شیخالاسلام مولانا عبدالحمید، امروز (۱۹ مرداد ۱۴۰۳) در مراسم نماز جمعه اهلسنت زاهدان، با اشاره به تأثیر شعارها و وعدههای انتخاباتی دکتر پزشکیان در مشارکت مردم در انتخابات اخیر ریاستجمهوری، تحقق وعدههای پزشکیان را به نفع کشور دانستند و تصریح کردند که دست ایشان برای تحقق این وعدهها «باز گذاشته شود».
خیزش اعتراضی مردم بنگلادش علیه «تبعیض» و «استبداد» بود/ مسئولان آیندهٔ بنگلادش مستبد نباشند و مردمی عمل کنند
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه اهلسنت زاهدان، مولانا عبدالحمید در ابتدای سخنانشان به اتفاقات اخیر در بنگلادش اشاره کردند و گفتند: هفته گذشته اتفاق عبرتآموزی در بنگلادش افتاد. در بنگلادش یکی از زنان با شعارهای خوبی توانست حمایت و رضایت مردم را جلب کند و قدرت را در دست بگیرد. او چند سالی خوب عمل کرد، بهطوری که در این کشور آزادی وجود داشت و وضعیت تا حدودی سامان گرفت، اما به مرور زمان حاکمیت در این کشور به سمت استبداد و دیکتاتوری رفت، تبعیضها گسترش یافت، آزادیها را محدود کردند و با اصحاب قلم و بیان برخوردهای تندی صورت گرفت و علما و اهل دین زندانی و بسیاری از آنها را اعدام کردند. کسانی که قدرت را در دست داشتند شعارهای گذشته را فراموش کردند و ادعای مالکیت کشور را داشتند.
ایشان در ادامه افزودند: خیزشهای اعتراضی در بنگلادش صورت گرفت و نخستوزیر این کشور فرار کرد و خیزش مردمی در بنگلادش به ثمر نشست. امیدواریم مردم بنگلادش آیندهٔ خوب و روشنی داشته باشند و کسانی که ازاینپس قدرت را در دست میگیرند مستبد نباشند و مردمی عمل کنند.
سرنوشت حکومت بنگلادش باید برای سایر حکومتها درس عبرت باشد
امامجمعه زاهدان گفتند: حکومتهای موفق در دنیا آنهایی هستند که مردمی و در کنار مردم باشند و به منافع مردم بیندیشند و به آنها آزادی بدهند و انتقاد و بیان و قلم در آنها آزاد باشد و مسئولان آمادگی پذیرش انتقاد را داشته باشند؛ چنین حکومتهایی میتوانند ادامه پیدا کنند.
ایشان تصریح کردند: سرنوشت حکومت بنگلادش باید برای سایر حکومتهای دنیا درس عبرت باشد که مردمی باشند و تا آخر به شعارهایی که در زمینه آزادی و دفاع از عدالت و حقوق مردم میدهند پایبند بمانند.
ملت ایران با «بحران اقتصادی» و «بحران تبعیض» مواجه است
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنانشان در مراسم نماز جمعه زاهدان گفتند: ملت ایران اخیراً رنجهای زیادی متحمل شده است. مردم ما با بحرانهای مختلف مخصوصاً بحران اقتصادی و بحران تبعیض و نابرابری مواجه است. در سالهای اخیر فاصله زیادی بین مردم و بین حاکمیت و دولت ایجاد شد، تا اینکه انتخابات ریاستجمهوری اخیر برگزار شد و ملت ایران شعارهای آقای پزشکیان که بیشتر بر روی زخمها و خواستهها و مشکلات مردم انگشت گذاشت را پسندید و مجدداً به صحنه آمد و خواستار رفع تبعیض و اجرای عدالت و تأمین آزادیها شد.
ایشان افزودند: دکتر پزشکیان اکنون بهعنوان رئیسجمهور قسم یاد کرده است. البته آقای پزشکیان هنوز کابینه دولت خود را تشکیل نداده و مدیریت کشور عملاً هنوز در دست بقایای دولت گذشته است، اما توصیه ما آن است که آقای پزشکیان بر شعارها و وعدههایی انتخاباتی خودش که مردم ایران آنها را بهعنوان آخرین امید پذیرفتند، استقامت کند و آن وعدهها را عملی کند.
دکتر پزشکیان باید در زمینه «رفع تبعیض» و «اجرای عدالت» گامهای مهم و موثری بردارد / بهجز افراد مریض، تمام ملت ایران بکارگیری اقوام و مذاهب را میپسندند
امامجمعه زاهدان گفتند: رفع تبعیض و اجرای عدالت یکی از خواستههای مهم ملت ایران است که دکتر پزشکیان باید در این زمینه گامهای مهم و موثری بردارد.
