شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید امروز (22 مرداد 1400) در مراسم نماز جمعه اهل سنت زاهدان، با اشاره به اتفاقات جاری در افغانستان، دولت، احزاب و مردم افغانستان را به «توافق و اجماع» بر «اجرای شریعت»، «اجرای عدالت» و «مبارزه با فساد» توصیه و تاکید کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر امامجمعه اهلسنت زاهدان، مولانا عبدالحمید اظهار داشتند: مردم شریف افغانستان چندین دهه است که گرفتار جنگ و ناامنی و مشکلات هستند و این کشور اسلامی امروز به صلح و امنیت و آبادانی نیاز دارد.
مولانا عبدالحمید در ادامه خاطرنشان کردند: از بزرگترین مشکلاتی که جهان معاصر با آن مواجه است نادیدهگرفتن واقعیتهاست. «طالبان» مانند دیگران جزو واقعیتهای افغانستان هستند که قربانی و مبارزۀ جهادی این جنبش سبب شد اشغالگران غربی که از راههای دور به این کشور آمده بودند، افغانستان را ترک کنند.
امامجمعه زاهدان با بیان اینکه «طالبان دارای ریشۀ مردمی هستند» پیشرویهای گستردۀ آنها در افغانستان را «نتیجۀ حمایتهای مردمی» دانستند و گفتند: پیشرویهای گسترده و سریع طالبان که بخشهای زیادی از افغانستان را به تصرف خودشان درآوردهاند بیانگر این است که این حرکت ریشۀ مردمی دارد و از نصرت خدا و حمایتهای مردمی برخوردار است.
ایشان در ادامه افزودند: هدف طالبان افغانستان آنگونه که خودشان مطرح میکنند «اجرای شریعت اسلام و سیرۀ حضرت رسول صلیاللهعلیه وسلم» و حکم «بما أنزل الله» است. بنده به جرأت میگویم و حاضرم سوگند هم بخورم که در تمام دنیا هیچ نظام و حُکمی بهتر از حکم قرآن و سیرۀ پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوسلم نیست. لذا این هدف و خواستۀ طالبان برای تمام احزاب و گروهها و مردم افغانستان که مسلمان و اهل دین هستند و برای تمام مسلمانان و کشورهای اسلامی همسایه قابل درک است.
مدیر دارالعلوم زاهدان گفتند: بنده معتقدم اگر در افغانستان و کشورهای دیگر، بهدرستی از ظرفیت قرآن عظیمالشأن و ظرفیت رسول خدا و خلفای راشدین استفاده شود و چیزی که در قرآن و سنت و سیرت پیامبر اکرم و خلفای راشدین است اجرا شود، چنان امنیتی در این کشورها برقرار میشود که در دنیا بینظیر باشد.
ایشان تاکید کردند: اگر طالبان بتوانند از ظرفیت قرآن و سیرت حضرت رسول و خلفای راشدین استفاده کنند و در این زمینه موفق عمل کنند، ملت عزیز افغانستان که چند دهه جنگ و ناامنی را تجربه کرده است، امنیت و آرامش را هم تجربه خواهد کرد.
خطیب جمعه زاهدان، طالبان کنونی را متفاوتتر از قبل دانستند و گفتند: طالبان فعلی مانند طالبان سابق نیستند، بلکه از خودشان ظرفیت نشان دادهاند؛ چنانکه به گفتۀ خودشان «عفو عمومی» اعلام کرده و گفتهاند با کسانی که با آنها جنگیدهاند هم کار ندارند و دنبال قتل و کشتار و بیرحمی نیستند، بلکه میگویند دنبال مبارزه با فساد و اجرای عدالت هستند.
ایشان ادامه دادند: طالبان همچنین اعلام کردهاند که با همسایگان خود روابط دوستانه و حسنهای خواهند داشت و تعهد میدهند که از جانب آنها هیچ تهدیدی متوجه کشورهای همسایه نمیشود که این هم ظرفیت بسیار خوب و بالایی است که از خودشان نشان دادهاند.
