مولانا عبدالحمید در خطبه های این هفته نماز جمعه اهل سنت زاهدان با تلاوت آیه «وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُم فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ» [النور:55] با توجه به فرا رسیدن روزهای پایانی ذوالحجه، “حجة الوداع”و “شهادت حضرت عمر و حضرت عثمان- رضی الله عنهما” را از مهمترین وقایع این ماه عنوان کرده و به بیان فضایل صحابه آنحضرت- صلی الله علیه وسلم- پرداخت.
ایشان در این مورد خاطرنشان کرد: ایام ذی الحجه، ایامی تاریخی و مهم در تاریخ اسلام است، در این ماه، “حجة الوداع”- آخرین حج رسول اکرم صلی الله علیه وسلم- انجام گرفت و آنحضرت صلی الله علیه وسلم 81 روز پس از حجة الوداع رحلت فرمود. همچنین در هفدهم یا هجدهم ذی الحجه حضرت عثمان رضی الله عنه به شهادت رسید و در 27ذی الحجه حضرت عمر رضی الله عنه در محراب آنحضرت صلی الله علیه وسلم مورد حمله و ترور قرار گرفته و سه روز بعد به شهادت رسید.
امام جمعه اهل سنت زاهدان در ادامه به بیان فضایل صحابه، به ویژه حضرت عمر و حضرت عثمان رضی الله عنهما پرداخت و گفت: اگر ما درست و صحیح فکر کنیم به این نتیجه می رسیم که در زیر آسمان و بالای این زمین، انسانی مقربتر از رسول اکرم صلی الله علیه وسلم وجود ندارد، آنحضرت صلی الله علیه وسلم خاتم النبیین رحمة للعالمین و امام الانبیا هستند، و بعد از آنحضرت صلی الله علیه وسلم و پس از دیگر انبیا- علیهم السلام- در گذشته و آینده فردی بهتر و شایسته تر از صحابه آنحضرت صلی الله علیه وسلم نیامده و نخواهد آمد. صحابه تربیت یافته رسول اکرم صلی الله علیه وسلم هستند و کسانی که توسط چنین استاد بی نظیر و توانمندی تربیت شده باشد، مانند آنها را هیچ کس نمی تواند نه در امتهای پیشین و در آینده، بیاورد.
ایشان مصاحبت و مجالست صحابه و نیز رؤیت چهره مبارک آنحضرت صلی الله علیه وسلم را فضیلت ویژه و منحصر به فرد صحابه عنوان کرد و گفت: صحابه کرام، صبح و شام و به طور شبانه روز در بارگاه رسالت حضور پیدا می کردند و چشم آنها بر جمال جهان آرای رسول الله صلی الله علیه وسلم می افتاد و توجهات مستقیم آنحضرت صلی الله علیه وسلم بر سر آنها بود، صحابه با دیدن آنحضرت صلی الله علیه وسلم به چنان مقامی رسیده اند که انسانهای بعدی از طریق اعمال نیک نمی توانند به آن مقام برسند. البته صحابه کرام علاوه بر رؤیت چهره مبارک آنحضرت صلی الله علیه وسلم از ایمان قوی و اعمال نیک بسیاری نیز برخوردار بودند.
مولانا عبدالحمید ادامه داد: صحابه انسانهایی ویژه و برگزیده بودند. در حدیث آمده است که الله تعالی قلوب تمام بندگان خود را مورد تفقد قرار داده و قلوب انبیا را از همه بهتر یافت و آنها را به عنوان پیامبر و نبی انتخاب نمود،  و در میان پیامبران، از همه بهتر قلب رسول الله صلی الله علیه وسلم را یافت و ایشان را آخرین نبی قرار داد و پس از قلوب انبیا، قلوب اصحاب آنحضرت صلی الله علیه وسلم را بهترین انسانها یافته و آنها را به عنوان یاران خاتم النبیین برگزید.
