مولانا عبدالحمید در بخش اول سخنان خود در جلسه دیدار دانشجویان اهل سنت کشور با علما و اندیشمندان، با تلاوت آیه «ومن یرغب عن ملة إبراهیم إلا من سفه نفسه و لقد اصطفیناه فی الدنیا و إنه فی الاخرة لمن الصالحین.» حضرت ابراهیم علیه السلام را شخصیتی بزرگ و عظیم توصیف کرد که تمام ادیان و مذاهب به ایشان احترام می گذارند و منتسب بودن به این شخصیت را از افتخارات بزرگ دانست.

ایشان دین اسلام و مسلمانان را منتسبان اصلی به ابراهیم علیه السلام عنوان کرد و گفت: یهودیان، مسیحیان و مشرکین خود را ابراهیمی می گفتند و به این انتساب افتخار می کردند، اما الله تعالی در قرآن تصریح می کند و می فرماید: «ما کان إبراهیم یهودیا ولانصرانیا ولکن کان حنیفا مسلما و ما کان من المشرکین» ابراهیم از همه خرافات و کج‏روی‏ها به دور بود و بر صراط مستقیم و دین حنیف قرار داشت. و در ادامه می فرماید: «إن أولی الناس بإبراهیم للذین اتبعوه و هذا النبی والذین امنوا» خداوند ادعای همه ادیان و فرق را رد می کند و می فرماید که نزدیک ترین افراد به ابراهیم پیروان ابراهیم و سپس پیامبر بزرگوار اسلام و پیروان او هستند. لذا مسلمانان با ملت ابراهیم یکی هستند و هیچ تفاوتی با هم ندارند.
ایشان در ادامه خاطرنشان کرد: در آیه ای که خدمت شما تلاوت شد الله تعالی کسانی که از دین ابراهیمی رویگردانی می کنند را انسانهای سفیه و نادان معرفی می کند، اگر چه در ظاهر فیلسوف و مخترع و سیاستمدار باشند. لذا مطلب اصلی این آیه این است که بشر برای یک هدف آفریده شده است و آن ایمان به خداوند و تذلل و عاجزی در بارگاه او و پیروی از صراط مستقیم است. بشر برای تن پروری، شکم پرستی، مادیات، تکنولوژی، ساخت نیروی هسته ای و بکارگیری رایانه ها آفریده نشده، بلکه تمامی اینها و بقیه مخلوقات مثل آسمان، ماه، خورشید، ستاره ها، همه و همه برای بشر آفریده شده اند و در خدمت او هستند. ! انسان دارای جایگاه بسیار رفیع و بلندی است و خداوند او را بعنوان خلیفه خودش معرفی کرده است و بخاطر همین جایگاه بود که به ملائکه دستور داد تا در مقابل حضرت آدم سجده کنند، چون حضرت آدم برای هدف بسیار بزرگی آفریده شده بود و آن معرفت ذات باری تعالی و دلدادگی به اوست. هر کس خدا را بشناسد، فرقی نمی کند که چوپان باشد یا بیسواد، او انسانی عارف، دانشمند و روشنفکر است، اما کسی که خدا را نشناسد، اگر چه در دنیا دانشمند و فیلسوف باشد، باز هم طبق تصریح قرآن او انسانی جاهل و نادان است.
مدیر حوزه علمیه دارالعلوم زاهدان در ادامه خطاب به دانشجویان گفت: توصیه بنده به شما دانشجویان این است که معرفت الهی را کسب بکنید. اما این را هم بدانید که تنها معرفت کافی نیست. در این آیه خداوند درباره حضرت ابراهیم می فرماید: «إذ قال له ربه أسلم قال أسلمت لرب العالمین» حضرت ابراهیم در مقابل امر الهی تسلیم شد و اطاعت و فرمانبرداری اختیار کرد. شما نیز فرمانبردار و مطیع الله تعالی باشید و دین اسلام را محکم بگیرید. چون این دین بهترین دین و  مورد پسند خداوند است. توصیه دیگر این است که به قرآن عامل باشید، چون قرآن آخرین کتاب الهی و خلاصه و چکیده دیگر کتب آسمانی است. قرآن معجزه دیروز، امروز و فردای اسلام است.  به نمازها نیز پایبند باشید و نماز قضا نکنید، چون نماز آخرین توصیه پیامبر به امتش بود.
ایشان تخصص در علوم را عامل پیشرفت و ترقی ملتها عنوان کرد و گفت: نکته دیگری که برای شما دانشجویان بسیار حائز اهمیت است، کسب تخصص در علوم مختلف است، زیرا هیچ ملتی پله های پیشرفت و ترقی را نپیموده مگر اینکه در علم و دانش تخصص حاصل کرده است. همه علوم، چه علوم دینی و چه علوم عصری؛ همه لازمی اند، کشورهای توسعه یافته به علوم و اختراعات خود افتخار می کنند، اما این را بدانید که اگر شما به این علوم و اختراعات دست حاصل نمایید، بر دیگر ملتها برتری می یابید زیرا، شما دین و شریعت دارید که دنیا تشنه آن است. لذا اگر شما دانشجویان عزیز به این دین چنگ بزنید حیات مبارکه به دست می آورید و عزت از دست رفته تان را باز خواهید یافت.

