- پایگاه اطلاع رسانی شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید - https://abdolhamid.net/persian -
مولانا عبدالحمید:

حل مشکلات جامعه اهل‌سنت نیاز به «تغییرات بنیادی» دارد

شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید شامگاه دوشنبه (1 خرداد 1396) در جمع مردم شهر «جالق»، با اشاره به حضور گسترده و هماهنگ جامعه اهل‌سنت در انتخابات اخیر، «تغییرات بنیادی در وضعیت اهل‌سنت» را مهمترین پیام این حضور به مسئولین نظام و دولتمردان دانستند.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولانا عبدالحمید که در همایش دانش‌آموختگی شهر «جالق»- از توابع شهرستان سراوان- سخن می‌گفتند، ضمن تشکر ویژه از «حضور گسترده» اهل‌سنت در انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری و شورای شهر و روستا، اظهار داشتند: اگرچه جامعه اهل سنت همواره در تمام صحنه‌ها حضور گسترده و پرشوری داشته‌ است، اما مشارکت اهل سنت در انتخابات اخیر در نوع خودش اتفاقی کم‌نظیر بود که ما به‌جز با توفیق رب‌العالمین نمی‌توانیم شکر پروردگار را و همچنین قدردانی از مردم خوب را به‌خاطر این حضور بجا بیاوریم.
ایشان در ادامه خاطرنشان کردند: رأی بالا و یک‌سویی جامعه اهل سنت در این انتخابات بسیار تاثیرگذار بود. مسیری که اهل سنت در این انتخابات در پیش گرفتند کشور را تحت تاثیر قرار داد و مسئولین امر به‌خوبی بر این نکته واقف‌اند. جایگاه، عزت و احترام جامعه اهل سنت با اقدام پرشور، هماهنگ و آگاهانه‌ای که انجام دادند در کشور افزایش پیدا کرد و از محبوبیت خاصی در بین مردم و مسئولین برخوردار شد. با حضور پرشور و هماهنگی که اهل‌سنت در این انتخابات داشتند، اکنون نخبگان اهل‌سنت حرف‌های زیادی در خصوص بیان خواسته‌های قانونی اهل‌سنت برای گفتن دارند.
امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان تاکید کردند: حضور ملت ایران به‌ویژه جامعه اهل‌سنت در پای صندوق‌های رأی حاوی پیام بزرگی به مسئولین نظام جمهوری اسلامی است که باید در وضعیت اهل‌سنت یک تغییر اساسی و بنیادی صورت گیرد. تغییرات موردی در بهبود اوضاع اهل‌سنت به‌هیچ‌وجه کارساز نیست، بلکه تغییرات بنیادی و اساسی می‌تواند مشکلات اهل‌سنت را برطرف کند.
ایشان در ادامه تصریح کردند: اهل‌سنت ایران جزو ایرانی‌های اصیل هستند. چرا نباید به شایستگان و تحصیلکردگان اهل‌سنت در کلان‌شهرهایی مانند تهران، قم، اصفهان و سایر ‌شهرها پست‌های مدیریتی داده شود تا بتوانند به نظام، کشور و مردم ایران خدمت کنند؟ همان‌طور که عزیزان شیعه ما از قم و تهران و سایر شهرستان‌های کشور در استان‌های سنی‌نشین به‌عنوان استاندار و مدیرکل منصوب می‌شوند، اهل‌سنت نیز به‌عنوان یک ایرانی باید بتواند در شهرهای شیعه‌نشین خدمت کند.
مدیریت دارالعلوم زاهدان افزودند: وقتی اهل‌سنت نیز همچون سایر اقوام و مذاهب ایرانی، جزو همین ملت هستند، چرا نتوانند به‌عنوان کادر اصلی در نیروهای مسلح خدمت کنند؟ ما افتخار می‌کنیم برای دفاع از کشور و حفاظت از مرزهای جمهوری اسلامی ایران کشته بشویم، اما این در صورتی‌ست ‌که از ما به‌عنوان کادر اصلی در نیروهای مسلح کار گرفته شود، نه فقط به‌عنوان سرباز صفر.
مولانا عبدالحمید در ادامه بر لزوم استفاده از «راه‌های سیاسی» برای پیگیری مطالبات تاکید کردند و گفتند: پیام ما به تمام ایرانیان آن است که استفاده از گفتمان و راه‌های سیاسی و قانونی بهترین و مفیدترین راه برای گرفتن حق است. جامعه اهل‌سنت  جزو ایرانی‌های اصیل و دلسوز جمهوری اسلامی ایران است و حقوق قانونی خود را تحت هر شرایطی پیگیری و مطالبه می‌کند.
عالِم برجسته اهل‌سنت کشور در پایان سخنان‌شان تاکید کردند: اگر مسئولین امر در وضعیت جامعه اهل‌سنت کشور تغییر بنیادی ایجاد کنند، یقیناً این اقدام آنان سبب افزایش عزت ایران در جهان می‌شود و در معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی تاثیر بسزایی دارد. ما خواهان عزت و امنیت ایران اسلامی هستیم، زیرا ایران خانه‌ی ماست و نمی‌خواهیم وضعیتی که برای سوریه و عراق و دیگر کشورهای بحران‌زده پیش آمده است در ایران به‌وجود بیاید.