پایگاه اطلاع رسانی شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید

علم پایۀ اصلی توسعه و پیشرفت هر ملت و مملکت است

شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در مراسم نماز جمعه زاهدان (1 مهرماه 1401)، از علم به‌عنوان «زیربنای توسعه و پایۀ اصلی پیشرفت» یاد کردند و از مردم خواستند تعلیم و تربیت فرزندان‌شان را در اولویت قرار دهند و برای تحصیل فرزندان‌شان هزینه و برنامه‌ریزی کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام جمعه اهل‌سنت زاهدان، شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید فرارسیدن سال تحصیلی جدید مدارس آموزش‌وپرورش و دانشگاه‌ها را «امری مبارک» دانستند و اظهار داشتند: علم مهم است. همۀ فرهنگ‌ها، صاحبان بصیرت و ملت‌های آگاه برای علم و تحصیل و تخصص ارزش قایل هستند و برای آن بیشترین هزینه را می‌کنند.
ایشان ادامه دادند: علم پایۀ توسعه است. انسان‌های باهوش به علم و تحصیل به‌عنوان پایۀ اصلی پیشرفت هر ملت و مملکت می‌نگرند. علم روز و علم دینی برای پیشرفت حیاتی هستند. ملتی که صاحب دانش است در دنیا حرمت و احترام دارد. مردم استان و کشور، مذاهب و اقوام باید این تفکر را داشته باشند که علم در صدر تمام دغدغه‌ها و برنامه‌ریزی‌ها باشد.
امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان در ادامه خطاب به والدین گفتند: بچه‌ها را به حال خودشان رها نکنید، اگر درس نمی‌خوانند آنها را وادار به درس بکنید و اجازه ندهید ترک تحصیل کنند. کسانی را که ترک تحصیل کرده‌اند دوباره به مدرسه بازگردانید. اگر فرزند گاهی به سرگرمی و بازی بپردازد اشکالی ندارد اما نباید دل به بازی بدهد و تمام وقتش به بازی بگذرد.
ایشان ادامه دادند: بچه‌های کوچک الآن ضرر ترک تحصیل و فرار از مدرسه را نمی‌دانند، الآن ممکن است به موتورسواری، رانندگی، ولگردی، سرگرمی‌ها و اسباب‌بازی علاقه نشان بدهند اما فردا وقتی بزرگ بشوند و به علم نیاز پیدا بکنند و معاصران و هم‌سن‌وسال‌های خود را ببینند که عالم و حافظ قرآن و قاری و تحصیل‌کرده و دکتر و مهندس شده‌اند نه‌تنها خودشان افسوس می‌خورند بلکه از والدین نیز گلایه‌مند می‌شوند. الآن اگر فرزند را برای تعلیم و تربیت کتک بزنید ناراحت می‌شود و می‌گوید پدرم خشن است ولی وقتی بزرگ شود دعای خیر می‌کند و می‌گوید کاش پدرم، من را برای تحصیل بیشتر می‌زد و بیشتر با من برخورد می‌کرد.
مدیر دارالعلوم زاهدان خاطرنشان کردند: اگر فرزند بی‌سواد، بی‌علم و بی‌دین باشد، نماز نخواند، به حال خود رها شود و برای تربیت و تعلیم او تلاش نشود فردای قیامت انسان را به جهنم می‌بَرد. دختر و پسر باید تربیت اسلامی بشوند و اخلاق اسلامی را یاد بگیرند، در این رابطه ما مسئولیم.
ایشان تاکید کردند: برای تحصیل فرزندان‌تان هزینه کنید، معلم خصوصی بگیرید، در درس‌ها به آنها کمک کنید. مادر عاقل و هوشمند همان است که برای فرزندانش تلاش می‌کند. فرزندان‌تان را کمک کنید در مدارس آموزش‌وپرورش، کلاس‌های قرآن و دانشگاه‌ها شرکت کنند و در داخل و خارج کشور به فراگیری علم بپردازند.

 

کشور را پلیسی اداره نکنید
شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، در بخش دیگری از سخنان‌شان با اشاره به اعتراضات اخیر، ضمن توصیۀ مسئولان به «شنیدن حرف مردم و خیرخواهان»، از «پلیسی‌کردن اداره کشور» برحذر داشتند. ایشان خطاب به مسئولین اظهار داشتند: نگذارید مطالبات مردم انباشته شود. به این مطالبات رسیدگی کنید. در غیر این صورت با یک جرقه مردم به خیابان‌ها می‌ریزند. جمهوریت یعنی اینکه حاکمیت و سرنوشت به دست ملت باشد. حضرت رسول صلی‌الله‌علیه‌وسلم در خدمت مردم بوده و حرف آن‌ها را شنیده است. حاکم وقتی مهربان باشد، حرف مردم را می‌شنود. شما هم باید حرف مردم را بشنوید. در این کشور انسان‌های فرهیخته و صاحب‌نظر زیادند؛ حرف این‌ها را بشنوید. ما دیری‌ست به‌عنوان خیرخواه شما می‌گوییم تریبون آزاد بگذارید؛ چراکه مردم انتقاد دارند.