اهل سنت یک واقعیت در کشور هستند و باید دیده شوند

مولانا عبدالحمید در بخش دوم سخنان خود به بیان برخی مسایل روز پرداخت. ایشان با اشاره به برخی محدودیتهای اعمال شده بر این جلسه گفت: عده ای از مسئولین استانی می گویند که شما باید برای دیدار دانشجویان اهل سنت درخواست مجوز بدهید. زیرا نشست ما را غیرقانونی می دانند. در حالیکه این دیدار در راستای وحدت حوزه و دانشگاه است و نه یک همایش بلکه دیداری است که به علت مشغله درسی ما و دانشجویان گرامی در هر سال یکبار انجام می شود و فاقد هرگونه شعار، قطعنامه و بیانیه است. استدلال ما بر این است که این دیداری معنوی است که در مسجد و خانه خدا برگزار می شود و هیچ یک از تعاریف کنفرانس، همایش و متینگ و … در مورد آن صدق نمی کند. آنچه در این دیدار مطرح می شود چیزی جز دعا و نیایش و گفتمانی معنوی و تشویق دانشجویان به ادامه مسیر دانش اندوزی و فراگیری علم نیست. قطعا چنانچه ما بخواهیم کنفرانس یا همایشی برگزار کنیم درخواست مجوز خواهیم داد و بیانیه منتشر خواهیم کرد و به طرح مطالبات خود خواهیم پرداخت.
مولانا عبدالحمید افزود: در هیچ جای دنیا چنین چیزی نیست که شهروندی برای سفر به یکی از نقاط کشورش و دیدار با هموطنانش نیاز به مجوز و گذرنامه داشته باشد. متاسفانه برخی تنگ نظریها و کوته فکریها باعث شد تا بسیاری از دانشگاهیان ما امروز نتوانند در این دیدار شرکت کنند. ما از مسئولین نظام و استان می خواهیم اهل سنت را ببینند. ما یک واقعیت در این کشور هستیم. اگر چه برخی آمار اهل سنت را 10 درصد و برخی 30 تا 35 درصد اعلام می کنند اما به طور واقع بینانه و بر اساس تحقیقات ما، اهل سنت ایران حداقل 20 درصد یعنی یک پنجم جمعیت کشور را تشکیل می دهند. همانگونه که شیعه یک واقعیت است و کسی نمی تواند حق و حقوق شیعه را انکار کند، اهل سنت نیز واقعیتی هستند که باید دیده شوند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: عده ای به مسئولان کشور گزارش داده اند که اهل سنت خطر بالقوه ای برای نظام اسلامی هستند و اجازه ندهید آنان با یکدیگر ارتباط داشته باشند. ما از این افراد سفیه به نزد خداوند شکایت می کنیم. اهل سنت هیچگونه خطری برای کشور نیستند. اهل سنت برای نظام جمهوری اسلامی فرصت هستند. ما چیزی فراتر از قانون نمی خواهیم و در صورتی که حقوق ما رعایت شود و نظام، نه در شعار، بلکه در عمل به مطالبات و خواسته های اهل سنت توجه کند، جوانان ما را استخدام نماید و نگاه یکسانی در واگذاری مسئولیتها نسبت به اهل سنت وجود داشته باشد، اهل سنت می توانند بهترین نقش را در جهان برای تحکیم وحدت اسلامی داشته باشند.
مولانا عبدالحمید در ادامه گفت: اهل سنت در مسیر افراط نیستند. راه ما را راه اعتدال، اندیشه و عقل است. ما بر تامین حقوق قانونی و آزادیهای مذهبی خود پافشاری می کنیم و معتقدیم اهل سنت در هر دانشگاه و پادگان نظامی باید بتوانند آزادانه نماز جماعت و عبادات دینی خود را به جای بیاورند. سخن ما در اینگونه مجالس همیشه سخن وحدت و ترغیب به دین بوده و هست. در جلسات ما هرگز سخنی علیه شیعه و در جهت تفرقه بیان نشده است. ما خیرخواهانه و دلسوزانه می گوئیم که نظام باید مذاهب، اقوام، ادیان و حتی مخالفین خود را ببیند و صدای همه را بشنود. صدای کسانی را که در زندانها هستند بشنود و ببیند که چه می گویند. این درخواست ما از همه کشورهایی است که مانند مصر، تونس، یمن و لیبی انقلاب آنها به پیروزی رسیده و یا در راه پیروزی هستند که هر حزب و جناحی که در این کشورها به قدرت رسید باید سعه صدر و دید وسیع داشته باشد. حقوق ادیان یهودی و مسیحی و … و حقوق بشر را رعایت کنند. به مسئولین خودمان نیز همین ندا را می دهیم که راه بقا و پایداری در وسعت دید و رعایت حقوق همه مردم است.
امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: باید خیرخواه از بدخواه و انسان صادق از منافق جدا شود. ما منافق نیستیم. ما نه به کسی تهمت زده ایم و نه اهانت و ناسزایی بر کسی روا داشته ایم. و امیدواریم که دانشجویان ما در آینده چنین مشکلاتی نداشته باشند و بتوانند آزادانه و به راحتی در چنین مراسمی شرکت کنند. دانشجویان آینده سازان این مملکت هستند و باید به آینده امیدوار باشند.
مولانا عبدالحمید در ادامه خطاب به دانشجویان گفت: علم را به خاطر معیشت و مادیات تحصیل نکنید. با این انگیزه به فراگیری علم بپردازید که به جامعه خدمت کنید. عده ای از دانشجویان اهل سنت این پرسش را مطرح کرده اند که زمانیکه ما را استخدام نمی کنند برای ادامه تحصیل انگیزه ای نداریم. پاسخ من به آنان این است که شما نباید دانش را به خاطر مدرک و استخدام فرا بگیرید. انگیزه شما برای ادامه تحصیل باید بیشتر از دیگران باشد. زیرا شرایط همیشه اینگونه باقی نمی ماند و خداوند این شرایط را تغییر می دهد. دانشجویان خواهر و برادر عزت جامعه ما هستند و عفت و پاکی و رعایت مسایل اخلاقی و التزام آنها به شریعت مایه سربلندی ماست. و آن روز دور نیست که شما بتوانید همسان با دیگران به جامعه خدمت کنید و در جامعه تاثیرگذار باشید.
امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت: توجه داشته باشید که دنیا وفا ندارد. خودکامگی، استبداد و دیکتاتوری محکوم به فناست. همانگونه که در طول تاریخ و تا کنون دیکتاتورهایی مانند قذافی، مبارک و … به همت بیداری زنان و جوانان سرنگون شدند. دانشجویان در دانشگاهها باید در صحنه علم و عمل و اخلاق و تعهد و مسئولیت پذیری بدرخشند. برای هر ملتی لازم و ضروری است که هویت مذهبی و قومی خود را حفظ کند. ما به دنبال این نیستیم که یک شیعه را سنی کنیم اما می خواهیم هویت مذهبی خودمان حفظ شود. من در سفری به تاجیکستان دیدم که طلاب تاجیکی که در ایران بودند لباس محلی ما را در آنجا پوشیده اند. من به آنان اعتراض کردم و گفتم شما باید لباس و هویت تاجیکی خود را حفظ کنید. اسلام نیامده است که لباس ملتها را تغییر دهد. هر ملتی دو هویت قومی و مذهبی دارد. لباس هر قومی هویت قومی آن ملت است و باید هویت قومی و مذهبی را پاسداری کند. هر ملتی که هویت نداشت آن ملت مرده است. کرد، بلوچ، ترک، ترکمن و فارس و … باید در حین برادری هویت خود را حفظ کنند. قانون اساسی نیز بر حفظ زبانهای قومی تاکید کرده است، اگر چه به آن عمل نمی شود. اینکه شیعه با دست باز، و سنی با دسته بسته نماز بخواند مشکلی نیست، چون هر دو عبادت پروردگار را انجام می دهند، ولی هیچ کسی حق ندارد جلوی نماز خواندن کسی دیگر را بگیرد.

{phocadownload view=fileplay|id=7|playerwidth=328|playerheight=200|playerheightmp3=30}

 

{phocadownload view=file|id=7|text=دانلود فایل صوتی|target=s}

چاپ

3145 بازدید

منتشر شده در تاریخ : 16 اردیبهشت, 1391


تمامی حقوق طرح برای پایگاه اطلاع رسانی دفتر شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید محفوظ است. Copyright ©