مولانا عبدالحمید در خطبه های این هفته نماز جمعه اهل سنت زاهدان با تلاوت آیه «لَقَدْ مَنَّ اللّهُ عَلَى الْمُؤمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولًا مِّنْ أَنفُسِهِمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِن كَانُواْ مِن قَبْلُ لَفِي ضَلالٍ مُّبِينٍ» بعثت آنحضرت صلی الله علیه و سلم را بزرگترین منّت و احسان پروردگار بر بندگانش عنوان کرد و با بیان اینکه جامعه صحابه جامعه ای سالم، پویا و نورانی بود، این جامعه را از مهمترین دستاوردهای بعثت آنحضرت دانست.

مولانا عبدالحمید گفت: الله تعالی بهترین پیامبرش را به سوی ما فرستاد و دین اسلام- دینی معتدل و میانه- را به ما عنایت فرمود. قرآن کریم در توصیف امت اسلامی می فرماید: «وجعلناکم أمة وسطا» و نیز آنحضرت صلی الله علیه و سلم در حدیثی می فرماید: «بعثتُ بالحنفیة السمحاء لیلها و نهارها سواء». لذا امت اسلام امت اعتدال و پیامبر اسلام پیامبر اعتدال و دین اسلام بین افراط و تفریط قرار دارد.
ایشان در ادامه خاطرنشان کرد: هدف الله تعالی از فرستادن  دین اسلام این بود که در بین جوامع بشری، جامعه ای را بسازد که این جامعه برای جوامع دیگر نمونه و الگو باشد و در تمام زمینه ها اعم از ایمان و عمل و اخلاق بدرخشد؛ جامعه ای که در آن از دروغ، تکبر، خیانت، دورنگی و… خبری نباشد و افراد آن جامعه به تقوا، پرهیزگاری و مکارم و زیبایی‏های اخلاقی متصف باشند، که این جامعه پویا و زیبا در حیات طیبه آنحضرت صلی الله علیه و سلم و به دست نورانی ایشان ساخته شد. آنحضرت صلی الله علیه وسلم افرادی را ساخت که به معنای واقعی به ولایت رسیدند و مکارم اخلاقی به معنای واقعی و کامل در زندگی آنها پیاده شد.
مولانا عبدالحمید ادامه داد: صحابه ای که آنحضرت صلی الله علیه وسلم تربیت کرد در تمام زمینه ها نمونه و الگو هستند. حقوق تمام اقشار جامعه در بین آنها رعایت می شد. در جامعه ای که صحابه زندگی می کردند دروغ و خیانت وجود نداشت و صداقت و امنیت بر جامعه حاکم بود. صحابه و مسلمانان صدر اسلام با یکدیگر بسیار محبت داشتند و در سخت ترین شرایط دیگران را بر خود ترجیح می دادند. خلاصه اینکه جامعه صحابه و جامعه دو قرن بعد از آنها، یک جامعه سالم، پویا و نورانی بود که توسط آنحضرت صلی الله علیه و سلم ساخته شد.
امام جمعه اهل سنت زاهدان در ادامۀ بیان خصوصیات جامعه صحابه خاطرنشان کرد: در جامعه صحابه کسانی که در رأس امور قرار داشتند نیز انسانهای وارسته و تزکیه شده ای بودند. دروغ و خیانت نه از سوی رعیت بود و نه از سوی حاکم. صحابه کسانی بودند که حتی با کفار و دشمنان خود نیز از دروغ و فریب و خیانت کار نگرفتند. در این جامعه فرقی بین عرب و غیرعرب و قریشی و غیر قریشی وجود نداشت و همه آنها از مساوات در حقوق برخوردار بودند. در عهد خلفای راشدین نیز همین وضعیت حاکم بود. حضرت ابوبکر صدیق رضی الله عنه، علیرغم پیشنهاد برخی از اطرافیان، اجازه نداد که خلافت به فرزندش عبدالرحمان بن ابوبکر واگذار شود. حضرت عمر رضی الله عنه نیز وصیت کرد که فرزند من عبدالله بن عمر- که فردی شایسته و عالم و عامل به سنت بود- حق شرکت در امر خلافت را ندارد و فقط به خاطر اینکه صاحب عزاست در حد تعزیت می تواند حضور داشته باشد ولی به عنوان خلیفه تعیین نشود. لذا ایشان یک شورای شش نفره را پیشنهاد داد که مسلمانان بعد از مشورت از بین آنها فردی را به عنوان خلیفه تعیین کنند. لذا طبق عقیده اهل سنت فقط پیامبر از جانب الله تعالی تعیین می شود و بعد از پیامبر مردم می توانند خودشان در سرنوشت خود سهیم بوده و خلیفه و رهبری برای خود انتخاب نمایند، و این نظریه و عقیده اهل سنت به آزادی و دموکراسی نزدیکتر است.
خطیب جمعه اهل سنت زاهدان تاکید کرد: افرادی از صحابه که در رأس امور قرار داشتند با انگیزه الهی و انگیزه خدمت به مردم و احقاق حقوق دیگران این مسئولیت را قبول کرده بودند. در دوران خلافت خلفای راشدین حتی حقوق اهل ذمه و غیرمسلمانان که در مملکت اسلامی زندگی می کردند رعایت می شد. حضرت عمر رضی الله عنه یک مسلمان را به جرم قتل یک ذمی قصاص کرد. یهود و نصاری آزادانه در معابد خود مشغول عبادت بودند و علمای آنها از احترام و حرمت برخوردار بودند. حتی در معرکه جنگ و جهاد نیز اعلام شده بود که مسلمانان و مجاهدین مواظب باشند به عبادتگاهها، علما و افراد کهنسال و خردسال بی حرمتی و ظلمی صورت نگیرد. لذا روزی که مسلمانان بر احکام دین عامل بودند از چنان جامعه ای برخوردار بودند که شیرینی آن تا امروز در کام ما احساس می شود.
مولانا عبدالحمید در پایان این بخش از سخنان خود یادآور شد: خطاب بنده به شهروندان و حاکمان کشورهای اسلامی این است که تنها راه رسیدن به سعادت دنیا و آخرت برگشت به کتاب الله و سنت و دین اسلام است. زیرا، بر خلاف آنچه غربی ها و اروپاییان تبلیغ می کنند، اسلام دین فطرت انسانی است و اگر بشر در مسیر این دین قرار گیرد سالم می ماند و در تمام ابعاد پیشرفت خواهد کرد. دین اسلام توصیه می کند که انسان باید آزاده زندگی کند و به غیر از الله تعالی به هیچ قدرت دیگری وابسته نباشد. صرفاً به الله تعالی وابسته باشد و بر پروردگار توکل نماید و در راه حق از احدی به جز الله تعالی نهراسد.