 

با سلاح و قدرت نمی‌توان حکومت را نگه داشت
مولانا عبدالحمید افزودند:‌ گزینش افراد برای نمایندگی مجلس، ریاست‌جمهوری و خبرگان رهبری به گونه‌ای است که نخبگان نقدهایی به آن دارند. باید طیف‌های مختلف امکان نمایندگی را داشته باشند و کشور جایگاه اصلی خود را پیدا کند. وقتی تفکرات مختلف گرد هم می‌آیند، کشور بیشتر رشد می‌کند و صدای موافقان و مخالفان باید شنیده شود. کشور را پلیسی و امنیتی اداره نکنید. کشور را به دست صاحب اندیشه و نظر بسپارید. وظیفه پلیس و نیروهای امنیتی چیز دیگری است و هرکس باید در میدان خود قرار بگیرد. این می‌تواند امنیت کشور و ملت ایران را حفظ کند وگرنه هرروز به نارضایتی‌ها افزوده می‌شود. ۴۴ سال است که این افسوس در دل ماست که کسی را ندیده‌ایم که از جانب حاکمیت نظر مردم را بپرسد. جمهوری اسلامی باید از تمام جمهوری‌های دیگر دنیا بیشتر به مردم متکی باشد.
ایشان با تأکید بر لزوم شنیدن صدای مردم، گفتند: ما خیرخواه ملت و حاکمیت هستیم و این را می‌گوییم که جامعه دچار التهاب است. مردم آزادی می‌خواهند و نیاز دارند حرفشان شنیده شود. این مردم در صحنه‌های مختلف از شما حمایت کرده‌اند و حالا شما هم باید به حرف ملت‌تان گوش کنید. با سلاح و قدرت نمی‌توان حکومتی را نگه داشت. باید تغییرات سیاسی ایجاد کنید و نظر مردم را بپرسید. تنها با یک طیف خاص مشورت نکنید. در موضوع برجام نیز تریبون آزاد بگذارید تا مردم هم حرف خودشان را بزنند. عقل تنها با مردان نیست و بسیاری اوقات زنان مشورت‌های بهتری دارند. نفع شما در این است که حرف‌های همه مردم را بشنوید و به حرف‌های خوب عمل کنید اما شما با طیف خاصی مشورت می‌کنید و تصمیم می‌گیرید.

 

مأموران مقصر نباید حمایت شوند
امام جمعه اهل سنت زاهدان با تسلیت درگذشت مهسا امینی بیان داشتند: درگذشت خانم مهسا امینی ضایعه بزرگی بود و به ایشان و خانواده‌شان ظلم بزرگی شد. شایسته بود در این مسئله همه مقصران بلافاصله محاکمه شوند. اگر مقصران علنا مجازات می‌شدند مردم تسلی پیدا می‌کردند. در بسیاری از این موارد، مأموران مقصرند و چنین مأمورانی نباید حمایت شوند. کسی که نان نظام و نان ملت را می‌خورد، نباید دچار خطا شود. اگر چنین فردی خطا کند باید علنا مجازات شود.
مولانا عبدالحمید به مسئله پیش‌آمده در چابهار نیز اشاره کردند و گفتند:‌ در همین مسئله‌ای که در مورد چابهار پیش آمد و از ما و علمای منطقه انتقاد شده که چرا سکوت اختیار کرده‌اید، این سکوت ما معنادار است. ما می‌خواهیم روشن شود که چه پیش آمده است. ما نمی‌توانیم بلافاصله موضع‌گیری کنیم. باید بررسی کنیم تا واقعیت روشن شود و دچار اشتباه نشویم. انتظار ما از مسئولان امر آن است که با حساسیت این موضوع را بررسی و پیگیری کنند. به ما هم پیام داده‌اند که موضوع را پیگیری می‌کنیم. خود مسئولان باید در این موضوع شفاف‌سازی کنند و توصیه ما آن است که در مسائل قضایی زنان، حتما یک دستیار زن در کنار بازجو یا قاضی باشد.
مولانا عبدالحمید در خصوص اقدامات گشت ارشاد در مسأله حجاب نیز گفتند: ما نمی‌دانیم دولتمردان و سایر بزرگان چه فکری دارند، اما ما از لحاظ شرعی به هیچ‌ پلیس و مأمور مردی اجازه نمی‌دهیم دست دختر و زن کسی دیگر را، حتی اگر سرش برهنه باشد، بگیرد و داخل ماشین بیندازد، زیرا برهنه‌کردن سر خلاف شرع است اما گرفتن دست نامحرم هم خلاف شرع است. شما هرگز نمی‌توانید یک منکر را با ارتکاب منکری دیگر اصلاح کنید.

 

انصاف نیست که اهل‌سنت را کنار می‌زنید
ایشان همچنین در مورد به‌کارگیری اهل‌سنت در نظام اداری کشور اظهار داشتند: ما سخت از وزارت آموزش و پرورش گلایه داریم. با اینکه بنده نامه‌ای به رئیس‌جمهور نوشته‌ام و ایشان به وزارت آموزش و پرورش ارجاع داده، هنوز هیچ خبری از رسیدگی نیست. ده‌ها سال است که ما به دنبال این هستیم که تمام اقوام و مذاهب استان دیده شوند اما هنوز این اتفاق نیفتاده است. تاکنون یک مدیرکل بلوچ هم در آموزش و پرورش نداشته‌ایم. ما در جامعه افراد شایسته‌ای داریم و انصاف نیست که این‌ها را کنار می‌زنید. اصلا معلوم نیست شکایت‌های ما آخر به کجا می‌رسد.

خروج از نسخه موبایل