ایشان در ادامه افزود: اگر زندگی صحابه عبادت، پرهیزگاری، خداترسی، جهاد، خدمت و ادب آنها را نسبت به رسول الله صلی الله علیه وسلم و جانفدایی آنها را مورد بررسی قرار دهیم به این نتیجه می رسیم که صحابه انسانهایی هستند که دیگر افراد با هیچ عملی نمی توانند به جایگاه آنها نایل شوند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان در ادامه بیان فضایل صحابه، خلفای راشدین را به عنوان والاترین افراد در بین صحابه معرفی کرد و خاطرنشان نمود: خلفای راشدین انسانهای بزرگ و ممتازی هستند که دوران زندگی آنها قبل و بعد از هجرت و پس از وفات آنحضرت صلی الله علیه وسلم و دوران خلافت آنها بیانگر بزرگی و مقام والای این بزرگواران است، دوران خلافت خلفای راشدین دورانی طلایی و ممتاز بود که جامعه بشری مانند آن دوران را نمی تواند تکرار نماید.
مولانا عبدالحمید سپس به بیان فضایل حضرت عمر رضی الله عنه پرداخت و گفت: حضرت عمر کسی است که همواره لباسهایی می پوشید که دارای چندین وصله و پیوند بود و خداوند متعال دو امپراطوری بزرگ ایران و روم را، که دارای ارتش مجهز و امکانات فراوانی بودند، توسط حضرت عمر رضی الله عنه به زانو درآورد و حضرت عمر مردم این دو امپراطوری را از شرک و بت پرستی و از بردگی شاهان و از سلطه حکام مستبد و دیکتاتور نجات داد. حضرت عمر رضی الله عنه در تمام دوران خلافتش، متوجه دنیا و مادیات نبود، البته به فکر معاش دیگران بود به طوری که برای تمام مردم مدینه، کوچک و بزرگ، از بیت المال مسلمین حقوق تعیین کرده بود. ایشان در دوران خلافت خود با لباس مبّدل در شهر مدینه گشت می زد و از نزدیک به مشکلات مردم رسیدگی می کرد، حساسیت حضرت عمر نسبت به رسیدگی به حقوق رعیت به اندازه ای بود که بارها می فرمود: اگر درکنار رود فرات، سگی از گرسنگی بمیرد،  خداوند روز قیامت، عمر بن خطاب را مؤاخذه می کند.
مولانا عبدالحمید در ادامه به وجود آزادی مذهبی در دوران خلافت حضرت عمر رضی الله عنه اشاره کرد و گفت: حضرت عمر رضی الله عنه همواره به مردم تاکید می کرد که عیوب مرا به من تذکر دهید. یکبار بر منبر بالا رفت و در جمع مردم فرمود: اگر من روزی از سنت آنحضرت صلی الله علیه وسلم تخطی کنم، شما چه واکنشی نشان خواهید داد؟ در این لحظه یکی از میان جمعیت بلند شد و گفت: شما را با شمشیر راست خواهیم کرد. حضرت عمر خوشحال شد و فرمود: تا زمانی که اینگونه افرادی در بین ماست، عمربن خطاب خلاف سنت عمل نخواهد کرد. همچنین روزی حضرت عمر در مورد بالا بردن مهریه زنان تذکر داد که نباید مهریه زنها بالا باشد که در این لحظه پیرزنی بلند شد و گفت: مهریه زنان، توافقی است و شما حق ندارید در این مورد دخالت کنید. حضرت عمر از واکنش این زن خوشحال شد و نظرش را پذیرفت.
ایشان ادامه داد: افرادی همچون عمربن خطاب رضی الله عنه زندگی خود را در جهت بندگی الله تعالی و خدمت به خلق و گسترانیدن عدل و حق و انصاف سپری نمودند.
خطیب جمعه اهل سنت زاهدان در ادامه مختصرا به برخی از فضایل حضرت عثمان رضی الله عنه اشاره کرد و گفت: حضرت عثمان رضی الله عنه کسی است که وقتی دو دختر آنحضرت صلی الله علیه وسلم، یکی پس از دیگری، در نکاح وی قرار گرفتند و دختر دوم آنحضرت صلی الله علیه وسلم نیز وفات کرد، آنحضرت صلی الله علیه وسلم فرمود: اگر دختر دیگری هم می داشتم به نکاح عثمان در می آوردم.