علاج ناامنی های بلوچستان پاکستان ربودن و کشتن مردم نیست

مولانا عبدالحمید، در بخش دوم خطبه های نماز جمعه زاهدان با اشاره به مسایل اخیر بلوچستان پاکستان و تاکید بر این نکته که قصد دخالت در مسایل داخلی آن کشور را ندارد گفت: پاکستان یک کشور بزرگ اسلامی و دارای تنوع قومی و مذهبی فراوانی است. وضعیت کشورهایی مانند پاکستان که دارای تنوع قومی و مذهبی و گوناگونی افکار و عقاید هستند، ایجاب می کند که برای رسیدن به وحدت و امنیت ملی و ایجاد همگرایی در جامعه، حقوق همه اقوام و مذاهب را به طور یکسان رعایت کنند. قوم، مذهب و زبانی را بر دیگری ترجیح ندهند. همانگونه که در صدر اسلام رسول گرامی صلی الله علیه وسلم و خلفای راشدین چنین عمل کردند.
مولانا عبدالحمید اظهار داشت: حکومت پاکستان نیز باید حقوق همه اقوام از جمله بلوچهای پاکستان را که در یک منطقه بزرگ و مهم قرار دارند رعایت کند. اگر چه بلوچستان جزئی از کالبد پاکستان است اما از محرومیتهای فرهنگی، اقتصادی و نابرابری رنج می برد. محرومترین نقطه پاکستان که علیرغم برخورداری از معادن غنی و منابع طبیعی ارزشمند، فاقد زمینهای زراعی و امکانات کافی است، منطقه بلوچستان پاکستان است. سطح سواد و معیشت مردم این منطقه بسیار پائین است و دولتهای مرکزی پاکستان به این منطقه کمتر توجه کرده اند. صدای ناامنی و مشکلات از این منطقه به گوش می رسد. بسیاری از مردم به قتل می رسند و ترور می شوند و عده زیادی مفقود شده اند. در خبرها آمده است که مدتی است کویته پاکستان به یک منطقه امنیتی تبدیل شده است و زندگی برای مردم این شهر سخت شده است.
امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: ما بر این باور هستیم که علاج این ناامنی ها ربودن و کشتن انسانها نیست. کشتن از جانب هر گروه، قوم و دولتی باشد، دشمنی به بار می آورد. ما برادرکشی را درست نمی دانیم بلکه معتقدیم که باید با گفتمان مسایل را حل کرد. حقوق همه اقوام و بویژه قوم بلوچ که با مشکلات عدیده ای مواجه هستند رعایت شود و خواسته های آنان تا آنجائیکه ممکن است برآورده شود. از راه سرکوب و کشتن این آتش خاموش نمی شود. ما برای تمامیت ارضی و امنیت پاکستان احترام قایل هستیم. ناامنی کشورهای همسایه ناامنی ماست و ما خود را در نگرانیها و مشکلات آنان سهیم می دانیم.
وی افزود: توصیه ما به همه کشورها و از جمله پاکستان آن است که اقلیتهای قومی و مذهبی را به طور یکسان و به عنوان شهروندان خود ببینند. به قدرت و امکانات سرکوب خود ننازند. برای دنیای دیگران آخرت خود را نابود نکنند. راه حل این مشکلات فقط در گفتمان و مذاکره، رعایت حقوق مردم و خیرخواهی و گذشت است.
مولانا عبدالحمید گفت: اسلام می گوید که همه را باید با یک دید نگریست. رسول گرامی اسلام در صحرای عرفات فرمودند: عرب بر عجم هیچگونه برتری ندارد.  ما آرزو می کنیم همه ملتها در سایه حکومتهایشان بدون دغدغه و با آرامش و امنیت و آزادی زندگی کنند. رحمت و بخشایش خداوند برای حاکمانی است که ملتهایشان در آرامش بخوابند و خود برای پاسداری از حقوق ملتشان بیدار باشند. خدا را بر آن بنده بخشایش است / که خلق از وجودش در آسایش است.

{phocadownload view=fileplay|id=9|playerwidth=328|playerheight=200|playerheightmp3=30}
{phocadownload view=file|id=9|text=دانلود فایل صوتی|target=s}

 

چاپ

1915 بازدید

منتشر شده در تاریخ : 23 اردیبهشت, 1391


تمامی حقوق طرح برای پایگاه اطلاع رسانی دفتر شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید محفوظ است. Copyright ©