافل است «و لا تطع من أغفلنا قلبه عن ذکرنا»؛ 2- کسانی که دنبال خواهشات و هواهای نفسانی خود افتاده اند «و اتبع هواه»؛ 3- کسی که از راه مستقیم دور شده و به بیراهه می رود «وکان أمره فرطا».
مفتی محمد قاسم در پایان با اشاره به فرصت‏های زندگی، حدیث ذیل را قرائت و مختصر شرح داد.
«اغتنم خمسا قبل خمس؛ حیاتک قبل موتک، شبابک قبل هرمک، صحتک قبل سقمک، فراغک قبل شغلک، غناک قبل فقرک.»

سخنرانی مولانا عبدالحمید در مسجد جامع الاقصی دهستان کهیر
مولانا عبدالحمید در حضور مردم کهیر و در مسجد جامع الاقصی این دهستان، ضمن برشمردن صفات حسنه خداوند، جمع حاضر را به سوی بندگی الله تعالی  فراخواند و اذعان داشت: نماز رکن اسلام است و سعادت دنیا و آخرت در گرو مداومت بر نماز است و کسانی که نماز را ضایع می کنند باید بدانند و یقین کنند که اسباب نزول عذاب الهی را بر خود و اطرافیان‏شان فراهم آورده اند.
ایشان در ادامه افزود: مسلمانان وارث پیامبر (صلی الله علیه وسلم) و جانشین صحابه هستند. همان طور که یهود و نصاری مدعی وراثت انبیای الهی (حضرت موسی و حضرت عیسی -علیهما السلام-) هستند، در حالی که دین پیامبران خود را تحریف کردند و وارثان خوبی برای آنها نبودند و چون راه پیامبران را ادامه ندادند و به بیراهه رفتند پس وارثان حقیقی انبیا محسوب نمی شوند.
مولانا عبدالحمید ادامه داد: ملّت اسلامی که تا قیامت وارث پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم و جانشین صحابه هستند، باید از آنها فرمانبرداری کرده و راهشان را ادامه دهند. دین اسلام سرمایه بزرگی است که دیگر ملّت‏ها از آن بی بهره اند. لذا مسلمانان باید با رعایت حقوق الله و عمل به فرایض الهی دین خود را حفاظت کنند.
ایشان ادامه داد و گفت: یکی از مسائل بسیار مهم در شریعت که امروزه در جامعه کمرنگ شده است، رعایت حقوق یکدیگر است. پس اگر می خواهیم مسلمان کامل باشیم باید حق پدر و مادر و خویشاوندان را رعایت کنیم. همچنین رسیدگی به فقرا و یتیمان و خانوادۀ زندانیان از جمله رعایت حقوق الناس هستند.
ایشان در ادامه افزود: قرآن مجید مهمترین سند خداوند را باید مسلمانان بیاموزند و همیشه تلاوت کنند.
ایشان خطاب به جوانان دهستان کهیر گفت: از همین ابتدای جوانی متدین شوید و زندگی دینداران را برای خود اختیار کنید. مسلمان واقعی، و نه مسلمان نما، باشید. مسلمان واقعی کسی است که از سر تا پا در مقابل خداوند تسلیم شود.
ایشان در پایان سخنان خود ضمن تشکر و تقدیر از علما، ریش سفیدان، معتمدین و مردم مهمان نواز دهستان کهیر جهت استقبال و حضور پرشورشان در جلسه، به آنها توصیه نمود: فرزندان خود را با پرداخت هزینه ها و تشویق و ایجاد انگیزه به مدارس و دانشگاه ها بفرستید تا سواد و علم بیاموزند و بتوانند در آینده در مناطق محروم شما نقش آفرینی و خدمت کنند.

ادامه دارد…

چاپ

1798 بازدید

منتشر شده در تاریخ : 22 آذر, 1391


تمامی حقوق طرح برای پایگاه اطلاع رسانی دفتر شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید محفوظ است. Copyright ©