نماد سایت پایگاه اطلاع رسانی شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید

 کشورهای اسلامی در موضوع غزه «اختلافات» را کنار بگذارند و «موضع واحد» بگیرند

شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، ۳ مرداد ۱۴۰۴، در مراسم نماز ‌جمعه زاهدان، با انتقاد از جنایات اسرائیل علیه مردم غزه و سکوت مجامع بین‌المللی، از امت اسلامی خواستند برای پایان‌دادن به مظالم علیه فلسطینیان وارد عمل شوند. ایشان همچنین به بحران آب و برق و وضعیت اقتصادی در ایران پرداخته و لزوم «گفت‌وگوی واقعی با مردم» تاکید کردند و راه نجات کشور را «بازگشت به خدا و ملت» دانستند.

 

جنایاتی که امروز در غزه رخ می‌دهد، حتی در جنگ‌های جهانی سابقه نداشته است/ دشمنی اسرائیل با اطفال و زنان، نشانه بی‌خردی و بی‌انصافی است
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولانا عبدالحمید در ابتدای سخنان‌شان گفتند: وظیفه همه است که از ظلم، تعدی و تجاوز جلوگیری کنند. یکی از مظالم سنگین که قابل دیدن نیستند مظالمی است که بر مردم غزه می‌رود. اهل غزه به چه بلایی گرفتار شده‌اند و چه دشمنی بر آنان مسلط شده است که عقل ندارد. فقط بغض و دشمنی دارد اما انسانیت نیست. این یکی از سنگین‌ترین مظالم است که مردم در صف توزیع غذا کشته می‌شوند، گاهی صد نفر در صف غذا کشته شده‌اند، در کجای دنیا چنین جنایاتی را سراغ دارید؟ آیا در جنگ‌های جهانی اول و دوم چنین جنایاتی را سراغ دارید؟
ایشان افزودند: اسرائیل اطفال و زنان را نیز دشمن می‌انگارد. وقتی به آنان گفته می‌شود که به دنبال افراد و گروه‌هایی بروید که با شما می‌جنگند می‌گویند که همه فلسطینی‌ها دشمن ما هستند. اطفال و زنان و افراد بی‌سلاح را نیز مجرم می‌دانند. این مشکل بسیار بزرگی است و اکنون شرایط بسیار حساسی بر غزه و اهل غزه حاکم است و این شرایط وظیفه همه را سنگین می‌کند. همه کسانی که از انسانیت بویی برده‌اند و اهل دیانت هستند وظیفه بسیار سنگینی دارند.
امام‌جمعه زاهدان بیان داشتند: جای تعجب است که مجامع بین‌المللی که مدعی حقوق بشر هستند چرا صدایشان بلند نیست، چرا اسرائیل را به چالش نمی‌کشند، سازمان ملل چرا اسرائیل را به چالش نمی‌کشد؟ این دولت‌های شرقی و غربی که به غلط به آنها «قدرت» گفته می‌شود، بلوک شرق و غرب و همه کشورهای منطقه و کشورهای اسلامی درباره غزه کوتاهی کرده‌اند. همه ما باید استغفار کنیم و هرکسی به هر اندازه که می‌تواند باید به غزه کمک کنند.
ایشان افزودند: اگر دولت‌های اسلامی امروز، همه موقف واحدی داشتند و حداقل در مسائل سیاسی غزه موضع واحدی می‌گرفتند و متحد می‌شدند جواب می‌گرفتند و اسرائیل وادار به پاسخگویی می‌شد. مجامع بین‌المللی و دولت‌های بزرگ جواب می‌دادند زیرا این دولت‌ها به منطقه و کشورهای اسلامی نیاز دارند و منافعی در منطقه دارند و اگر بدانند که منافع‌شان در خطر است برای اینکه منافع خود را تامین کنند، دست به هر کاری می‌زنند.

 

وضعیت غزه وظیفه دینداران و آزادگان را سنگین‌تر کرده است
مولانا عبدالحمید تصریح کردند: دولت‌ها و ملت‌های مسلمان وظیفه و رسالت سنگینی دارند و به وظیفه خود آنگونه که باید، عمل نکرده‌اند. امروز به ملت فلسطین ظلم می‌شود و این ظلم مخفی نیست و جلوی چشم همه اتفاق می‌افتد. همه دنیا می‌بیند که این ملت چگونه تارومار می‌شود.
ایشان گفتند: تمام ظالمان و بی‌رحمان دنیا از عاقبت سنگین جنایاتی که در غزه انجام می‌گیرد باید عبرت بگیرند. باید به هر نحو به مردم غزه کمک شود. جای تعجب است که آمار می‌دهند بیشتر از هزار کامیون کمک مردمی پشت دروازه‌های رفح متوقف شده‌اند و به آنها اجازه ورود داده نمی‌شود.