ایشان ادامه دادند: آقای پزشکیان باید از شایستگان زنان و اقوام و مذاهب در کابینه و هیئت دولت کار بگیرد. توجه به اقوام و مذاهب بسیار حیاتی و مهم است، زیرا اقوام و مذاهب نماد زیبایی ایران و از پایههای کشور برای وحدت و انسجام ملی و حفاظت از تمامیت ارضی و مایهٔ عزت هستند. اقوام و مذاهب و تفکرات و سلیقههای گوناگون برای ایران یک فرصت هستند. بکارگیری اقوام و مذاهب بهترین و صحیحترین سیاستی است که بهجز افراد مریض و تنگنظر، تمام ملت ایران این سیاست را میپسندد و این سیاست سبب تقویت و استحکام کشور میشود.
حرمت زنان، روزنامهنگاران و سایر اقشار باید حفظ شود
ایشان در ادامه «تامین آزادیها» را مورد تاکید قرار دادند و گفتند: تأمین آزادیها نیز بسیار حیاتی و مهم است. حرمت روزنامهنگاران و سایر اقشار جامعه و حرمت زنان حتی اگر در موضوع حجاب صحبت و دیدگاه خاصی داشته باشند، باید حفظ شود. دستور خداوند است که با مردم به زیبایی سخن بگویید و با آنها برخورد نیک داشته باشید.
فقط «سیاست درست» میتواند «امنیت» را تأمین کند
مولانا عبدالحمید گفتند: برای حفظ امنیت کشور هیچ نسخهای نمیتواند مانند «سیاست درست» مفید و موثر باشد. سیاست صحیح و درست آرامش و امنیت میآورد. امنیتیکردن کشور و استان و شهر زاهدان که از مدتیست امنیتی شده است و امنیتیکردن نمازخانهها و مساجد و بازارها راهحل نیست؛ اگر امنیتی هم بیاورد موقتی است. امنیت ماندگار و پایدار نیاز به سیاست صحیح دارد.
ایشان تصریح کردند: موفقیت دولت دکتر پزشکیان فقط در این است که مردمی و در کنار مردم باشد و این سیاست میتواند امنیت و آرامش به ارمغان بیاورد و مشکلات را حل کند.
تحقق وعدههای دکتر پزشکیان به نفع کشور است
مولانا عبدالحمید تأکید کردند: توصیهٔ ما آن است که دست دکتر پزشکیان را باز بگذارید و اجازه بدهید وعدههایش را عملی کند، زیرا وعدههای ایشان به نفع کشور است. اگر آقای پزشکیان برای عمل به وعدههایش در تنگنا قرار بگیرد و نتواند به وعدههایش عمل کند ملت ایران کاملا مایوس میشود و آخرین امیدش را هم از دست میدهد.
ایشان گفتند: نباید در انتخاب کابینه افرادی به آقای پزشکیان تحمیل شوند، بلکه باید آزاد باشد و بتواند همانطور که وعده داده است افراد شایسته و توانمند را روی کار بیاورد.
اگر دلسوز کشور هستید تنگنظری نکنید و گزینشهای سخت را بردارید
امامجمعه زاهدان گفتند: حاکم باید دید وسیع داشته باشد. خیرخواهانه و دلسوزانه به شما توصیه میکنم که دید خودتان را وسیع کنید و گزینشهای سخت را بردارید. از بعضی عیبها چشمپوشی کنید؛ اگر کسی به نماز پایبندی ندارد اما شایستگی و دلسوزی و وجدان و دانش دارد او را از مدیریت محروم نکنید. کسی که نمازخوان و شبزندهدار باشد اما انسان تنگنظری باشد و شایستگی و لیاقت و توانایی لازم را نداشته باشد چنین انسانی به ضرر شماست و ملت را از شما ناراضی میکند.
ایشان خاطرنشان ساختند: ملت ایران تا کنون مشکلات زیادی متحمل شده و امروز هم در بخش اقتصادی و دیگر عرصهها با مشکلات و بحرانهای سنگینی دستوپنجه نرم میکند، لذا مشکلات و سختیهای بیشتری بر این ملت تحمیل نکنید و اجازه بدهید آقای پزشکیان اختیارات کامل داشته باشد و بتواند افراد لایق و توانمند را روی کار بیاورد، زیرا رئیسجمهور بهعنوان مدیر اجرایی کشور باید پاسخ مردم را بدهد. اگر دلسوز کشور و مردم و دلسوز خودتان هستید تنگنظری نکنید و افراد لایق و باسواد را تأیید کنید تا روی کار بیایند.
