شیخالاسلام مولانا عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان، با بیان اینکه اسلامیت و جمهوریت نظام اسلامی ایجاب میکند که ظرفیتها و وسعت دید بالا باشد گفتند: نگاه یکسان به همه مذاهب و اقوام ایرانی باعث حل چالشهای پیش روی جمهوری اسلامی خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر امام جمعه اهل سنت زاهدان، مولانا عبدالحمید در خطبههای نماز عید فطر اهل سنت زاهدان بیان داشتند: دین اسلام دارای ظرفیت بسیار بالایی است و مشخص است که دین پروردگار با تحمل و وسعت نظر خداوند تا چه حد وسیع است.
ایشان افزودند: در جمهوری اسلامی نیز هم جمهوریت و هم اسلامیت نظام ایجاب میکند که ظرفیتها بالا باشد و دید وسیع باشد و ما همانگونه که نظام اسلامی و دینی ما به اسلام منتسب است باید هم مسئولین امر و هم دستاندرکاران و علمای شیعه و سنی بخصوص حامیان نظام دید وسیع و وسعت نظر داشته باشند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان خاطرنشان کردند: در اسلام نگاهها مذهبی و قومی نیستند و نباید در جمهوری اسلامی نگاهها مذهبی باشند. نباید به مذهب یا قومیت افراد نگاه شود بلکه با نگاه اسلامی که دربرگیرنده همه اقوام و مذاهب است به مردم نگریسته شود و همه مذاهب و اقوام با نگاهی یکسان مورد توجه قرار بگیرند و حقوق همه مذاهب رعایت شود.
ایشان ادامه دادند: اگر خدای ناکرده نگاه ما مذهبی و قومی باشد این نگاه نمیتواند نگاه اسلامی را نمایندگی کند. ما باید همه اقوام و مذاهب و همه ملت ایران را با نگاهی یکسان ببینیم، زیرا این برای نظام اسلامی و امنیت ملی ما امری حیاتی است.
مدیر دارالعلوم زاهدان گفتند: نگاههای محدود مذهبی و قومی برای نظام جمهوری اسلامی خطرناک است و برای وحدت و امنیت ملی ما زیانآور بوده و باعث جدایی مردم میگردد. نگاه مسئولین باید فراقومی، فرامذهبی و فراجناحی باشد و مردم و خواستههایشان دیده شوند.
ایشان اظهار داشتند: انتظار ما از مسئولین نظام جمهوری اسلامی، علمای شیعه و سنی و مراجع محترم آن است که همه اقوام و مذاهب را ببینند، همانگونه که انتظار دارند مردم در صحنههای مختلف حضور داشته باشند و ما همیشه و بهویژه در ماههای اخیر در انتخابات و روز قدس شاهد حضور مردم از همه اقوام و مذاهب و گرایشها بودیم.
مولانا عبدالحمید گفتند: اقوام ایرانی به مثابه رنگین کمانی زیبا هستند و زیبایی ایران به وجود اقوام و مذاهب است و نباید اقوام و مذاهب ایرانی را از هم جدا کرد.
امام جمعه اهل سنت زاهدان با بیان اینکه همه اقوام و مذاهب برای ایران فرصت هستند اظهار داشتند: اهل سنت و اهل تشیع نیز برای یکدیگر فرصت هستند و باید همه ایرانیان در استخدامها و واگذاری مناصب و مسئولیتها مشارکت داده شوند. با نگاه برابر و یکسان به همه ملت است که یکپارچگی و اتحاد ملت حفظ خواهد شد و چالشهای پیش روی نظام و کشور حل خواهد شد.
ایشان در بخش دیگری از سخنانشان با اشاره به محدودیتهایی که برای سفر برخی علمای اهل سنت به برخی شهرهای کشور وجود دارد گفتند: اکثریت علمای اهل سنت و شیعه حامی نظام جمهوری اسلامی هستند و انتظار میرود زمانی که علما به منطقهای سفر میکنند نباید مورد سوءظن و پیگرد قرار بگیرند که کجا میروند.