 

بیانیه خوب است، اما کافی نیست
مولانا عبدالحمید با اشاره به بیانیه جامعه الازهر بیان داشتند: بیانیه‌ای که جامعه الازهر داده است بسیار جای استقبال دارد و حرف حق را بیان کرده است، اما خود مصری‌ها و دولت مصر کجاست؟ که هم‌مرز است و رفح در دست آنهاست اما راه رفح را از ترس بمباران اسرائیل باز نمی‌کند، مردم دارند از گرسنگی می‌میرند، رفح و دروازه‌های دیگر را باز کنید.
ایشان افزودند: بیانیه بسیار خوب است اما تنها با بیانیه و فتوا کاری درست نمی‌شود، باید برای نجات مردم فلسطین وارد عمل شوند. فتوا و بیانیه تاثیر دارد اما باید برای نجات این ملت اقداماتی عملی انجام شود و علما و بزرگان و جامعه الازهر راهکارهایی عملی را پیشنهاد کنند. بالاترین قدرت «حکومت‌ها» نیستند، بالاترین قدرت «ملت‌ها» هستند، اگر ملتی برخیزد و حرکت کند، دولت نمی‌تواند جلویش را بگیرد. مردم مصر و ملت‌های دیگر وظیفه سنگینی دارند، بخصوص کشورهایی که با فلسطینی‌ها هم‌مرز هستند وظیفه سنگین‌تری دارند. الله تعالی به همه توفیق بدهد که راهکار بدهند و اقدامات عملی انجام بدهند و سازوکاری پیدا کنند که مردم بتوانند عمل کنند.

 

مردم عزیز از هر راهی که برای‌شان ممکن است به مردم غزه کمک کنند / «برگزاری تظاهرات» در حمایت از مردم غزه در کشورهای اسلامی از لحاظ سیاسی «بازدارنده» خواهد بود
ایشان خطاب به نمازگزاران گفتند: از کارهایی که شما می‌توانید انجام بدهید جمع‌آوری کمک برای مردم غزه است. موسسه خیریه محسنین قبلاً در آنجا غذا توزیع کرده است. این موسسه قصد دارد در آنجا آب‌شیرین‌کن نصب کند که فلسطینی‌ها آب شرب داشته باشند و شما مردم عزیز از هر راهی که برای‌تان ممکن است و از طریق هر موسسه و هر راهی که می‌دانید به مردم فلسطین یاری می‌رسانند، کمک کنید. یکی از راهکارهای بازدارنده از لحاظ سیاسی تظاهرات و اعتراض در کشورهای اسلامی است.
ایشان افزودند: رسانه‌های مختلف در جهان و حتی یکی از پزشکان آمریکایی گفته‌اند که روزانه حداقل صد نفر از گرسنگی در فلسطین می‌میرند، و این بسیار سنگین است. اعتقاد ما بر این است که دولت‌های منطقه و بخصوص دولت‌های اسلامی اختلافات را فعلا کنار بگذارند و همه برای نجات غزه و مردم فلسطین دنبال راهکار باشند.

 

طرح دو دولتی از سوی فرانسه، «گامی شجاعانه» است؛ کشورهای دنیا حمایت کنند
مولانا عبدالحمید گفتند: مطرح کردن موضوع به‌رسمیت‌شناختن کشور فلسطین و طرح دو دولت اسرائیل و فلسطین از سوی کشور فرانسه اقدام شجاعانه‌ای است. اگر کسی کار درست و منصفانه‌ای را پیشنهاد می‌دهد باید همه دولت‌های اسلامی و غیراسلامی و همۀ کسانی که حس انسانیت در وجود آنهاست، باید از آن حمایت کنند. اگر همه از چنین طرحی حمایت کنند و موضع واحد بگیرند این مسأله قابل حل است. باید جلوی ظلم اسرائیل گرفته شود.

 

بحران آب و برق، کشور را به تعطیلی کامل می‌کشاند
مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنان‌شان در مراسم نماز جمعه زاهدان، به مشکلات و مسائل داخلی کشور پرداختند. ایشان با اشاره به بحران بی‌آبی در کشور گفتند: در کشور ما شرایط خاصی پیش آمده است. قحطی و کمبود باران و خشک‌شدن آب سدها، بحران کم‌آبی را بوجود آورده است. در بسیاری از شهرها آب جیره‌بندی شده است و اگر باران نبارد، این طرح نیز جوابگو نخواهد بود. طوفان و قطعی برق نیز بر این مشکلات افزوده است و زمانی که آب و برق نباشد اقتصاد کشور بطور کامل می‌خوابد.
ایشان افزودند: اقتصاد کشور قبلاً بحران‌زده و بیمار بوده و حالا اگر آب و برق نباشد، همۀ کارها تعطیل می‌شوند، بسیاری از محصولات تولیدی فاسد می‌شوند و تولیدات متوقف می‌شوند. مملکت‌داری به این صورت ممکن نیست و کشور با این وضعیت با چالش‌ها و مشکلات جدی مواجه است. از طرف دیگر خطر جنگ نیز همچنان وجود دارد.