ترور اسماعیل هنیه بر تشدید بحرانها در خاورمیانه افزود/ جامعه جهانی جلوی اسرائیل متجاوز را بگیرد
مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنانشان به بحرانهای موجود در خاورمیانه اشاره کردند و گفتند: خاورمیانه با بحرانهای زیادی مواجه است. متاسفانه شهادت اسماعیل هنیه بر این بحرانها افزود و سبب تشدید تنشها شد.
ایشان افزودند: اگر دامنه آتش این جنگ و درگیری گسترش یابد خطر آن است که شعلههای آن تمام منطقه را دربر بگیرد. لذا درخواست ما از جامعه جهانی و مردم دنیا آن است که جلوی اسرائیل متجاوز را که حاضر به حلوفصل موضوع نیست، بگیرند.
امامجمعه زاهدان گفتند: این جنگ و خونریزی تا کی میخواهد ادامه داشته باشد؟! فلسطینیها و اسرائیلیهایی که در این جنگها کشته میشوند همه انسان هستند. باید جلوی تلفات انسانی از هر طرفی که باشد گرفته شود. رسیدگی و حلوفصل عادلانه بهترین راهحل و راهکار است.
مردم در مورد قتلهای اخیر در استان «مشکوک» هستند؛ دستگاههای قضایی و امنیتی پاسخگو باشند
مولانا عبدالحمید در ادامه از وقوع «قتلهای مشکوک» در سیستانوبلوچستان ابراز نگرانی کردند و گفتند: اخیراً قتلهای مشکوکی در استان ما رخ میدهد. تعدادی از علما و برخی از تجار و کسبه ترور شدهاند و معلوم نیست تروریست چه کسی است. مردم نسبت به این قتلهای کور مشکوک هستند، زیرا تا کنون قاتل دستگیر نشده است.
ایشان تصریح کردند: وظیفه مقامات اعم از دستگاه قضایی و دستگاه امنیتی و انتظامی در این زمینه بسیار سنگین است، زیرا این دستگاهها مسئول جان و امنیت مردم هستند و باید پاسخگوی امنیت مردم باشند. تأمین امنیت و سلامت و اقتصاد بسیار مهم و از وظایف هر حکومت است و تأمین امنیت در اولویت قرار دارد.
خطیب جمعه زاهدان افزودند: چهبسا بر اثر بیاحتیاطی افرادی از بین خود نیروهای نظامی و انتظامی اتفاقات دردآوری در جادهها و مرزها رخ میدهد و زن و بچه و یا سوختبرها در جادهها و دریاها و یا کولبران در مرز ایران و عراق کشته میشوند. همهٔ اینها هموطنان عزیز ما هستند و ما در قبال آنها مسئولیت داریم که از سر ناچاری و گرسنگی دست به سوختبری و کولبری میزنند.
اعدام بهخاطر مواد مخدر هیچ نتیجهای برای کشور نداشته است
مولانا عبدالحمید در ادامه از «افزایش اعدامها در کشور» انتقاد کردند و گفتند: متاسفانه اخیرا اعدام در کشور زیاد شده است. این اعدامها به صلاح دین و کشور و ملت نیستند. اعدام بهخاطر مواد مخدر کار درستی نیست و این اعدامها از اوایل انقلاب تا کنون هیچ نتیجه و ثمرهای بهجز بیسرپرستشدن خانوادهها در پی نداشتهاند.
ایشان افزودند: برای جلوگیری از معامله مواد مخدر بهجای کشتن و اعدام، راهکارهای بهتر و آسانی وجود دارند.
«قتلهای سیاسی» بدترین نوع قتل در دنیاست
مولانا عبدالحمید «قتلهای سیاسی» را نیز به شدت مذمت کردند و گفتند: قتلهای سیاسی بسیار زشت و بدترین نوع قتل در دنیاست. باید جلوی این قتلها گرفته شود.
امامجمعه زاهدان در بخش پایانی سخنانشان گفتند: اتفاق اخیری که برای یکی از مهاجرین و همچنین اتفاقی که برای یکی از دختران در کشور ما پیش آمد و در دنیا هم رسانهای شد، این اتفاقات اگرچه موردی هستند، اما سبب بدنامی کشور میشوند و بسیاری از مردم دنیا میگویند چنین اتفاقات و برخوردهایی دور از تمدن هستند.
ایشان خاطرنشان کردند: توصیه ما به مسئولان آن است که مواظب باشند چنین اتفاقاتی در کشور رخ ندهند.