مولانا عبدالحمید گفتند: ما از مسئولین مشهد گلایه داریم زیرا تنگنظری بیشتری در ارتباط با حضور علمای اهل سنت در این شهر دیده میشود. با توجه به اینکه مشهد یکی از مراکز مهم علمی، دانشگاهی و شهری سیاحتی و زیارتی و تجاری است و مردم زیادی نیاز به سفر به این شهر پیدا میکنند، از مسئولین انتظار میرود مشهد را دریابند.
ایشان افزودند: علمای اهل سنت نیز ایرانی هستند و هر فرد ایرانی حق دارد آزادانه به شهرهای کشور سفر کند و باید این اطمینان خاطر و آرامش فکری وجود داشته باشد که هیچگونه مشکلی برای علمایی که به سایر نقاط کشورشان سفر میکنند به وجود نمیآید. ما به مسئولین نظام اطمینان میدهیم که نترسند زیرا وحدت ما چنان مستحکم است که با یک حرف و سخن و یا بهوسیله یک شخص ضربه نمیخورد.
امام جمعه اهل سنت زاهدان سپس به قصد افرادی برای حملات انفجاری در حرم شریف مکه مکرمه پرداختند و گفتند: اخیراً در اخبار شنیده شد که افرادی قصد انفجاراتی در داخل حرم مکی داشتند. حرم جایی است که در آنجا حتی کشتن یک حشره یا کندن یک برگ از درختی جایز نیست. جای سؤال است افرادی که با خود جلیقه انفجاری میبرند و میخواهند حرم را ناامن کنند چه دین و آئینی دارند؟ حرم مکه باشد یا مدینه. کشتن انسانها جرم و گناه سنگینی است و ما حیرتزده شدیم که تا چه اندازه خون انسانهای بیگناه ریخته میشود و در افغانستان، پاکستان و ایران و نقاط دیگر دنیا چه انسانهای بیگناهی کشته میشوند.
ایشان با تأکید بر اینکه فقط علمای متشرع و متبحر حق دارند فتوای جهاد بدهند، ادامه دادند: بعضی تندروها حتی در مساجد یا تشییع جنازه خود را منفجر میکنند. در بسیاری از این حملهها فریاد اللهاکبر شنیده میشود و سپس صدای انفجار میآید در حالی که این تندروی است و دین اسلام اجازه چنین اعمالی را نداده است. اینها افرادی عصبانی هستند اما ما دلسوزانه میگوییم باید به آخرتشان بیندیشند و دست از این اعمالشان بردارند. ما متحیر ماندهایم که این افراطگراییها تا کجا و تا چه حد ادامه مییابد و این اعمال باعث تبلیغ علیه اسلام و مسلمانان میشود.
مولانا عبدالحمید با بیان اینکه دین اسلام دین گفتمان و مذاکره و سعهصدر است، ابراز امیدواری کردند که در آیندهای نزدیک شاهد پایان افراطگراییها و خشونتها باشیم و گفتند: از خداوند متعال میخواهیم که همه درگیریها و خشونتها را که در جهان رخ میدهد به پایان برساند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان در بخش پایانی سخنانشان به شایعاتی پیرامون کتمان کردن حلول ماه پرداخته و گفتند: برخی ادعا میکنند که ما حلول ماه را کتمان کردهایم. اما واقعیت این است که حتی یک نفر در ایران موفق به رؤیت هلال نشده بود. ما با نقاط مختلف ارتباط داشتیم و حتی یک نفر گواهی نداده است که ماه را دیده است. به لحاظ فقهی ما معتقدیم که ماه را ببینیم و روزه بگیریم و ماه را ببینیم و روزه را بخوریم و به هیچ عنوان رؤیت هلال ماه جنبه سیاسی ندارد و صرفاً بر اساس فقه عمل میشود.