 

گفت‌وگو، بدون آزادی زندانیان معنایی ندارد
مولانا عبدالحمید یادآور شدند: حتی خود رئیس‌جمهوری نیز این پریشانی‌ها را احساس کردند و دعوت به گفتمان و گفتگو دادند؛ این همان چیزی است که مدت‌های مدیدی دلسوزان فریاد زدند که راه نجات و راه حل بحران‌های کشور، سرکوب و زندانی‌کردن مخالفان و منتقدان نیست، بلکه راه‌حل در گفتگو است. کسی که اختلاف نظر سیاسی دارد، نباید او را به زندان بیندازید بلکه با او گفتگو کنید و از نظرات مثبت او استفاده کنید.

اعدام و زندان مخالفان، خلاف شرع و قوانین بین‌المللی است
امام‌جمعه زاهدان ادامه دادند: بارها گفته شده که اگر می‌خواهید گفتگو کنید باید زندانیان سیاسی را آزاد کنید. کسانی را که در حصر خانگی به‌سر می‌برند و در حصر پیر و ضعیف شده‌اند را از حصر خارج کنید. گفتگو در حصر و زندان معنایی ندارد. زندانی‌کردن مخالفان عقیدتی و سیاسی درست نیست، اعدام مخالفان نیز خلاف شرع و خلاف عرف و قوانین بین‌المللی است.
ایشان تصریح کردند: کسانی را که حرفی برای گفتن دارند و از عدالت و انصاف سخن می‌گویند از زندان آزاد کنید و با آنان گفتگو کنید. اگر این صحبت رئیس‌جمهوری جدی است و از طرف حاکمیت پشتوانه دارد باید مخالفان سیاسی را از زندان آزاد و با آنان و دیگر کسانی که در کشور صاحب‌نظر هستند گفتگو کنند.

خدا و ملت، از وضعیت کنونی کشور ناراضی‌اند
مولانا عبدالحمید گفتند: من به جرات می‌توانم بگویم که هم خدا و هم ملت از شرایط کنونی ناراضی هستند. تنها راه نجات کشور برگشت به الله تعالی و پذیرفتن و جبران اشتباهات است. باید ببینیم که کجا از کتاب خدا و سیره حضرت رسول صلی‌الله‌علیه‌وسلم فاصله گرفتیم و کجا بر خلاف منافع ملت گام برداشته شده و به خواسته‌های مردم بی‌توجهی شده است. بنابراین راه نجات همۀ ما برگشت به الله و ملت است. بعد از قدرت الله تعالی که خالق و مالک همه است، بالاترین قدرت مخلوق، قدرت ملت است.
ایشان خطاب به مسئولان اظهار داشتند: با کارشناسان دینی بنشینید و ببینید در کجا چه مظالمی انجام گرفته است، چه اشتباهاتی وجود دارد، بشر هم خطا می‌کند. اگر رضایت الله و رضایت ملت به‌دست بیاید آن‌وقت می‌توان گفت که ما پیروزیم. اگر رضایت الله و ملت را به‌دست نیاوریم کدام بلا و آفت را می‌توانیم تحمل کنیم. اگر رضایت الله و ملت حاصل نشود وقتی مشکلاتی از زمین و آسمان بر ما می‌آیند، مشکلات عمیق می‌شوند. هم مردم و هم مسئولان به عملکردشان نگاه کنند و عملکردها را اصلاح کنند و با خدا رابطه صحیحی از طریق انبیا و به‌خصوص حضرت رسول صلی‌الله‌علیه‌وسلم داشته باشند.

 

خواسته‌های مردم باید شنیده شود، نه سرکوب
امام‌جمعه زاهدان در ادامه گفتند: مردم اگر خواسته‌ای را مطرح می‌کنند، مشکل دارند و باید خواسته‌های آنان شنیده شود. مردم همۀ سرمایه‌های زندگی‌شان را از دست داده‌اند و کشور سال‌های سال به عقب برگشته و همه باید دلسوز کشور و تمامیت ارضی ایران و امنیت و وحدت ملی کشور باشیم.
ایشان افزودند: اختلافاتی که در کشور بوجود آمده به امنیت و وحدت ضربه زده است و این مهم است و باید به آن توجه شود. اگر کسی خواسته‌ای را مطرح می‌کند مورد قهر قرار نگیرد. در زندان کسانی که خواسته‌ای دارند و انتقاد می‌کنند حرف‌شان را بشنوید و به آنان اضافه حبس ندهید. آنان هم مردم ایران هستند.

 

اگر ملت ایران در یک مسیر حرکت می‌کند، مسئولان هم باید همراه شوند
مولانا عبدالحمید گفتند: اگر ملت ایران در یک مسیری حرکت می‌کند همه باید در همان مسیر حرکت کنند. ملت اشتباه نمی‌کند و وقتی ملت خواسته‌هایی دارد باید ببینید که این خواسته‌ها چیست و ملت در چه مسیری حرکت می‌کنند و چه نظری دارند.
ایشان در پایان هشدار دادند: شرایط کشور ما به سمت غزه پیش می‌رود، وقتی آب و برق نباشد و زندگی مختل باشد، قشر ضعیف دچار مشکل می‌شود و چه‌بسا جان‌شان را از دست بدهند و این چاره‌جویی می‌خواهد.

خروج از نسخه موبایل