ایشان تاکید کرد: حضرت عثمان رضی الله عنه زندگی خود را برای خدمت به اسلام وقف نمود. تمام بلادی که امروز در آنها بهار عربی در جریان است، مانند لیبی و برخی از سرزمینهای آفریقایی و نیز بلوچستان و سیستان، جزو فتوحات خلافت حضرت عثمان رضی الله عنه است.

برخی سایتها و نشریات محلی موهن، که از جاهای خاص ساپورت می شوند، در صدد تخریب چهره علما و شخصیتهای اهل سنت هستند
مولانا عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، از برخی سایتها و نیز یک نشریه جدیدالانتشار در سیستان و بلوچستان که از طریق تهمت و افترا، در صدد تخریب چهره علما و شخصیتهای اهل سنت هستند، به شدت انتقاد کرده و خاطرنشان نمود: اخیرا برخی سایتها و نیز یک هفته نامه که جدیدالانتشار است، در استان فعالیت می کنند که می توان گفت، این سایتها و این نشریه متعلق به کسانی است که دارای تفکرات افراطی قومی و مذهبی هستند.
مولانا عبدالحمید “تخریب چهره علما و شخصیتهای معتدل اهل سنت” را تنها هدف این سایتها و روزنامه ها عنوان کرد و گفت: طوری که از مطالب مندرجه در نشریه و سایتهای مذکور معلوم می شود، تنها دلیل تشکیل و فعالیت این سایتها و روزنامه ها این است که علما و شخصیتهای مستقل اهل سنت را که در مسیر اعتدال حرکت کرده و مخالف افراط و تفریط هستند، با تهمت، افترا، هتاکی و اهانت هدف قرار دهند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان افزود: این سایتها و روزنامه ها هیچگاه در راستای وحدت، همگرایی و همبستگی ملت ایران قدم برنداشته اند. گردانندگان سایتهای مذکور، خود را وارث انقلاب و نظام می دانند، در حالی که انقلاب و نظام متعلق به یک قشر و گرایش خاص نیست، بلکه این نظام و انقلاب متعلق به همه ملت ایران است و کسی حق ندارد که نظام را فقط از آنِ خود دانسته و دیگران را به “مخالفت با نظام” متهم کند.
مولانا عبدالحمید “مجبور کردن دیگران به سکوت و عدم مطالبه حقوق مسلّم و قانونی خویش” را از مهمترین اهداف این قبیل سایتها و روزنامه ها عنوان کرد و خاطرنشان نمود: تمام برنامه این سایتها و روزنامه ها در این خلاصه می شود که هیچ کسی حقوق مسلّم و قانونی خود را مطالبه نکند، در حالی که از لحاظ قانونی هر فردی این حق را دارد که حقوق خود را در چارچوب قانونی و منطقی مطالبه نماید، اما متاسفانه وقتی افراد از راه قانونی و منطقی خواستار حقوق خود می شوند، این سایتها و روزنامه ها، به منظور خفه کردن صدای حق طلبی، شروع به هیاهو، شانتاژبازی، اهانت و افترا می کنند، در حالی که خفه کردن صدای حق طلبی، پیامدهای بسیار خطرناکی را به دنبال دارد، از جمله اینکه کار در دست افراطیون خشونت‏ طلب افتاده و امنیت جامعه به مخاطره می افتد.
امام جمعه اهل سنت زاهدان در ادامه از مسئولین استانی، اعم از قضایی و امنیتی- سیاسی، به خاطر جلوگیری نکردن از انتشار اینگونه سایتها و روزنامه ها گلایه کرد و گفت: ما با این امید که مسئولین جلوی این اقدامات را می گیرند سکوت کردیم. اما باید توجه داشته باشیم که از وجود تعصبات قومی و مذهبی در جامعه، نه تنها ما، بلکه نظام و کل سیستم حکومتی و ملت ایران، اعم از شیعه و سنی، متضرر شده است. لذا نباید بگذاریم که تعصبات مذهبی در جامعه حاکم شود و افرادی به علما و شخصیتهای اهل سنت، و یا به شخصیتهای شیعه، اهانت و بی احترامی کنند.
وی ادامه داد: ما مطمئن هستیم که اینگونه سایتها و روزنامه ها از جاهای دیگری ساپورت شده و خط می گیرند و مورد تشویق آنها قرار می گیرند.