امامجمعه زاهدان خاطرنشان کردند: اگر در طالبان بعضی تندرویها و ناپختگیهایی هم وجود داشته باشد قابل اصلاح است؛ علمای افغانستان و علمای جهان اسلام میتوانند آنها را اصلاح کرده و مسائلی از قبیل توجه به شرایط و اقتضائات زمان و رعایت حقوق زنان را به آنها گوشزد کنند.
مولانا عبدالحمید در ادامه با بیان اینکه «ما طرفدار برقراری صلح و امنیت در افغانستان هستیم» خاطرنشان کردند: پیشنهاد بنده به عنوان یک فرد دلسوز و خیرخواه به دولت فعلی افغانستان و به تمام احزاب و اقشار مختلف مردم عزیز افغانستان آن است که به سخنان و تحلیلهایی که اکثرا یکجانبه هستند و دنبال برافروختهکردن جنگهای داخلی هستند توجه نکنند، بلکه همه بر اجرای شریعت و اجرای عدالت و مبارزه با فساد توافق و اجماع کنند و برای آبادانی و امنیت کشورشان کنار همدیگر قرار بگیرند.
حضور اهلسنت در کابینه دولت بیانگر سعهصدر مسئولان نظام خواهد بود و سبب تحکیم وحدت و همبستگی ملی میشود
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنانشان در مراسم نماز جمعه زاهدان، به معرفی کابینه دولت سیزدهم به مجلس شورای اسلامی اشاره کردند و گفتند: اعضای کابینۀ سیزدهمین دولت جمهوری اسلامی ایران به مجلس معرفی شده است. در طول تاریخِ بعد از انقلاب یکی از مهمترین خواستههای جامعه اهلسنت توجه به حقوق اقوام و مذاهب و بکارگیری اهلسنت در کابینۀ دولت بوده است.
ایشان خاطرنشان کردند: برای ما شیعه و سنی تفاوتی ندارد، اما حضور حداقل یک نفر از اهلسنت در کابینۀ دولت بیانگر سعهصدر مسئولان نظام خواهد بود و سبب تحکیم وحدت و همبستگی ملی ما میشود، ضمن اینکه این اقدام برای کشور ما بازتاب مثبت جهانی و بینالمللی نیز دارد، کما اینکه اگر در این کابینه، زنان هم حضور داشته باشند علامت آن است که ما برای زنان نیز اهمیت قایل هستیم و نگاه دنیا نسبت به ما مثبت میشود.
امامجمعه زاهدان تاکید کردند: امیدواریم بزرگان و دولتمردان در خصوص تشکیل اعضای کابینه دولت سیزدهم بیشتر بیندیشند. دوراندیشی و سعهصدر صفات بسیار خوب و پسندیدهای هستند که میطلبد همۀ ما به آنها متصف باشیم.
ایشان همچنین گفتند: اگرچه در طول فعالیت دولت دوازدهم انتقادهایی را که به عملکرد این دولت داشتم در زمانش بیان کردیم، اما اکنون که کار این دولت به پایان رسیده است جا دارد به تمام این دولتمردان «خسته نباشید» بگوییم.
امیدواریم شورای جدید شهر زاهدان منشأ خیر و خدمت به مردم باشد
مولانا عبدالحمید در بخش پایانی سخنانشان به رویکارآمدن شورای جدید شهر زاهدان اشاره کردند و گفتند: جا دارد از اعضای شورای قبلی و شهردار محترم قبلی زاهدان تشکر کنم که واقعا تلاش کردند و زحمت کشیدند. بنده به جرأت میتوانم بگویم که جناب مهندس پربار (شهردار قبلی زاهدان) از شهرداران و مدیران توانمند شهر بود.
ایشان در ادامه افزودند: برای شورای جدید شهر زاهدان و سرپرست شهرداری این شهر نیز آرزوی موفقیت میکنم که بتوانند منشأ خیر و خدمت به مردم باشند.