ایشان افزودند: در گذشته نیز عید ما سیاسی نبوده و بر اساس فقه خود عمل کردهایم. ما ملزم نیستیم که به فتوای کشورهای دیگری که ماه را رؤیت کردهاند عمل کنیم، بلکه ما به فتوای خود عمل میکنیم و ملاک برای ما رؤیت ماه در داخل کشور است. لذا کسانی که روزه گرفتهاند درست عمل کردهاند.
دستاوردهای رمضان را حفظ کنیم
شیخالاسلام مولانا عبدالحمید در بخش نخست سخنانشان در جمع هزاران نفری نمازگزاران مراسم عید سعید فطر اهلسنت زاهدان، ضمن برشمردن برخی از دستاوردهای ماه رمضان، بر لزوم حفظ این دستاوردها در طول سال تاکید کردند.
مدیریت دارالعلوم زاهدان خاطرنشان کردند: یکی از بزرگترین دستاوردهای ماه مبارک رمضان، ارتباط با مساجد است. سعی کنیم همانطور که در ماه رمضان با مساجد ارتباط تنگاتنگی داشتیم و نمازها را با جماعت ادا میکردیم، در سایر ماههای سال نیز این ارتباط را حفظ کنیم و نمازها را با جماعت بخوانیم. ارتباط با مسجد از نشانههای ایمان است.
ایشان در ادامه افزودند: در ماه مبارک رمضان توفیق سحرخیزی و نماز شب برای ما میسر بود. بکوشیم تا همواره این سحرخیزی و خواندن نماز شب را داشته باشیم. نماز شب علاوه بر منافع روحی و معنوی، فواید جسمی نیز برای انسان دارد.
امامجمعه اهلسنت زاهدان ادامه دادند: روزه در اصلاح و تزکیه فرد تاثیر بسزایی دارد. روزه سلامتی معنوی و جسمی انسان را تضمین میکند. سعی کنیم در غیر ماه رمضان، به روزههای نفلی بهویژه روزهای دوشنبه و پنجشنبه و سایر ایامی که در احادیث به آنها اشاره شده است، پایبند باشیم.
مولانا عبدالحمید «تلاوت قرآن» را از دیگر دستاوردهای مهم رمضان برشمردند و خاطرنشان کردند: تلاوت قرآن مجید یکی دیگر از دستاوردهای مهم ماه مبارک رمضان است. باید همه ما قرآن را فرا بگیریم و آن را تلاوت کنیم. کسانی که هنوز نتوانستهاند روخوانی کامل قرآن را فرا بگیرند، ضمن تلاش برای یادگیری، حداقل روزانه چندین بار سوره «فاتحه» و «اخلاص» و دیگر سورههایی را که بلد هستند تلاوت کنند.
ایشان در ادامه بر «دوری از گناهان» تاکید کردند و گفتند: در ماه مبارک رمضان از گناه و نافرمانی پروردگار اجتناب میکردیم. باید در طول زندگی از انواع گناهان دوری بجوییم و الله تعالی را از خود ناراض نگردانیم، زیرا هیچکدام از ما نمیداند زندگیاش چه زمانی به پایان میرسد.
مدیریت دارالعلوم زاهدان افزودند: امروز روز عید و روز جشن و شادمانی است، اما جشن و شادمانی در اسلام در نماز و تکبیر و عبادت و بندگی پروردگار است. کسانیکه از دستور الله تعالی اطاعت کردند و یک ماه را روزه گرفتند، امروز خوشحال و شاد هستند، اما آنانی که از خواهشات نفسانی پیروی کردند و روزه نگرفتند، امروز پشیمان هستند.
مولانا عبدالحمید در پایان سخنانشان ضمن توصیه همگان بر آمادگی برای آخرت، اظهار داشتند: زندگی دنیا بسیار مختصر و کوتاه است. قبر، قیامت، حساب و کتاب و بهشت و جهنم را فراموش نکنیم. باید مواظب باشیم که فریب شیاطین جنی و انسی را نخوریم و گرفتار گناه و معصیت نشویم. در هیچ حالتی نباید الله را از خود ناراض کنیم، زیرا نارضایتی الله تعالی عواقب بسیار خطرناکی دارد.