- پایگاه اطلاع رسانی شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید - https://abdolhamid.net/persian -
مولانا عبدالحمید:

گرفتن اعتراف‌ اجباری از دیدگاه اسلام قابل قبول نیست

شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در فرازی از سخنان‌شان در مراسم امروز نماز جمعه اهل‌سنت زاهدان (1 شهریور 1398)، ضمن نکوهش «گرفتن اعتراف اجباری» از متهم، آن را «مغایر با شریعت اسلام» دانستند.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولانا عبدالحمید با اشاره به جزئیاتی که اخیرا درخصوص ماجرای ترور دانشمندان هسته‌ای ایران در رسانه‌ها منتشر شده است، اظهار داشتند: اخیرا جزئیاتی در خصوص پروندۀ ترور دانشمندان هسته‌ای در رسانه‌ها افشا شده مبنی بر اینکه کسانی که به اتهام ترور این دانشمندان دستگیر و مورد بازجویی قرار گرفته‌اند، تحت شکنجه اعتراف به این جرم کرده‌اند و این اعتراف ساختگی بوده است.
امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان خاطرنشان کردند: از دیدگاه اسلام هر اعترافی که زیر فشار و شکنجه گرفته شود هیچ اعتباری ندارد و دین اسلام به این اقدام اجازه نداده است. کسانی که با توسل به زور و شکنجه از افراد اعتراف می‌گیرند دین اسلام را نشناخته‌‌اند.
ایشان در ادامه افزودند: اینکه برخی افراد فردی دیگر را گروگان گرفته و از طریق شکنجه از او اعتراف می‌گیرند که فلان مبلغ پول از او می‌خواهند و یا مرتکب فلان جرم شده است، چنین اعترافی به‌هیچ‌ وجه قابل قبول نیست. گرفتن اعتراف اجباری خلاف شریعت اسلام بوده و قابل قبول نیست.
مولانا عبدالحمید تصریح کردند: همۀ ما در نظام جمهوری اسلامی موظفیم که از رهنمودهای دین اسلام پیروی کنیم. اگر قاضی برای گرفتن اعتراف، حکم تعزیر در حق کسی صادر کند این حکم با تعالیم اسلامی مطابقت نداشته و چنین اعترافی هم از دیدگاه اسلام اعتباری ندارد. لذا خواستۀ ما از مسئولان جمهوری اسلامی آن است که اجازۀ چنین اتفاقاتی را در هیچ ارگان و نهادی ندهند.
ایشان بر لزوم تغییر در بعضی سیاست‌ها در سطوح مختلف تاکید کردند و گفتند: همۀ ما انسان هستیم و ممکن است دچار خطا و اشتباه بشویم، اما مهم این است که اشتباه خود را بپذیریم و در خودمان تغییر بیاوریم.
امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان در ادامه افزودند: البته با روی کار آمدن رئیس جدید قوۀ قضائیه تلاش‌هایی در زمینۀ ایجاد تغییر در این قوه و همچنین مبارزه با مفاسد اقتصادی صورت می‌گیرد که این جای خوشحالی و خرسندی است. تمام ادارات، نهادها و ارگان‌ها نیازمند تجدیدنظر و تغییر در بعضی از سیاست‌های خودشان هستند.