قیام امام حسین برای حفاظت از دستاوردهای پیامبر اکرم و خلفای راشدین بود
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در بخش نخست سخنانشان، ضمن بیان فضایل امام حسین رضیاللهعنه، «اجرای عدالت» و «حفاظت از دستاوردهای پیامبر اکرم و خلفای راشدین» را از اهداف قیام این صحابی جلیلالقدر در واقعه عاشورا برشمردند.
امامجمعه زاهدان ابتدا به بیان گوشهای از فضایل حضرت حسین رضیاللهعنه پرداختند و گفتند: حضرت حسین رضیاللهعنه کسیست که در خانهٔ رسول اکرم، حضرت علی و حضرت فاطمه تربیت حاصل کرد و آگاه به مسائل بود.
ایشان افزودند: حضرات حسینین علاوه براینکه شرف اهلبیتبودن را دارند، صحابه و تربیتیافتگان خودِ رسول اکرم نیز هستند. اهل بیت جزو مقدسات همه مذاهب اسلامی هستند و جامعه شیعه و سنی به این بزرگان محبت دارند.
مدیر دارالعلوم زاهدان در ادامه به قیام امام حسین رضیاللهعنه در ماه محرم اشاره کردند و گفتند: ايام عاشورا ایام قیام امام حسین رضیاللهعنه است. قیام امام حسین رضیاللهعنه یک قیام تاریخی است.
قیام امام حسین مانند قیام بقیه مردم دنیا نیست و نباید با قیام آنها مقایسه شود، زیرا ایشان نه برای حکومت و ریاست و رسیدن به خواستههای مادی، بلکه برای الله تعالی، اجرای عدالت، گرفتن حق مظلوم از ظالم و حکم بماأنزلالله قیام کرد.
ایشان در ادامه خاطرنشان کردند: قیام امام حسین در مقابل آدمهای ناتوان، بیکفایت، نالایق، مستبد و در زمانی اتفاق افتاد که خطر ازبینرفتن دستاوردهای پیامبر اکرم و خلفای راشدین وجود داشت.
مولانا عبدالحمید سیرت و روش زندگی حضرت حسین و اهلبیت را «راهنما» دانستند و اظهار داشتند: امام حسین رضیاللهعنه الگو و نمونهٔ تقواست. اهل بیت با خلفای راشدین رابطه خوب و زندگی محبتآمیزی داشتند. همینطور همهٔ امت نیز با اقتدا به سیرت این بزرگان باید به وحدت و اخوت فکر کنند و همواره خصوصا در این ایام حرمت و احترام همدیگر را رعایت نمایند.
خطیب جمعه زاهدان در ادامه توصیه و تاکید کردند: این ایام در ایران اسلامی ایام سختی است؛ کرونا مخصوصا در شهرهای بزرگ سبب فاجعه شده است، لذا برای سلامتی خود و تمام شهروندان و انسانها باید شرایط بهداشتی را رعایت کنیم.
مدیر دارالعلوم زاهدان در پایان سخنانشان به درگذشت شیخالحدیث مولانا عبدالرحمان محبّی رحمهالله اشاره کردند و گفتند: اخیرا ما انسانهای مفیدی را از دست دادهایم. در هفتهای که گذشت جناب مولانا عبدالرحمان محبی که از اساتید برجستۀ دارالعلوم زاهدان و از چهرههای شناختهشدۀ استان و کشور بودند، وفات کردند. ایشان که به دعوت حضرت مولانا عبدالعزیز رحمهالله به دارالعلوم زاهدان آمده بود، چهل سال در دارالعلوم زاهدان خدمت کرد. الله تعالی درجات ایشان را بلند بفرماید.
خطیب جمعه زاهدان در ادامه افزودند: جناب دکتر ادهم سپاهی نیز که از همکاران ما در دارالعلوم زاهدان و از چهرههای نخبه و دانشگاهی بود، هفتۀ گذشته وفات کرده است. برای ایشان نیز دعای مغفرت و رفع درجات میکنیم.
مولانا عبدالحمید همچنین درگذشت پدر و فرزند نمایندۀ مردم خاش و میرجاوه در مجلس شورای اسلامی را- که هر دو در یک روز وفات کرده بودند-، به ایشان تسلیت گفتند.