مولانا عبدالحمید در ادامه ضمن گلایه از وزارت فرهنگ و ارشاد در خصوص مجوز فعالیت چنین روزنامه هایی در استان، از انتشار برخی کتابها در فضای دانشگاهها نیز انتقاد کرد.
ایشان با هشدار به جریان افراطی قومی – مذهبی، که با تألیف برخی کتابهای موهن، انتشار نشریات و راه اندازی سایتها، در صدد تخریب چهره علما و مراکز مذهبی اهل سنت هستند، افزود: این افراد احساس قدرت می کنند و دست به چنین کارهایی می زنند، اما آنها باید بدانند که اگر چه قدرت در دست آنهاست، اما ما نیز به آن اندازه ضعیف نیستیم که کسی حق ما را ضایع کند و پا را بر گردن ما بگذارد و ما سکوت کنیم. اگر در مواردی سکوت می کنیم، این سکوت ما دلالت بر شرافت، وقار و سنجیدگی ما دارد. لذا انتظار ما آن است که مسئولین جلوی این قبیل اقدامات را بگیرند.
خطیب جمعه اهل سنت زاهدان در ادامه با اشاره به ممانعت اخیر از سفر حج دو تن از شخصیتهای برجسته اهل سنت (مولانا احمد نارویی و مفتی محمد قاسم قاسمی)، از مطالب و افترائاتی که در خصوص این دو شخصیت در برخی روزنامه ها و سایتهای افراطی درج شده است، به شدت انتقاد نمود و خاطرنشان کرد: اخیرا دو تن از شخصیتها و علمای جلیل القدر اهل سنت از سفر حج بازداشته شدند و اعتراض و گلایه ای هم در این مورد صورت گرفت، اما متاسفانه برخی افراطیون در همین سایتها و روزنامه ها، به این دو شخصیت، به دروغ تهمت زده اند که اینها “مهمان کشور عربستان سعودی بودند.” در حالی که اینها میهمان خدا و رسول بوده اند، نه مهمان عربستان. همچنین این سایتها این مطلب را ذکر کرده اند که این افراد قبلا نیز به سفر حج رفته اند، در حالی که اولا؛ بسیاری از افرادی که امسال به حج رفتند، قبلا نیز مشرف به سفر حج شده اند. ثانیا؛ خانواده این دو نفر نیز که به همراه آنها بوده اند، برای اولین بار قصد سفر حج را داشته اند.
ایشان همچنین در مورد این که “این افراد از طریق ویزای آزاد قصد سفر حج را داشته اند”، خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد و هیئتها، علاوه از کاروانهایی که تحت پوشش سازمان حج هستند، از طریق تهیه ویزای آزاد به سفر حج می روند.

بسیج و نیروی انتظامی باید مردمی بوده و در جهت خدمت به مردم فعالیت نماید
مولانا عبدالحمید در بخش پایانی سخنان خود به هفته بسیج اشاره کرد و ضمن تبریک هفته بسیج به بسیجیان، گفت: بسیج و دیگر نیروهای نظامی و انتظامی که برخواسته از مردم هستند، باید مردمی بوده و در جهت خدمت به مردم فعالیت نمایند.
ایشان در ادامه تذکری نیز به نیروهای انتظامی استان داد و افزود: اخیرا شکایت می رسد که افراد در راههای اصلی و فرعی مورد هدف گلوله قرار می گیرند، در حالی که اگر چه در  نیروی انتظامی افراد تعلیم یافته زیاد است، اما نباید در بین این نیروها افراد خام و تعلیم نیافته ای باشند که افراد بیگناهی را که نه سلاح و نه مواد مخدر به همراه دارند، مورد هدف قرار دهند. لذا نیروی انتظامی توجه داشته باشد که مبادا اسباب نارضایتی مردم را فراهم نماید و مردم بیگناه از آنها هراس داشته باشند.

چاپ

1588 بازدید

منتشر شده در تاریخ : 23 دی, 1390


تمامی حقوق طرح برای پایگاه اطلاع رسانی دفتر شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید محفوظ است. Copyright ©